Blog posts

[:en]Stepping out of my comfort zone[:sv]Bryter invanda mönster + tävling[:]

[:en]Stepping out of my comfort zone[:sv]Bryter invanda mönster + tävling[:]

Competitions, Fashion

[:en]So let’s face it. I can’t even remember when I’ve worn something else than white sneakers in like forever. For those who are not sneaker enthusiasts though, it might be hard to spot, but I tend to wear different white sneakers for every shoot and have approximately 60 pairs of them, but in this post I’m stepping way out of that comfort zone by wearing brown shoes. I’ll get to that later as I first want to address something else out of a practical, aesthetic and even health aspect. That is, trying to change my habit of using bags, totes and over the shoulder bags into using a backpack.

The backpack that made me think again and ended up being a gorgeous alternative to all my bags is the Swedish brand, Gaston Luga. When founder Carl Sundqvist was traveling through the continents he met an intriguing French man named Gaston who had an elegant and casual style . Gaston told Carl that he thought the backpack was the ultimate companion to discover the world with. After having searched for ages, Gaston finally found an elegant Louis Vuitton which he made modifications to in order to make it more personal, functional and unique. After meeting Gaston, Carl decided to create his own brand of backpack with elegant details and practical features.

For Carl it was important to create something he’d want to wear himself and to be proud of. He created backpacks with Scandinavian minimalism and elegance to go with any occasion. Leather, thick quality cotton, metal details and carefully selected color combinations set the foundations to Gaston Luga, named after the person who inspired Carl to create this brand. I once again proudly present a wonderful up and coming Swedish brand that hopefully will change the way people feel about backpacks! My back will thank me for this! On top of that it comes with a laptop compartment which fits a 13″ laptop, a pocket for your passport which is easy to access and safely placed leaning towards your back as well as canvas to ensure the long lifespan of the backpack.

The other and much harder part of stepping out of my comfort zone was wearing brown shoes. However these Rieker shoes go perfectly with the naval theme of this shoot and can be dressed both up and down. I decided I’d wear them as if I was about to go sailing (and will, once it’s summer) and to be honest, I was surprised about the comfort of the shoes. I thought shoes like these were meant to give you serious walking disorders, but these were even more comfortable than most of my white sneakers as they come with an antistress sole.

Cap, top and pants: H&M
Backpack: Gaston Luga
Shoes: Rieker

Photographer: Thomas Sandau[:sv]Ärligt talat så har jag nog knappt en enda plåtning där jag inte har vita sneakers på mig. De som inte är så sneakerintresserade som jag, kanske tror att det är ett och samma par, men för den mer observanta kan man se att jag varierar mellan en hel del olika modeller. Cirka 60 par för att vara exakt. Det är därför extra svårt för mig när det kommer till förändring på det planet och en ganska stor förändring att ha på sig något så annorlunda som bruna skor. Jag kommer till den biten senare, men först vill jag prata om ett annat invant mönster jag brutit. Jag älskar mina väskor, totes, axelremsväskor och annat som får plats med hela mitt liv, men det är inte bra ur ett hälsoperspektiv och jag märker av tyngden jag bär på i både rygg och axlar. Därför har jag till min ryggs stora glädje hittat tillbaka till ryggsäcken.

Ryggsäcken som fick mig att omvärdera min inställning kommer från svenska Gaston Luga. När grundaren Carl Sundqvist var ute och reste tvärs över kontinenterna träffade han en intressant fransman vid namnet Gaston som hade en elegant och ledig stil. Gaston berättade för Carl att han tyckte ryggsäcken var det ultimata ressällskapet när man upptäcker världen. Efter att ha letat runt i evigheter, hittade Gaston äntligen en elegant ryggsäck från Louis Vuitton som han genom modifikationer gjorde mer personlig, funktionell och unik. Efter mötet med Gaston bestämde sig Carl för att skapa sitt eget varumärke för ryggsäckar med eleganta detaljer och praktiska egenskaper.

