Blog posts

[:en]You can buy fashion, but you can’t buy style[:sv]Stil kan inte köpas för pengar[:de]Stil kan inte köpas med pengar[:]

[:en]You can buy fashion, but you can’t buy style[:sv]Stil kan inte köpas för pengar[:de]Stil kan inte köpas med pengar[:]

Fashion

[:en]To be honest. I love clothes. All kinds of clothes and I’d be lying if I said I didn’t love expensive clothes as well. The thing is though that fashion can be bought, but style cannot. You can spend endless amounts of money on designer labels and big logotypes, but that’s so WT I don’t even know where to start. The best thing you can do is to actually combine stuff. Something might look good on a runway, but a complete runway outfit from top to toe never looks good on anyone IRL.

iPhone Image D8C7F2

My way into style is completely made through combining high and low. Always start with a nice base, then add your own touch to it. Jeans don’t have to cost 200€ to look good. Jeans from Cheap Monday or H&M can be equally good, as long as you find a fit that suits your body type. If you wanna bling it up, sure, add something, but not EVERYthing from the more expensive stuff you’ve got in your wardrobe. That only looks tacky and in mine (and anyone else who has a clue about fashion) eyes you’ve immediately downgraded yourself to white trash or nouveau riche which are basically synonymous groups of people, the latter maybe a bit more homogenous.

The fact remains though, the key to looking good and the key to style is self confidence. Walk around and be yourself and be proud of who you are and all of a sudden you notice how people will glance at you approvingly when passing by. And last but not least: have fun while thinking about what you’re going to wear in the morning!

iPhone Image D8CF5E

iPhone Image E20F46

Photos: Johan Rastenberger

Tee: Lav
Jeans: River Island
Watch: Triwa
Festival bracelet: Avicii
Shoes: H&M [:sv]Så enkelt är det. Stil kan helt enkelt inte köpas med pengar, hur mycket du än väljer att lägga ner på dyra varumärken. I bästa fall ser du ut som en överambitiös ung student som är lite osäker på sin stil och kör med säkra kort som en RL-tröja och chinos, men så är sällan fallet utan mest handlar det om folk som med stora loggor försöker säga att de minsann har råd. Jo, tjena, du hade råd med en dyr tröja med stort tryck (som syns på långt håll), men sen då? I mina ögon stiger inte ditt anseende och du plockar verkligen inga stilpoäng med detta. Tvärtom.

iPhone Image D8C7F2

Så hur kan man då ha klass och stil utan att köpa sig till den? Nyckeln skulle jag vilja säga är självförtroende. Har du detta så kan du i princip trä en svart sopsäck över huvudet och ändå äga stan. Men för att ge några praktiska råd skulle jag vilja råda dig att att börja med en bra basgarderob. Det är inget fel med Cheap Monday, H&M, Zara, River Island, m.fl. Tvärtom, ofta har de både dagsfärskt mode till en billig peng och ett bra basutbud. Börja alltså alltid med en bra bas och blanda friskt mellan billigt och dyrt. Att vara klädd i Ralph Lauren från topp till tå är inte snyggt. Punkt.

Det snyggaste resultatet får du om du:
1. Har kul när du bestämmer dig för vad du ska ha på dig på morgonen och väljer kläder du trivs i och känner dig bekväm med. Det syns om du inte är i bekväm i dina kläder.
2. Som sagt, våga blanda. Själv blandar jag friskt keps och sneakers med exempelvis kavaj. Det finns inga regler inom mode. De som påstår det är antingen anala modefanatiker eller allmänt pretentiösa wannabes.
3. Inte slaviskt följer trender utan skapar dig en egen stil!

iPhone Image D8CF5E

iPhone Image E20F46

Foton: Johan Rastenberger

Tisha: Lav
Festivalarmband: Avicii
Klocka: Triwa
Jeans: River Island
Sneakers: H&M

 [:de]Så enkelt är det. Stil kan helt enkelt inte köpas med pengar, hur mycket du än väljer att lägga ner på dyra varumärken. I bästa fall ser du ut som en överambitiös ung student som är lite osäker på sin stil och kör med säkra kort som en RL-tröja och chinos, men så är sällan fallet utan mest handlar det om folk som med stora loggor försöker säga att de minsann har råd. Jo, tjena, du hade råd med en dyr tröja med stort tryck (som syns på långt håll), men sen då? I mina ögon stiger inte ditt anseende och du plockar verkligen inga stilpoäng med detta. Tvärtom skulle jag nog (utan att vara alltför fördomsfull) säga att du nog tillhör de lägre samhällsskiktena.

iPhone Image D8C7F2

Så hur kan man då ha klass och stil utan att köpa sig till den? Nyckeln skulle jag vilja säga är självförtroende. Har du detta så kan du i princip trä en svart sopsäck över huvudet och ändå äga stan. Men för att ge några praktiska råd skulle jag vilja råda dig att att börja med en bra basgarderob. Det är inget fel med Cheap Monday, H&M, Zara, River Island, m.fl. Tvärtom, ofta har de både dagsfärskt mode till en billig peng och ett bra basutbud. Börja alltså alltid med en bra bas och blanda friskt mellan billigt och dyrt. Att vara klädd i Ralph Lauren från topp till tå är inte snyggt. Punkt.

Det snyggaste resultatet får du om du:
1. Har kul när du bestämmer dig för du ska ha på dig på morgonen och väljer kläder du trivs i och känner dig bekväm med. Det syns om du inte är i bekväm i dina kläder.
2. Som sagt, våga blanda. Själv blandar jag friskt keps och sneakers med exempelvis kavaj. Det finns inga regler inom mode. De som påstår det är antingen anala (googla om du av någon outgrundlig anledning inte vet vad ordet betyder) modefanatiker eller allmänt pretentiösa wannabes.
3. Inte slaviskt följer trender utan skapar dig en egen stil!

iPhone Image D8CF5EFoton: Johan Rastenberger

Tisha: LookLav
Festivalarmband: Avicii
Klocka: Triwa 
Jeans: River Island
Sneakers: H&M

 [:]

4 Comments

 1. Gina Diaz
  August 22, 2016 at 3:05 pm

  Great post. You look fabulous!
  xo
  Gina
  http://www.artsyrunway.com

  • thomasfalkenstedt.com
   August 22, 2016 at 8:14 pm

   Thanks Gina! xx

 2. Scott McGlashan
  August 22, 2016 at 3:57 pm

  Totally agree 🙂 great post

  • thomasfalkenstedt.com
   August 22, 2016 at 8:14 pm

   Thanks Scott 🙂

Comments are closed.