Blog posts

[:en]When we need to mention the unmentionable [:sv]Därför bör alla se SKAM[:]

[:en]When we need to mention the unmentionable [:sv]Därför bör alla se SKAM[:]

Fashion, Life itself

[:en]This posts originates from me binge watching a Norwegian TV show for youth called SKAM (translates into ‘shame’) and if you’re not British, Russian or Chinese (apart from the obvious, Norwegian, Swedish, Danish or Finnish) you’re likely to never have heard of it. But to understand this post there’s no need for that. This show is an authentic portrayal of life itself, without any sugar coating. This show opened up my eyes once and for all and literally changed my life, and hence I need to pour my heart out in admiration for it (and that’s also why I’m wearing a sweater with two of the main characters’ names on it). There are already remakes on the way in the US and Canada, but let’s face it, remakes almost never are as good as the original. If you’re eager to see it, the show can be found subtitled online with some easy googling (nothing I encourage anyone to do of course…) So what about this show?

So far it’s been three seasons and I won’t bore you with the details. Shortly, in season three Isak and Even fall in love. Even is bipolar and that causes quite a lot of trouble. Isak decides to play a game called “Isak and Even, minute for minute”. Isak doesn’t care a flying fuck about the future. If you can’t make it a week, you take it day by day. If you can’t make it through a whole day, you take it hour by hour. If you can’t make it an hour, you take it minute by minute.

Isak simply doesn’t want to lose Even and lives for the moment instead of worrying about the future. The only thing we all can be certain of, no matter what we believe in, is that we might as well be dead tomorrow and that life is happening and that we need to live it. RIght now.

The storyline doesn’t affect me due to the fact that it’s portraying love between two guys. Of course love is love no matter what and it’s wonderful that love is normalized no matter what gender happens to be the object of your love. The thing that affects me about this show is normalization in general. It normalizes and raises awareness about all kinds of taboo subjects including eating disorders, religious and sexual minorities, jealousy, envy, anxiety, fear, happiness, joy and love. The show is a tossed salad with all the ingredients that constitute life itself.

The one thing the show raises awareness about that affects me the most is mental illness and mental health and normalizes it in a natural, yet undramatic way. Actually normalize is the wrong word here. It takes away the taboo from the unmentionable. It talks openly about mental illness and puts it all on the table. Shame is a good name for the show, but after having seen three seasons of it, I realize I no longer have any shame. I’m finally freed from so much shame and guilt. All that thanks to a TV-show. Sometimes it’s weird how your brain needs stimulation from something like this for you to finally come to peace with yourself.

(And here I need to pause from praising the show for a while to mention that Sergio Tacchini have joined the retro trend and have brought back a couple of sneakers with an 80s vibe which remind me of my childhood summers in Italy. I love everything retro, so bring it on!)

I was both shocked about how much guilt I was carrying around and almost indescribably blown away how much shame I still had and finally thanks to SKAM realized that I wasn’t the one who had fucked everything up with my addiction and the mental illness following my addiction. I found an incredible relief and comfort in finally realizing that I didn’t need the forgiveness of others to move on. I’m not the only one who has hurt people in this process, but I’ve been hurt too, really bad. I haven’t done everything wrong, far from it. It’s my turn to forgive others. No names need to be mentioned, I just want to say: I forgive you and respect your choice. What I got to experience with you was beyond incredible and the best thing that has happened to me and so very beautiful. It was love. You opened up my eyes to life. With that said I want to say that I today, more than ever before, live my life RIGHT NOW, right here. You had a choice. We could have taken it minute by minute. You weren’t mature enough or ready to make that decision. It isn’t until now I fully understand and realize that. I forgive you for that also.

There are so many reasons why I’m part of #teamisak. This is pioneering and ground breaking TV which gives solace and an ability to understand to people of all ages with problems of many different kinds. I’m so happy that Manners Apparel have chosen to show their support to Team Isak as well and thanks to them I can tell you why I admire Isak and his strength. Like I said, not because the kid is gay and all that, but because he unconditionally loves and dares to be loved, very much aware of the fact that tomorrow might be yet another day in hell (due to Evens bipolarity). Isak doesn’t give up, at least not right now. Everything isn’t perfect, but then again, love is not perfect. Despite his young age (17) Isak realizes that. Isak loves like there’s no tomorrow. For the moment. Right now.

