Blog posts

[:en]My daily beauty routine[:sv]Min dagliga skönhetsprocedur[:]

[:en]My daily beauty routine[:sv]Min dagliga skönhetsprocedur[:]

Beauty & grooming

[:en]So people keep asking me, how the heck are you so darn pretty all the time? Well, uhm, they don’t, but I bet that’s what they’re thinking, so here’s basically what my day looks like when it comes to my beauty routine in November when it’s cold in Sweden and your skin needs some extra attention. This is a somewhat chronological “how I do it” list so hope you’ll find some of the tips useful.

img_8034

I actually use this facial cleanser both in the morning and when washing my face in the evening, but as it’s the first thing I use in the morning it’s first out on my list. I actually start by using this while showering which might be unconventional, but ever so careless and easy. The good part about this c/o Gerd facial cleanser is that for us men, it also works as a shaving gel and as I don’t enjoy spending that much time in the shower, that’s just perfect. Apart from that, it’s organic and Swedish, two qualities I’m always looking for in beauty products.

img_8037

Right after I’ve showered (and obviously dried myself with a towel) I apply deodorant to give it time to dry before I put clothes on. That’s important for two reasons:
1. If you put your clothes on when your deodorant is till wet it might stain on your clothes and especially if you’re wearing something dark it’s not pretty.
2. If the deodorant doesn’t absorb and dry on your skin, you’ll end up smelling at the end of the day and that’s basically why you’re wearing deodorant in the first place… to avoid just that.
This deodorant from c/o Gerd is also aluminium free (a must when I choose a deodorant) and unisex with a scent that doesn’t overpower any other scent you might be wearing.

img_8040

I’ve got hair. Lots of it. On my head that is. And it takes forever to dry. So what are you supposed to do? Dry shampoo is an option and finding a good one is honestly really hard. I have pictures of me, which I won’t post on my blog, EVER, where I basically have grey hair because of dry shampoo and that’s just not pretty. At all. That’s why I’m suggesting you’ll give this 2-in-1 styling product from KMS California a go as you can basically apply it to your hair when it’s dry (no washing needed, as I mentioned, that takes so much time, so I just comb my morning ruffles straight before spraying this on), style it up to my liking and wait for it to dry. In the meantime…

img_8042

…apply this simply wonderful Samurai moisturizer from Rituals that keeps me hydrated all through the day even though the weather might be crispy cold. Once that is applied, I’m now ready to brush out the dry shampoo.

img_8036

Although the sryling 2-in-1 does give you a lot of texture and volume, I sometimes want to style my hair a bit more. At occassions like that I like this V76 by Vaughn matte texturizing paste which isn’t hard as a rock, but still gives your styling a great deal of texture as well as flexibility at the same time.

img_8032

There, I’m all done with my face and hair and that’s when I apply hand cream. Moroccan Oil is primarily known for their hair products, but this hand cream absorbs so fast, so it’s one of my favorites at the moment. I get really dry hands, especially in the colder months, so I apply it throughout the day.

img_8035

Lip balm… Oh jeez, where do I begin? Some people claim (and I don’t believe them) that if you don’t use lip balm, you won’t ever need it, as your lips get addicted to being moisturized all the time. Well, in that case I’m an addict as I CONSTANTLY use lip balm. This one form Bull Dog is one of my favorites as it’s really good for dry lips and keeps you moister for at least 15 minutes at a time (haha, ok, I am an addict on lip balm) AND it’s really price worthy.

img_8029

As I get home from work, the first thing I do is to wash my face. Some people might argue that using a facial scrub every day is too often, but I don’t. Especially as I do have a tendency to get blemishes I feel this is a very important part of my daily skincare. This scrub from ZO is actually a semi medical treatment and Dr Zein Obagi who’s behind the brand is a MD. Nuff said!

img_8038

To sooth my skin I apply this night cream from La Roche-Posay. Sometimes I might stay up late and just before going to bed I realize I haven’t put any night cream on, but this cream which absorbs really fast is my fave as I can basically put it on a couple of minutes before I put my head down to rest on my pillow (or pillows as I have a fortress of like 5 pillows when I sleep, but hey, I’m single and have a king size bed, I need to fill it out with something).