För Carl var det viktigt att skapa något som han skulle kunna bära själv och vara stolt över. Han skapade ryggsäckar med skandinavisk minimalism och elegans som passar alla tillfällen. Läder, tjockt kvalitativ bomull och metalldetaljer i kombination med noggrant utvalda färger lade grunden till Gaston Luga som fått namnet av personen som gav Carl inspirationen till företaget. Är stolt över att åter få presentera ett svenskt märke som förhoppningsvis kommer att ta världen med storm och ändra människors syn på ryggsäckar. Utöver det kommer den med ett laptopfack som rymmer en 13″ dator, en smidig och säker passficka i ryggen och starkt och fylligt kanvas som garanterar livslängden för själva ryggan.

Det jag nämnde i början var det här med hur jobbigt det är för mig att ha bruna skor (eller valfri färg som inte är vit). Dessa skor från Rieker ändrade dock min inställning. De passade plåtningen med marint tema utmärkt med sina bruna, vita och blå detaljer och jag var faktiskt förvånad över hur bekväma de var, vilket beror på att de har en antistressula som jag inte insåg förrän jag läste lite mer om dem. På tal om att lära sig mer om skorna startar idag en utlottning på mitt Instagramkonto där jag tävlar ut två valfria par skor från Rieker. Tävla gör du som sagt under bilden på Instagram och tävlingen är öppen tills torsdag 2 mars och vinnarna kommer att annonseras under bilden. Mer om reglerna hittar ni när ni kollar mitt Instagramkonto. Ni kan redan nu kolla ut vilket par ni skulle välja om ni vann genom att gå igenom Riekers fina sortiment på deras hemsida. Lycka till!

Keps, tröja & byxor: H&M
Ryggsäck: Gaston Luga
Skor: Rieker

Fotograf: Thomas Sandau[:]

44 Comments

 1. the Fashion Matters
  February 26, 2017 at 7:37 pm
 2. Isabel
  February 26, 2017 at 9:37 pm

  Dear Thomas, love everything about these photos.
  The backpack is absolutely gorgeous so as the shoes.
  Love to see how do you wear different kind of styles so well, I mean.. one day you go Bieber but on other you go nautical ?? And always doing everything right!
  You’re just too good to be true!
  Keep the good work sweetie!
  Love,

  Isabel

 3. Agnes
  February 26, 2017 at 10:46 pm

  Omg Thomas I love this backpack and shoes! The photos are so beautiful! I seriously love all your looks on IG.

 4. Jordan Chapman
  February 27, 2017 at 12:22 am

  That backpack is amazing!! It would be great for backpacking or if you’re a photographer *ahem*, so I need to look into this!! That location is amazing!
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 5. Candace
  February 27, 2017 at 2:28 am

  Though you stepped out of your comfort zone, you couldn’t have picked a better shoe for that backpack or this look. They just go so well together and look so stylish. I would wear that backpack myself to stuff all my goodies in 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 6. Jenelle
  February 27, 2017 at 3:03 am

  I absolutely love these photos!! It is such a moody and beautiful day out there! You dressed perfectly for it, I LOVE the sneakers! More of these, please!! (I say that as a complete lover of white sneakers!). My man needs a new backpack, I’ll show him this one. Thank you!
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com

 7. gracie
  February 27, 2017 at 4:35 am

  Stepping out of your comfort zone worked well for you. I am a sneaker lover too and have to try to mix it up sometimes as well. I love the brown shoes they look good on you. And the backpack is a perfect essential ! ?
  xx,gracie
  snappedbygracie.com

 8. Laurelle
  February 27, 2017 at 6:16 am

  Haha! So, to be honest, I did’t even realize you only wore white sneakers! I guess I am not a sneaker fanatic! I really like these brown shoes though! They are gorgeous and you wear them well! And good luck on switching to back packs! It really is better of you, I wish I had managed to do it!

  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 9. Rachel Vogt
  February 27, 2017 at 6:40 am

  Such a nice casual outfit. The backpack look so cool I love it.
  xoxo, Rachel

 10. Linh Dao
  February 27, 2017 at 7:32 am

  It is always great to step out of your comfort zone! You look amazing as always! I love the shoes and I love the bag so much! They look amazing! Can I hAve that bag!?