Cap: H&M
Bomber: KHND Studios
Sweater: Manners Apparel
Backpack: Gaston Luga
Jeans: H&M
Sneakers: Sergio Tacchini

Photographer: Joanna Bladh, Photostory[:sv]Jag tror inte att något öppnat mina ögon för hur livet egentligen ser ut mer än en TV serie för (ursprungligen) ungdomar från Norge har gjort. Jag talar här självfallet om SKAM som spritt sig som en löpeld bland alla ålderskategorier. Själv var jag skeptisk, men var hooked efter första avsnittet och bingeade igenom alla tre säsonger (Tar bara 14 timmar allt som allt) på SVT Play. Jag förstår att det är en serie med ett manus och olikt många andra blandar jag inte ihop fakta med fiktion, men den berör. NRK har lyckats med något sensationellt och har du inte sett serien än, gör det. Till mina nordiska läsare kan jag berätta att den förutom SVT Play finns på Yle Areena och DR. Fansen i England, Ryssland och Kina får vänta tills musikrättighetstvisten löst sig på något sätt och remakes (som aldrig kan bli lika bra som originalet) är på gång i USA och Canada.

Säsong ett var bra, säsong två var makalöst bra och säsong tre var magisk. Läs inte vidare om du är rädd för spoilers. Säsong tre ytterst kortfattat: Isak och Even blir kära. Even är bipolär och det orsakar en del trubbel. Isak tar reda på vad bipolaritet innebär och säger till Even att han skiter fullkomligt i allt snack om framtiden och vad som kan gå snett. Han säger att de ska leka en lek, ”Isak och Even minut för minut”. Klarar man inte av en vecka, tar man det dag för dag. Klarar man inte av en dag, tar man det timme för timme. Klarar man inte av en timme, tar man det minut för minut.

Isak vill inte förlora Even och lever för stunden istället för att oroa sig för framtiden. När Eva frågar Isak om Even är mannen i hans liv säger Isak att han inte vet det. Det enda han vet är att han är jävligt glad över att ha träffat honom. Vad sker i framtiden? Det är egentligen inte så viktigt, säger Isak. Det enda vi vet är att oavsett vad vi tror på kan vi dö imorgon och det enda vi vet helt säkert är att livet pågår… nu.

Det här berör mig inte för att det är kärlek mellan två killar. Kärlek är kärlek och det är förvisso härligt att normalisera kärlek oavsett om det är mellan man och kvinna eller två av samma kön. Det är just normalisering och aktualiseringen av allehanda tabubelagda ämnen som gör serien så genialisk. Den tar upp ätstörningar, religiösa och sexuella minoriteter, avundsjuka, svartsjuka, ängslighet, rädsla, glädje, lycka och kärlek. Serien är ett ofiltrerat porträtt av livet självt.

Det serien tar upp som berör mig mest är psykisk ohälsa och normaliserar även det på ett fullt naturligt och odramatiskt sätt. Normalisera är fel ordval här. Den tar bort tabustämpeln från något som inte fått nämnas. Den gör psykisk ohälsa rumsren och liknar den vid vilken annan sjukdom som helst. SKAM är ett bra namn för serien, men efter att ha sett tre säsonger av den är just skam något som inte längre finns. Jag är befriad från så mycket skam och skuld. Tack vare av en TV-serie. Ibland är det underlig hur hjärnan bara behöver stimuleras av något likt detta för att man äntligen ska kunna komma till ro med sig själv.

(Som en paus i mitt hyllande av SKAM måste jag nämna att Sergio Tacchini har hakat på retrotrenden och släppt dessa underbara 80-talsdoftande sneakers som för mig till mina barndoms somrar i Italien, något jag önskar se mer av från alla varumärken, varav många redan hakat på.)

Jag var både chockad över hur mycket skuld jag bar på och nästan ofattbart tagen av hur mycket skam jag hade kvar när jag slutligen tack vare SKAM insåg att jag inte var den som hade fuckat upp allt med mitt missbruk och min av missbruket orsakade psykiska ohälsa. Jag fann också en oerhörd lättnad och tröst i att äntligen förstå att det inte handlade om att jag behövde förlåtelse från andra för att komma vidare. Det är inte bara jag som sårat utan även jag som har blivit sårad. Jag har inte gjort allt fel. Långt ifrån. Det är min tur att förlåta andra. Då inga namn behöver nämnas säger jag bara: Jag förlåter dig och respekterar ditt val. Du är bland det största och vackraste jag upplevt i mitt liv och jag är kjempeglad för att ha träffat dig! Du öppnade mina ögon för livet. Jag vill dock säga att jag idag, mer än någonsin förr, lever mitt liv. JUST NU. Du hade ett val. Vi kunde ha tagit det minut för minut. Du var inte mogen att ta det beslutet. Det är först nu jag på riktigt förstår och inser det. Jag förlåter dig även för det.