img_8033

And here’s a favorite subject of mine… Masks. There are various masks for various purposes out there, but this Mádara mask is one of my favorites as it deep cleanses and detoxes your skin. You shouldn’t use a face mask more than 3 times a week, but you’re better off doing it on a regular basis as you otherwise might end up looking all gloomy with dead skin cells and all that. And once again, Mádara is organic (and from Latvia, never heard of a beauty product coming from there, so that adds to the cool factor), which is important to me.[:sv]

Folk brukar fråga mig, hur fasiken ser du så snygg ut hela tiden? Eller eh, nej, men det är garanterat vad de tänker och det är därför jag satt ihop den här listan över produkter som jag använder dagligen för att hjälpa er på vägen i djungeln av allt som finns där ute. Jag är långt ifrån en skönhetsexpert, men hävdar ändå att jag vet mer än många, så hoppas ni hittar några nya favoriter bland dessa. Jag går i kronologisk ordning från morgon till kväll, men det står er fritt att använda dem hur ni vill såklart.

img_8034

Jag använder faktiskt den här ansiktsrengöringen från c/o Gerd både morgon och kväll, men då det är den första produkten jag använder på morgonen så får den vara först ut på listan. c/o Gerd gör produkter som är både ekologiska och dessutom hör man ju även på namnet att de är svenska, egenskaper jag uppskattar väldigt mycket när det kommer till hudvårdsprodukter. Det kanske går mot konstens alla regler, men jag brukar använda ansiktsrengöringen i duschen för att, tja, det är enkelt. För killar är det speciellt bra då man även kan använda den som raklödder vilket sparar ännu mer tid då jag inte är en sån som gillar att stå i duschen i 20 minuter.

img_8037När jag duschat klart och torkat mig använder jag mig omedelbart av deodorant. Detta av två skäl. För det första så kan man stå med bar överkropp och fixa allt det andra medan det torkar. Att det torkar är viktigt för att 1. det inte ska lämna fula fläckar på kläderna (speciellt mörka kläder) när du trär på dig tröjan samt 2. ifall inte deon tillåts torka så kommer du att lukta skunk oavsett senare på dagen. Jag gillar den här deon från c/o Gerd då den är fri från aluminium och unisex samt har en mild och neutral doft vilket gör att den inte stör någon annan doft du möjligen applicerar.

img_8040

Jag har hår. Mycket hår. Alltså på huvudet då. Blir det blött så tar det en evighet att torka och det har jag oftast inte tid med, så då har lösningen oftast varit torrschampo. Och torrschampo är en jäkla pärs. Jag har bilder på mig själv där jag är så gott som gråhårig för att jag använt torrschampo som inte går att borsta ur och det är bilder som garanterat INTE kommer att publiceras här på bloggen. Det är där det här alternativet från KMS California  kommer in då det är 2-in-1 stylingprodukt som jag brukar applicera till torrt och nyborstat hår (bort med morgonrufset liksom) och kör min rutinstyling med. Den tar några minuter att torka och under tiden…

img_8042

…applicerar jag denna återfuktande Samurai Moisturize från Rituals som seriöst håller huden återfuktad hela dagen vilket är särskilt viktigt nu i november och ju längre vintern fortskrider. Den är inte bara snygg på badrumshyllan utan är både prisvärd och en rakt ut bra produkt.

img_8036

Så har stylingprodukten från KMS torkat och även om det ger håret det nödvändigaste inom styling  så vill jag ibland styla det lite extra. Till det använder jag Texture Paste från V76 by Vaughn som ger håret stadga, men håller sig på en lättstylad nivå, till skillnad från vissa matta produkter som helt enkelt är stenhårda.

img_8032

Nu när jag väl är klar med ansikte och hår återstår händerna. Jag har väldigt torra händer och måste konstant smörja in dem, speciellt under vintern. Till detta har jag funnit att Moroccan Oil, som egentligen är mest kända för sina hårprodukter, har en väldigt bra kräm som absorberas snabbt av huden.