  Linh

 11. Charissa
  February 27, 2017 at 10:44 am

  In love with the Scandanavian vibes here. The brown shoes suit you so well! I would say: Drop the sneakers and start wearing these shoes, because they look the bomb….
  XO Charissa || http://WWW.LADYGOLDAPPLE.COM ||

 12. Stephanie
  February 27, 2017 at 4:00 pm

  These have got to be the classiest accessories to an outfit that I’ve ever seen – and practical too! I love the backpack with all my heart. I want one for myself haha. Maybe I’ll treat Brandon and myself to some new pieces soon 😉

  Stephanie // SheSawStyle.com

 13. EVA
  February 27, 2017 at 10:00 pm

  Hello Thomas !!
  Why not ?? You can change sometimes 😉 I love to see you with sneakers, beacause I love all your sneakers .
  The last pic is so cool, in the background seeing the lights of the port.
  Sending love from Italy
  EVA
  http://www.themermaidfashion.com

 14. Eric k
  February 28, 2017 at 12:53 am

  You should definitely step out of your comfort zone at all times. these shoes look incredible on you and gives you a unique style. About the bag, such an amazing story about the brand and I agree that we should all care about our posture and get ourselves a backpack so stylish.
  Thank you so much for sharing with us.

 15. huyen tran
  February 28, 2017 at 2:23 am

  You have such a lovely wardrobe! I am with you though, i don’t own a lot of brown shoes but recently I got to test out these combat boots and love them! I am not much of a brown person, but with shoes they can completely a look flawlessly!

 16. Iliana
  February 28, 2017 at 3:41 am

  Hahaha I didn’t know that!! It’s okay though I always wear white jeans…
  I love this look on you, it’s different. It’s simple but chic. That backpack is my favorite, I already know my boyfriend will love it!

 17. Maggie
  February 28, 2017 at 5:40 am

  Well, these brown shoes look so good on you! You should definitely wear them more. They add a bit of sophistication to your outfit! I’m really loving Scandinavian minimal designs – especially from interior design to fashion design. The backpack is definitely something I would wear too!

  xoxo,
  Maggie S.
  ❤Clothestomidnight.com

 18. Aleksandra Ladygin
  February 28, 2017 at 2:12 pm

  Omg 60 pair of shoes! I don’t have so many shoes! But i love sneakers, but i always try to buy different colors, however i have white as well.
  Great post and outfit, love the backpack, fits great to these shoes!

 19. Karina
  February 28, 2017 at 2:25 pm

  Hey Thomas:)
  How are you?
  Love the Backpack, I am a big fan, have a lot,I checked Gaston Luga, Nice Sweedish Brand, Love the Shape of the Bag and The Brown Blue Combo:) I think fits you so Well!
  Well, about the Brown shoes,I do understand your point but Really Loved that Style on you and Looks Awesome with your Outfit:)
  The Photos are Amazing and Loved the Mood;)
  Love And Happy Tuesday
  Open Kloset By Karina

 20. Samantha Mariko
  February 28, 2017 at 3:15 pm

  Great choice in backpack and footwear! I love how this casual-style backpack holds a laptop, too! perfect for someone like you who is busy and on the go! It’s always refreshing to step out of your comfort zone from time to time 🙂

 21. diana
  February 28, 2017 at 3:31 pm

  OMG, 60 pairs of sneakers sounds so crazy to me. I thought that I wear too much sneakers. Haha. Anyway, I pretty sure that the Rieker shoes look extremely comfy too. Also love this backpack, I am actually obsessed with backpack and trying to find one for my husband to replace his old army one. (cuz I hate it.. lol)

 22. francesca
  February 28, 2017 at 7:56 pm

  This backpack is dope. I love scandinavian design. It’s so clean and beautiful! Also I can’t judge the whole sneaker thing because my shoes don’t even fit in my closet anymore haha! love these pics.
  Francesca
  Frank Vinyl : A California Fashion Blog

 23. Luke
  February 28, 2017 at 8:06 pm

  I am so with you, I wouldn’t even know where to start with brown shoes… They are so out my comfortable zone but if you can do them then surely I can as well!