Av så många orsaker är jag med i #teamisak. Det här är banbrytande TV som skänker tröst och förståelse till människor i alla åldrar med problem av alla de slag. Den här serien handlar om något så verkligt och komplext som livet självt. Jag är så glad över att Manners Apparel valt att även de backa Team Isak och att jag med hjälp av dem kan visa varför jag beundrar Isak! Som sagt, inte för att han råkar vara ”homse” och allt det där, utan för att han hängivet älskar och vågar blir älskad, högst medveten om att morgondagen kan vara ett helvete. Han ger inte upp, åtminstone inte just nu. Allt är inte perfekt, men kärlek är inte perfekt. Sin unga ålder till trots inser Isak det. Isak älskar. För stunden. Lever. Just nu.

Keps: H&M
Jacka: KHND Studios
Tröja: Manners Apparel
Ryggsäck: Gaston Luga
Jeans: H&M
Skor: Sergio Tacchini

Fotograf: Joanna Bladh, Photostory[:]

76 Comments

 1. Anthony @oh_anthonio
  February 16, 2017 at 10:05 pm

  You have me so curious to check out the show. It’s so great that you were able to identify and relate to certain aspects of it and that it helped open your eyes! Loving the sneakers too btw! <3

 2. diana
  February 16, 2017 at 10:25 pm

  Wow, this post was quite personal and inspiring! It took me a while to read that I can understand deeply what you are going through! Common, you are awesome! Love your outfit, btw!

  • diana
   February 17, 2017 at 9:40 pm

   btw, I never heard of this show!

 3. Mariann yip
  February 16, 2017 at 11:10 pm

  I am always up for finding new shows so thank you for sharing this. I will definitely look into it 🙂

 4. Morgan Ryan
  February 17, 2017 at 12:22 am

  I have a purse just like that back pack! Great colors — Love it

  Xx,
  M

 5. Linh Dao
  February 17, 2017 at 1:38 am

  This show sounds interesting. Love how you talk about the show! Love is a tricky thing in my opinion! Thanks for sharing that thomas! Always so lovely to read your posts! I adore this outfit and your style seem to always amaze meee! Love the jeans and that jacket and the bag!! And by the way your dimple is adorable!

  Linh
  http://www.xcapewithlinh.com

 6. Iliana
  February 17, 2017 at 2:15 am

  Ahh that shows that’s intriguing, i must watch it!
  I love this casual look…can I have all your bomber jackets hahaha I love them all <3 I also really like your backpack. Ordering one for my boyfriend 🙂

 7. Sharon Wu
  February 17, 2017 at 2:52 am

  This sounds like a show I would love! I need to ask my bf to download it for me so I can watch it one of these days because I’m so tech un-savvy *rolls eyes* lol! Love your green bomber jacket and that backpack! You always have impeccable style, Thomas. Hope you’re having a wonderful week. xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/5-minute-makeup-clarins/

 8. Stephanie
  February 17, 2017 at 4:43 am

  Well gosh that sounds like an amazing show, and now I’m kind of sad I can’t really watch it (without some sketchy downloading haha). I think it’s so important for shows and just pop culture in general to begin taking away the taboo of mental illnesses and the rest of those topics. These are normal things. Things people experience daily, and they NEED to be talked about. Thank you to this show and to YOU for being open enough to share them. Also, your last photo makes me so happy cause your little smirk is just wonderful.

  Stephanie // SheSawStyle.com

 9. Candace
  February 17, 2017 at 4:52 am

  That show sounds right up my alley! You have really piqued my interest in googling it to see what it’s all about. Isak sounds like a pretty amazing soul to be so young and steadily maturing. It’s nice to see brands support shows and people we like. Those kicks are fresh too!

  http://www.thebeautybeau.com

 10. Gina Diaz
  February 17, 2017 at 6:39 am

  The show sound amazingly interesting, Thomas! and your outfit is stunning as ever!!! I’m loving the sneakers so so much!!! Happy Friday!! 🙂

  Xx, Gina

 11. Miki
  February 17, 2017 at 7:16 am

  First off, I love your sneakers and denim. I had never heard of this show before but very thought-provoking. Love really has no boundaries on race or gender. Great outfit and post!