img_8035

Sen var det det här med lypsyl. Vissa hävdar att man kan bli beroende av lypsyl och att man bara gör sina läppar en björntjänst genom att använda det och kroppen själv klarar av att återfukta dem. Jag tillhör den andra kategorin som måhända är beroende av lypsyl, men MÅSTE återfukta mina läppar konstant (ok, jag är kanske lite beroende trots allt). Där är Bulldog Lip Balm ett bra och prisvärt alternativ.

img_8029

Det första jag gör när jag kommer hem är att tvätta ansiktet. Vissa kanske hävdar att det inte är bra att använda en ansiktsscrub dagligen, men för mig som har en tendens att få finnar, är denna produkt från ZO en riktig livräddare. Den är medicinskt framtagen och Dr Zein Obagi som har skapat serien är en duktig läkare. Jag har en tendens att lita på sådana.

img_8038

För att lugna ner min hud använder jag sedan denna nattkräm från La Roche-Posay som snabbt absorberas av huden vilket är perfekt då jag ibland glömmer att applicera den direkt och upptäcker 5 minuter innan läggdags att något saknas. Då tar jag fram denna och inom några minuter kan jag lägga huvudet på kudden utan att oroa mig för att det skulle bli fläckar eller dylikt i mitt kuddberg (tja, jag är singel och har en 180-säng, något måste jag fylla tomrummet med).

img_8033

Här är en av mina favoritproduktkategorier över lag. Jag är väldigt förtjust i ansiktsmasker och är man bokstavstrogen bör man hålla sig till cirka max 3 masker i veckan, medan det räcker någorlunda med 1 gång i veckan för att undvika att se alltför grå och glåmig ut. Denna Detox Mask från lettiska Mádara rengör på djupet och återfuktar samtidigt och lermaskar är något av en favorit för mig även de. Just det, Mádara är till min förtjusning även det ekologiskt. Hur ofta hör man om skönhetsprodukter från Riga? Bara det gör det värt lite extra kärlek.[:]

37 Comments

 1. michenn
  November 15, 2016 at 4:11 pm

  OMG I love that you shot this outside in the snow! Such a cool photography idea! Also, masks are my fave part of my skincare routine and that green detox one looks amazing. Thanks for sharing this!

  michenn

  michenn Chanel Slingbacks Review

 2. Christine Kong
  November 15, 2016 at 6:05 pm

  Wow, what a great system and routine you have going with all these organic and natural products. My hubbie also has a lot of hair and needs some help in holding it together so I will have to look into that paste of yours. It’s nice that you take care of your skin bc most men don’t and I totally need to get my hubbie to use some of these things to protect his skin in the winter and overall. Thanks Thomas! xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 3. Jo
  November 15, 2016 at 6:43 pm

  You certainly have a great beauty routine which is better than mine :). I always want to find a good dry shampoo so I don’t have to wash my hair every morning when mornings are ALWAYS so rush for me. I am also a loyal fan of Moroccan Oil products especially their shampoo and conditioner.

  I am going to make my husband read this post and hoping he could learn some great tips from you :).

  xo,
  Jo
  http://www.glamfashionbook.com

 4. Deddeh Howard
  November 15, 2016 at 6:49 pm

  Hahaha you’re so funny, love your opening statement. I was thinking it tho, now I see why you look so good. Wish I can get my boyfriend to make time for beauty products. They’re such great help to your skin. Thanks for the tip Thomas.

 5. Sharon Wu
  November 15, 2016 at 7:08 pm

  Thomas…. it looks FREEZING where you took these pictures!!! WHY WOULD YOU TORTURE YOURSELF BY TAKING PICS OF PRODUCTS OUT IN THE SNOW?! Lol!! My astonishment aside, thank you for sharing these products. I had no idea you used so many products to look so pretty. But I guess it’s worth it, huh? I have heard great things about the Moroccan Oil hand creme before too and really want to try it for myself. My hands get so veiny and dry… blehck. I also need to introduce this post to my bf as he could definitely use some beauty tips… LOL! Thanks for sharing, Thomas! Love you xoxo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/fashion/holiday-shopping-shoprunner/

 6. Darlene
  November 15, 2016 at 7:23 pm

  What? It’s snowing now on Sweden? wow thats so fast! I am still in fall wonderland here. Great selection of products. Can I use them too? hahaha kidding I’ll show this to my beau.