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

 12. Marcy
  February 17, 2017 at 8:51 am

  Thomas thats sounds like a great and cool show. Love the story behind it, thanks for sharing it.
  Really love this look from head to toe the colors and how you mixed are great. LOVE this backpack.

  xoxo
  Marcy

 13. Lady Goldapple Fashionblog
  February 17, 2017 at 9:06 am

  Good for you Thomas that you’ve moved on. It’s always painful when someone decides to go on a different path than yours. But in the end it’s usually the best for both. I would love this series is it also available in Europe/ Netherlands? If so I’m definitely going to watch this one. X Charissa
  http://www.ladygoldapple.com

 14. Candi
  February 17, 2017 at 12:10 pm

  I’ve never heard of that show before reading your post, but the way you described me really makes me want to check it out, and thank you for sharing a part of your own story too. I’m sorry you went through that but I’m glad you could find forgiveness 🙂

  PS. Love your outfit, the colors are so cute!

  Candi xx
  https://thelollychase.wordpress.com/

 15. Jordan Chapman
  February 17, 2017 at 5:08 pm

  Never heard of this show, but it gives me Skins UK vibes in a different way. I would love to watch it as I think it could be really good. I’m glad it helped bring some clarity to your life and helped inspire you to move on with your life. People love to bring us down and I’m glad you didn’t let them ruin your life. Brush off the haters and leave them in the dust!
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 16. Martin (Ebylife)
  February 17, 2017 at 5:42 pm

  Sounds like a great series! I’m always on the look out for binge watching and this sounds like it would tick all the boxes. As always, that’s for your openness and honesty, Thomas. It’s so refreshing!

 17. Aleksandra Ladygin
  February 17, 2017 at 8:25 pm

  I must say, to live for the moment is not so easy. But we all need to learn to do this. And yes, nothing is perfect… Good there are the stories to bring us to remind about it.
  By the way, love your look! Happy holidays!

 18. Jo
  February 17, 2017 at 9:55 pm

  I am not sure if you told me about this show but it sounds like a great series. I am happy that you are processing the things from the past and learning to forgive. One thing that life can’t take away is the beautiful memories you had with certain others. Yes love has no labels and it shouldn’t be categorized by gender. I really love this set of pictures especially the last one with that happy smile on your face. Another nicely written post, Thomas.

  Jo

 19. Bryanna
  February 17, 2017 at 10:05 pm

  I love the concept behind this show! I’m so glad it’s resonated with you to just live your life. Like you said, we don’t know how long we are here, but we should go all out like today is our last day. Do the things you love and delete the negatives. As for this outfit, I’m obsessed! You always put together the most effortlessly chic outfits. Plus I love how causal this outfit is, because it goes more along with the theme of the show (with it portraying everyday life). I must say, I gotta have those shoes though! So perfect and retro!

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 20. Danielle
  February 17, 2017 at 10:20 pm

  I totally agree with Jordan – getting a total Skins UK vibe from the way you describe it! Living life to the fullest and embracing the positive is so important. Keep doing you!

  xx, Danielle | Pineapple & Prosecco

 21. Laurelle
  February 17, 2017 at 10:55 pm

  I agree, embracing the present is so important! As is society learning to not support the stigmas that surround mental illness. People need love and help, not condemnation. So glad you’ve found healing through this show!
  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 22. Deddeh Howard
  February 18, 2017 at 1:04 am

  I really need to get my boyfriend to visit your blog, you’re so stylish and you know how to make all the colors work for you.!! In love.

 23. Kate Tik
  February 18, 2017 at 1:53 am

  Wow! This is so inspiring. It is absolutely necessary that our society start making moves in the right direction and include people from all walks of life.

  katetik.com

 24. Jenelle
  February 18, 2017 at 9:02 am

  Hmm, the plot of the show sound a bit like one we have here called ‘Please Like Me’. It deals with mental illness, a young man exploring his sexuality, his separated parents and his lazy but very normal friends. It’s charming, honest and funny, but sad too. It is worth watching if you can. Skam sounds really interesting, I wonder if we can see this in Australia somewhere. I’ve only ever seen Rita, but that is a Danish show, I think. I loved it though!! This is a very honest and open post, so real and brave.
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com

 25. frank lin
  February 18, 2017 at 12:41 pm

  Wow. This really sounds like a great show..
  I’m definitely going to try a couple of episodes!
  As I’m a real tv show druggie :)))

  xx frank

 26. Rametidrizi
  February 18, 2017 at 1:05 pm

  Such a perfect style and post man, keep it up!!

 27. Jen
  February 18, 2017 at 2:18 pm

  I have not heard of SKAM until now. It seems like an interesting show. I love that Tee and would probably wear it regardless, lol. It’s simple and chic. I’m glad the show helped you identify/relate with your struggles. You’re really never alone and people go through the same things, they just don’t show it. That’s why media is so powerful because you can share your story with the world. Even your blog Thomas!! You’re sharing and helping others who went through similar things you have. Thank you always for sharing!

 28. Aldora
  February 18, 2017 at 3:58 pm

  Great insights about the show Thomas! U make me wanna check it out (besides 50 shades darker hehe) soon. Mental illness is a scary disease that eats your soul. Am always proud for people who managed to walk out of it. That said, wish you a great weekend Thomas 😉

 29. Karina
  February 18, 2017 at 10:35 pm

  Hey Thomas,
  How are you?
  Your Look is super Interesting, I can find always something Unique, now I totally In Love with that Backpack, The Shape and the color Combination is sooo Cool:) Totally need to check out that Brand:) I want one for my Hubby:)
  The Sneakers has a Clean Design and Love that how You Matched with the Ripped Jeans:) Was perfect choice:) Totally Look Cool Together:)
  Wish you Happy Weekend:)
  When is your Next Hotel Review?:) Ehhhe
  Can’t wait to seeeeee:)
  Kisses Karina

 30. Jo
  February 18, 2017 at 11:06 pm

  What an interesting and thought-provoking sounding series. I hope it makes it to Netflix so I can binge on it! I wish there were more shows out there, especially in mainstream T.V. that openly and honestly present taboo topics so that we can have a conversation about it as a society. Thanks for sharing, Thomas!

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 31. Jenny
  February 19, 2017 at 1:25 am

  For some reason the images are not working for me but sounds like a very interesting show!!!

 32. Jennifer Quattrucci
  February 19, 2017 at 2:12 am

  Dearest Tommy,
  Once again I am beyond impressed and amazed by your thoughtful and intuitive words. I love how this show does take away the taboo, or shame, if you will about mental health. Throughout my years I have experienced so many types and forms of mental illness and have been both hurt by it and hurt others when I suffered a severe eating disorder and found myself constantly lying to cover up my problem. Thank you so much for this entire post and sharing your own experiences so freely. Always inspiring!!
  I have to tell you how much I love those sneakers! You know I’m not really into sneakers but I can’t resist the clean , retro design of these ! I know you will style them beautifully!!!

 33. Christine Kong
  February 19, 2017 at 3:31 am

  I haven’t heard of this show before but you definitely have me curious and I am always looking for new good shows to watch. I totally feel you and understand what you’re feeling and living in the now. I love how open and honest you are with your posts and always am inspired by your experiences. Xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/going-somewhere/

 34. Atsuna Matsui
  February 19, 2017 at 6:28 am

  I’m soo loving this street look that you’re wearing here Thomas! You are like the master at color coordinating and I think you definitely show this in this outfit! Thanks for you share about this show as well. I really love my TV and have never heard of this show so I’ll definitely need to check it out. 🙂

  http://www.atsunamatsui.com

 35. Eva
  February 19, 2017 at 9:54 pm

  hello Thomas !!
  I respect your choices and nice thoughts what you shared. Really great and confidential as laways….it’s like you ..Real!!!
  Love your sweater can i have one ?? And your sneakers always cool. Anyway I can’t see you without sneakers …dear.
  xx
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

 36. Thai Lam
  February 19, 2017 at 10:04 pm

  You really make me want to watch the show! Have a great sunday Thomas! 🙂

 37. Ana Vukosavljevic
  February 19, 2017 at 10:43 pm

  This show sounds amazing! I would love to watch it!!

  I love this look, you are stunning as always. Btw, those kicks are everything <3

 38. Rachel Holliday
  February 20, 2017 at 1:00 am

  I’ve not heard of this show before, but you’ve made me want to binge watch it online! It’s great that it takes the taboo off mental health, its about time that people were more educated about it and understanding. Its great that you found you could relate to the messages too. I really like how you’ve styled up this sweater, those sneakers are really awesome

  Rachel xx
  http://www.thedailyluxe.net

 39. Yasmin
  February 20, 2017 at 4:03 am

  I am totally moved and inspired by certain shows or movies I watch. Sometimes a writer and an actor can totally convey human experiences and emotion in such a way that transcends the screen and reaches you directly in your heart. So I totally believe that show could affect you the way it did. It’s nice to see things like that because it reminds you that we’re all human and we’re not alone in our experiences.