  x
  Thenewgirl

 7. Fe Samaia
  November 15, 2016 at 8:49 pm

  Wow it looks so beautiful where you took the photos Thomas! They turned out amazing 🙂 I had no idea that Moroccan Oil had products other than hair products.

  xoxo
  Fe
  http://www.fesamaia.com/best-faux-fur-jackets-under-200/

 8. Isabel
  November 15, 2016 at 8:50 pm

  Wow! Love the photos and your daily beauty routine! I need that mask now, I’m addicted to face masks and I’m always trying new ones ( my favs
  are from Caudalie, they’re great!).
  So, now that we all know why you look so gorgeous all the time, keep the good work, ok sweetie?!
  Love,

  Isabel
  http://www.bloggingmycloset.blogspot.com

 9. Molly Clifton
  November 15, 2016 at 10:35 pm

  OK, first! How fun that there’s snow. Second, you are brilliant! I love how well you take care of your skin and hair! You always look great so I know it is paying off!

  Keep smiling!
  Molly | http://www.stylemissmolly.com

 10. Open Kloset By Karina
  November 15, 2016 at 10:45 pm

  Dear Thomas:)
  Love your List and Rituals one of my Fav Brand:)
  Thank you for sharing:)
  Kiss Open Kloset By Karina

 11. Josie
  November 15, 2016 at 11:37 pm

  Oh dear! I’m obsessed with masks and the one you’re using seems so good! I’m also liking number 1, never tried swedish beauty products but I bet it’s excellent! Everything swedish is basically lol

  Loved reading your routine Thomas!
  Thanks for sharing!

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 12. Bernice
  November 16, 2016 at 1:09 am

  It’s so interesting to know what kind of products you use. I love how you shot the pictures outside to further illustrate the environmental factors of your product choices. How long did it take you to find products that work best for you?

 13. Jo
  November 16, 2016 at 4:14 am

  I’m also a bonafide lip balm addict (how can someone not use lip balm?!) I must admit, the colder air is definitely taking its toll on my skin, especially my hands. I’ll have to try that hand lotion from Moroccan Oil. Thanks for the tip!

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 14. Jenn Hanft
  November 16, 2016 at 5:05 am

  Omg the icy snow in the pictures! Is it really that cold out there? Make sure you stay warm!! Thanks for sharing all these amazing products to help make you pretty, because you are. Your daily routine is better than mine! Skin is certainly an investment! I’ll have to share these products with my bf 🙂

  XO Jenn
  http://jennsemble.com

 15. Cece Lam
  November 16, 2016 at 5:08 am

  Loving thse products!! great snaps Thomas :)!!

 16. Alexandra
  November 16, 2016 at 5:33 am

  Hi Thomas!

  I thoroughly enjoyed reading your post! You have such a perfect routine going on and I really love how majority of your products, if not, all of them are organic and/or natural! I am a firm believer in using many natural skincare products as they contain the least amount of harmful chemicals that cause a lot of reaction especially with sensitive skin!

  P.S I literally laughed out loud at your opening paragraph, love your sense of humor!

  Much love from NYC xx

 17. Adelina
  November 16, 2016 at 7:08 am

  I love so many of these products! I can’t help but notice all the frost in your photos and I recall my brother in law sharing that Sweden got its heaviest snow in over 100 years already this fall! Thank you for sharing these awesome products, my hubby needs some new ones! Xo, Adelina

  http://www.thecharmingolive.com

 18. Samantha Mariko
  November 16, 2016 at 10:05 am

  I love it when a guy is so on top of his skincare game!! I’ve never heard of some of these products but I might have to recommend some to my guy friends 🙂

 19. Candace Hampton
  November 16, 2016 at 2:13 pm

  It’s very motivating to guys like my bf to see other men be so concerned about their skin. It took me forever to convince him how important this is. Looks like I have some ideas for his Christmas gifts. Thank you 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 20. Stephanie
  November 16, 2016 at 2:30 pm

  Omg I’ve been anxiously awaiting this post and I had so much fun reading it! I love your routine and now I’m desperate to try out so many new products (will they make me as pretty as you?) I’m just like you when it comes to lip balm, always needing it. I keep one by my bed, one in my purse (or each purse) one in my bathroom, one in my car…I think you get the idea. I’m an addict too 😉 Glad to know I’m not alone haha!