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 40. Maggie
  February 20, 2017 at 6:13 am

  In a way, I kind of wished more shows would talk more about mental illnesses. In Asian culture, it’s such a taboo thing to even bring it up and so many people therefore suffer from it. I always find your posts to be so inspiring and thanks again for being so open about your experiences!

  xoxo,
  Maggie S.
  ❤Clothestomidnight.com

 41. Rachel Vogt
  February 20, 2017 at 7:53 am

  Oh wow this show sounds amazing. I needs to check it out. Love this outfit tho.
  xoxo, Rachel

 42. Kierra
  February 20, 2017 at 8:08 am

  This show sounds wonderful though. I want to know more about it. Please share in your next post coming up. I have never heard of this show and I find it very interesting. I think that shirt is really cool though. I love when there are shirts that only a group of people understand and like. I’m like that with The Walking Dead. Obsessed with that show. I am also really enjoying your sneakers. So fashionable cute.

  http://www.naturallyfarout.com
  -Kierra

 43. It's Goldie
  February 20, 2017 at 10:02 am

  Very cool outfit! Really like the pop of color! Amazing sneakers as well!

  Best wishes,
  Goldie

 44. LAFOTKA
  February 20, 2017 at 10:39 am

  Oh this post gave me goose pimples and that last paragraph followed by your smiley picture is just everything. I often get so inspired by shows and films and some of them are life-changing. Glad I’m not alone and I love how you reminded me that we don’t need anyone’s forgiveness or approval to be happy! So true x

 45. Josie
  February 20, 2017 at 10:57 am

  I like how I always learn from your posts and how deep they are! I’m sure this show has changed the perspective for so many other persons! “Unshaming” mental illness is key for people going through such hard time to even want to talk about it! Based on how you described the show, what we should always keep in mind is to live the present moment! Right? Which links back to one of your recent posts!

  Amazing Thomas! Thanks for sharing!

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 46. Vanessa
  February 20, 2017 at 11:28 am

  This is such a great post! I’d definitely check out the show. Sounds very good and like the idea about the taboo topics, which make it even more interesting and good to capture more audience. I also love your casual look!
  Enjoy your week!

  Vanessa

  http://thefashionstatement.net

 47. Eliza
  February 20, 2017 at 2:20 pm

  I’m a big fan of Scandinavian cultur, and their arthouse movies. I like its unique atmosphere and the sense behind every scene. I’ll definitely add these series into my must-watch list, because I can already tell that I’m gonna like it a lot!
  Cheers, Eliza | http://www.fashion-confession.com

 48. huyen tran
  February 20, 2017 at 2:50 pm

  This post is so deep and speaks the truth, we definitely need more shows like this. People don’t understand how strong words can be, especially if its about a person’s physical features or what’s going on inside of them. I remember growing up there was a phrase often used “sticks and stones may break my bones but words will never hurt” I never believed this phrase because words DO hurt. I love reading your posts and how personal you get! Thanks for sharing!

 49. wanderlustts
  February 20, 2017 at 3:47 pm

  I always have such respects for shows that arn’t afraid to go deep and highlight topics that are traditionally taboo to our society! I think it’s a great way to bring awareness and as you said, normalize these topics so that we don’t become scared and ignorant just from not being taught about it.
  Sounds like a show that needs to gain more recognition, would definitely be something I’d like to look into

  Wanderlustts
  http://www.wanderlustts.com

 50. Samantha Mariko
  February 20, 2017 at 4:38 pm

  I’ve never seen this TV show but I love shows that focus on real-life topics that might be considered “taboo” since those are actually pretty important. And also, thats awesome you were able to relate and could feel better from watching it. From reading your most recent posts on your blog, I’ve learned you’ve been through a lot, and it’s just so inspiring how far you’ve come and how successful you are with everything you are doing. <3

 51. Leila D.
  February 20, 2017 at 5:56 pm

  Hi Thomas ,hope you had an awesome weekend.
  Also, thanks, now I gotta google the show lol. It sounds wonderful and your whole look is very cool. Thanks for sharing. Loved the post. XX

  http://Www.leilad.com

 52. Sarah Tahami
  February 21, 2017 at 4:39 am

  Amazing post, Thomas! This sounds like a wonderful show and I am so happy it helped you feel more able to discuss your life openly. You’re amazing!
  Sarah // http://www.sarahtahami.com

 53. Jessie
  February 21, 2017 at 1:12 pm

  I adore your writing style and how you can come up with such a beautiful story and post based on the theme of a tee. Compare to your posts, suddenly i feel that my posts are so boring and dry 🙁 lots of rooms to improve. Thanks for the amazing inspirations…
  xx, Jessie
  http://4evajessie.com/stay-active-with-grana/

 54. Everest
  February 21, 2017 at 2:52 pm

  Hello Thomas!
  Firstly, I really love the casual look you have styled and really love those sneakers and its simple and classy design. I was curious about the show SKAM after reading what you wrote, I went to watch an episode on youtube! I guess it isn’t very telling from one the first episode but I think i might just keep on watching.
  we all have our insecurities that we deal with in life and we always think that the mistakes we make are the biggest and most unforgivable and often too embarrassed to talk about it. I always felt awkward about myself and how i speak in front of a group of people as I speak rather slowly and not very fluently. but sometimes i just tell myself not to care about what others think and just be myself.
  your frankness and openness about ur insecurities is a great starting point to accepting and embracing your journey as it definitely forms the person you are now.

  kisses from singapore,
  everest
  http://www.everestsays.com

 55. Sarah
  February 21, 2017 at 4:20 pm

  I had previously never heard of the show SKAM. But after reading your post, I can’t wait to find out more. It sounds so different and exciting; I totally agree with you that remakes are never like the original. Most high school shows are exactly the same and none of them talk about taboo topics. Maybe they are too afraid of being sued by parents haha? But nonetheless it’s important to raise issues that teenagers currently face in society. I can’t wait to check it out and discuss it more with you.

  xxx
  Sarah

  http://sarahatiq.com/

 56. Katya
  February 21, 2017 at 10:01 pm

  This is such a great post and I’m loving your 80s inspired sneakers! SKAM sounds like a very interesting show worth checking out!

  http://stylesprinter.com/

 57. Lauren
  February 22, 2017 at 2:28 am

  It’s always crazy how much a tv show can change people’s perceptions! I’m glad that you are so honest with your past and able to inspire others 🙂 We need more brave people like you!!

  Xx,

  Lauren // http://www.mylifeaslaurr.com

 58. Jacqueline
  February 22, 2017 at 4:16 am

  Oh my god this show sounds so awesome! Okay actually am probably going to binge watch and then will have to report back on what I think. I’m glad that you have come to terms with a lot of the challenges you have crossed and that you’re willing to inspire others!

 59. maryam
  February 22, 2017 at 5:06 am

  The show sounds like something I would enjoy watching. As always you have a great style and I am obsessed with your jeans, so dope!

  xo, Maryam
  http://www.glamandposh.com

 60. Eric k
  February 22, 2017 at 5:42 am

  I have to admit that these types of shows always open our eyes. We are all ashamed of something and I need find this show and watch it. I will definitely report back to you once i watch it.
  When it comes down your style and more importantly your shoes game. These kicks bring me back and i will be ordering one for myself.
  thank you for sharing buddy

 61. Aimara
  February 22, 2017 at 4:25 pm

  Thomas this is beautiful. Definitely sounds like a show I’d watch for sure!
  I love TV shows that talk about everything shamelessly. Your story is beautiful, and forgiving is the best thing you can do for yourself. I’ve learned to forgive without being asked for forgiveness and that’s the best thing we can do to move on.
  And outfit? ON POINT! Love the T shirt and these sneakers are life!
  Thanks for sharing!
  XO
  Aimara
  http://www.waysofstyle.com

 62. amanda
  February 22, 2017 at 6:21 pm

  Thomas, I always enjoy your post so much. They’re extremely vulnerable and real. Life is not easy. It’s all about licking honey off the thorns. Everyone of us feels the way you are talking about in one way shape or form. As I’ve gotten older I’ve become more conscious of the struggle to give myself grace. Everyone deals with things differently and everyone has their own perspective on everything. Sometimes you’re ready to forgive and sometimes you’re not. It’s all a process and I think it’s wonderful that this show has allowed you to realize that we have to forgive others, if not only for our own well being and then move on. That itself is always a process too as I’m right in the middle of trying to soften my heart and understand that I need to forgive and let go but I’m not quite there. On a not so serious note…This is one of my favorite looks! Your shoes are killer and I LOVE the backpack you paired with it! Spot on my friend!

  Manda | http://EvocativelyChosen.com

 63. Sheree
  February 22, 2017 at 6:35 pm

  I have never heard of the show but am now very curious to watch it. Love your honest and real review about the show and how it translates into real life, your personal life. I’ve never had a show that changes my life or liberate me from feeling guilty or shameful so I’ll be curious to see what this show would do for me. Thanks for sharin.