 21. Lily
  November 16, 2016 at 4:09 pm

  Ohhhh I’m such a skincare junkie so I loved reading about your routine. Is that weird that I binge skincare videos on YouTube all the time?! I’ll need to show these products to my boyfriend, he’s been super into skincare lately too 🙂

 22. Lily Rose
  November 16, 2016 at 5:03 pm

  Thanks for sharing your regimen! I need to share this with my husband, I’m sure he will be interested in some of these products. As for myself, I’d like to try that hand cream since that brand is so good with their hair products!

  -Lily from http://www.withlovelilyrose.com

 23. Miki
  November 16, 2016 at 6:01 pm

  These all sound great. I love morrocan oil for my hair but have never used their other products. My routine is usually most strict with my facial moisturizer and hair oils. Haha. Thanks for sharing.

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

 24. samira
  November 16, 2016 at 7:47 pm

  these products sound great! loving seeing skincare products from a guys perspective, thanks for sharing!

  xo, samira

  http://www.leathertolunch.com

 25. Jen
  November 16, 2016 at 9:11 pm

  You know waaaay more about skin/bodycare than I do! I really learned a lot and I myself love natural and organic products too because there are too many products with way to many harsh chemicals. I also want to try dry shampoo too! Thanks for sharing!

 26. Yasmin
  November 16, 2016 at 11:56 pm

  Love how you photographed all these products in the snow. Somehow it makes them look even fresher! Mens products are always designed so cool and minimalist. I’m a huge fan of dry shampoo too! It’s great in a pinch.

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 27. Jordan Chapman
  November 17, 2016 at 1:27 am

  It’s so cool to see a guy with a legit beauty routine and let me just tell you, yours is paying off!!
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 28. Jenelle
  November 17, 2016 at 6:29 am

  Hmm, I have not heard of most of these, but there are certainly some that I will have to suggest to my boyfriend! Thank you!
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com/

 29. Linh Dao
  November 17, 2016 at 11:20 pm

  Of course everyone is wondering why you are so pretty! haha Thank you for sharing all of this! I should definitely tell my boyfriend to use some of your products! I wash my face everyday too when I get home or after the gym whichever is first. I have blemishes here and there because of my oily skin! But I do try to take care of it. So glad you are too! It is great to make time to take care of yourself!

  Love, Linh
  http://www.xcapewithlinh.com

 30. gracie
  November 18, 2016 at 2:52 am

  What a great routine, you have covered all the bases ! I am going to try the KMS 2 in 1 because I am always looking for a good dry shampoo but they always make my hair feel sticky or powdery. And you have great hair….. so I know this KMS has to be good 🙂 Thanks for the tips !
  xx, gracie
  snappedbygracie.com

 31. francesca
  November 18, 2016 at 7:44 am

  thanks for this! I always love seeing what other people use
  xx francesca
  Frank Vinyl : A California Fashion Blog

 32. Brittany
  November 18, 2016 at 10:19 pm

  Thanks for sharing!! Love learning about other people’s beauty regimen.

  xx
  outofofficeny.com

 33. Michelle
  November 20, 2016 at 4:55 pm

  I think you use more products than I do LOL. These sound great thou 🙂
  XO
  http://lehoarder.com/

 34. Atsuna Matsui
  November 21, 2016 at 2:32 am

  It’s so great that you’re a guy who takes care of your skin! I know so many guys that don’t and it’s a shame since we get a lot of UV damage from the sun on a daily basis. I’ll definitely share this blog post to my boyfriend for skincare product recommendations.

  xoxo
  http://www.atsunamatsui.com

 35. Marcy
  November 21, 2016 at 6:00 pm

  Such a great post! Thank you for sharing your family routine! They all looked like great products!

 36. gigi
  November 23, 2016 at 11:56 pm

  I need to try that Bull Dog lip balm! I’m also an addict lol and can never have too many! I’m always hunting for the next best one!! xx

 37. Yuena Li
  November 24, 2016 at 9:10 am

  What a hardworker. Taking amazing photos in the snow is so worth it though. The pictures came out beautiful!!!

  With love,
  Yuena
  http://simplyyue.wordpress.com

Comments are closed.