  ~ xo Sheree
  http://poshclassymom.com

 64. Andreea Birsan
  February 22, 2017 at 9:29 pm

  Skam sounds like a great tv show to watch! I’m a huge fan of tv shows, but somehow I haven’t heard of it before, guess that’s because I am not norwegian lol. Anyways, your summary made me really interested so I will have to check it out. If I will get addicted, it will be only your fault :P. Have a lovely day! <3

  Andreea,
  http://couturezilla.com/

 65. Brown Eyed Toast
  February 23, 2017 at 1:52 am

  This TV show sounds like such a beautiful portrayal of life, and life in the purest, rawest form! How great is it that even conventional media has adopted such open views of all such “taboo” topics now? I agree, sometimes it does take some external stimulation, even from a TV show perhaps, to remind us of the important things in life and reevaluate the topics important to us. Will definitely have to check it out sometime now, thanks for sharing!!

  xo Soo | http://www.BrownEyedToast.com

 66. Tandya
  February 23, 2017 at 3:19 am

  Thank you for sharing! This show sounds very good! I used to watch a show called 90210 and it was based on real life dramas. One of the characters was also bipolar and that affected some of her relationships.

 67. Hadasah
  February 23, 2017 at 4:01 am

  Dear Thomas,
  First of all, happy belated birthday my fellow aquarius 🙂
  Second, I’d like to say that I’m very curios to check out this tv show.
  I’m so glad it helped you in the ways that did, and I think that’s very powerful
  By the way, i love your sweater, it looks great on you!
  Best wishes,
  xoxo

 68. Luke
  February 23, 2017 at 10:13 am

  Sounds like a really sweet love story to that show and how to break down things into what really matters. I’m glad you found some solace and inspiration in how far you have come on your personal journey. keep it up!

 69. Kusum
  February 23, 2017 at 6:35 pm

  Sounds like an amazing show and something I would like to watch too! So glad to hear that you have moved on, sometimes certain things happen for the best and our own good even though we might not realize it at that point. I am dying over that bomber and the bag, they look amazing.

  xx, Kusum | http://www.sveeteskapes.com

 70. Lily Rose
  February 23, 2017 at 9:46 pm

  That sounds like such a great TV show. What is the name of the remake in the US? I wanna watch. And it’s so cool that Manners Apparel made that shirt after the characters. I love the retro vibe of the sneakers too Thomas. Thanks for introducing me to this show and the storyline, I might just google to watch the original version!

  -Lily from With Love Lily Rose

 71. Bernice
  February 24, 2017 at 12:28 am

  This show sounds so good and that it covers so many topics that people can relate to xx

  https://www.bunnybernice.com/single-post/2017/02/24/Fairfax-Roberts-x-Louboutin-Spring-Collection

 72. Coco
  February 24, 2017 at 9:06 pm

  I love it when you open your heart… I need to find this show and watch it if I’m brave enough. I say brave because although I’ve learnt to understand that what once was taboo is just everyday life, mental illnesses and addictions scare me. They conjure up painful memories. I grew up with a alcoholic and bipolar mother, and she was always wary because she thought we couldn’t forgive her, while she was the one who couldn’t forgive herself, we just wanted to love her. I see what you mean when you say you’re team Isak. Living in the present moment is the secret to happiness, and I gather Even taught him this secret with his illness. I appreciate you for forgiving the person who didn’t stand besides you like Isak does with Even. You can change people, you just move on until you find the person who will love you no matter what, and the other way round. On a fashion note, I love your shoes with retro vibes, and that tee now means a lot to me! Baci, Valeria – Coco et La vie en rose FASHION & BEAUTY

 73. Darlene
  February 24, 2017 at 11:08 pm

  How I wish they have this series here in Canada. It sounds so interesting. I like that it’s based about not worrying about the future cos most people here all cares about is what the future will bring including myself. Reading this made me realise to take a step back and live for the MOMENT and use the POWER OF NOW in achieving daily happiness. I really hope they show it here or in Netflix I would love to watch it too.

  Thanks Thomas!

  xxx
  thenewgirl

 74. Darya
  March 8, 2017 at 9:14 pm

  Wow love this look and post! Your bomber is great <3

  Xoxo
  Darya

 75. Ria
  March 15, 2017 at 9:23 pm

  Oh man, thanks for sharing. I’ll add this to my list. Love watching stuff from overseas.

Comments are closed.