 24. Ana Vukosavljevic
  February 28, 2017 at 10:13 pm

  Let’s face it Thomas, everyhitng looks great on you!!

  I love these shoes and how you paired them with backpack. You should definitely go out of you zone more often, you are doing great <3

 25. Sharon Wu
  February 28, 2017 at 10:56 pm

  I love that backpack Thomas! It’s so trendy and goes perfectly with your outfit. I admire you so much for going out of your comfort zone. Definitely inspiring me to do that more often too 🙂 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/lifestyle/going-places-moshi/

 26. Gina Diaz
  March 1, 2017 at 3:11 am

  I have to compliment everything in your post! the bag is so well designed and beautiful. The shoes, I am just in love with them and the color. And the photography is just gorgeous. What a great job!!!

  every time your content keeps getting better and better! :))

  xx, Gina

 27. Leila D.
  March 1, 2017 at 6:28 am

  Hi Thomas! I love the backpack, the color combination is a dream. The shoes are also amazing and they suit you well maybe even better than sneakers lol. :))) Just kidding, you’re great in anything. Have a wonderful Wednesday. Xx

  http://Www.leilad.com

 28. Danielle
  March 1, 2017 at 3:21 pm

  We can still technically consider these sneakers though, right?! Love the more polished style paired with the look of a sneaker! And can we talk about this backpack?! Something about cognac and royal blue that just seems so right.

  xx, Danielle | Pineapple & Prosecco

 29. Jo
  March 1, 2017 at 8:27 pm

  I find it really hard to find a backpack that’s stylish as well as practical, but that one definitely checks both boxes perfectly. It’s such a timeless design and it looks way cool on you! I’m loving the change of shoes too.

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 30. Miki
  March 1, 2017 at 9:39 pm

  I love your bag! The leather detail and the color combination are really luxe looking. Always need a bag that fits a laptop, too. I mean, that’s pretty darn improtant when travelling a lot, right? I love how you styled it with these leather shoes instead of sneakers this time. Great feature on another Swedish brand!

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

 31. Yasmin
  March 1, 2017 at 11:24 pm

  You’re such a good storyteller! Love how he came up with the design in a practical, pragmatic way. It’s such a gorgeous piece. I wonder how it holds up over time. And brown shoes look awesome on you! Definitely in keeping with your theme.

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 32. Thai Lam
  March 2, 2017 at 9:13 pm

  I always love to try out new looks and wear different pieces! It looks brilliant Thomas!

 33. Bryanna
  March 3, 2017 at 6:21 pm

  Yes! I’m totally going to snag that bag from you, when you’re not looking… It’s so cool! Seriously can’t get over how gorgeous it is. I would wear it everyday! Although, I’m so glad you stepped outside of your comfort zone. You can rock any sneaker! I always love checking out all the different pairs of sneakers you have. Plus, you even incorporated some stripes to match the nautical theme that’s going on. Such a cool look and the photography is just beautiful!

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 34. Josie
  March 4, 2017 at 5:40 pm

  Stepping out of your comfort zone was a great idea Thomas. Love how you styled these brown sneakers. Also that backpack is amazing and I like that it’s unisex ( at least according to me here ) I can easily see myself sporting this beauty!

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 35. Jen
  March 4, 2017 at 6:32 pm

  Wow you should wear brown shoes more often because they look FABULOUS on you! I know you’re a sneaker kind of guy, but seriously, wow. Those look like they were made for you! I personally LOVE backpacks so I immediately fell in love with yours!! I also like how it matched the shoes. Perfect styling Thomas!

 36. Cece Lam
  March 5, 2017 at 10:08 pm

  Another winner! I love reading about the Swedish brands that you post! Really great backpack you got there 😀

 37. Deddeh Howard
  March 6, 2017 at 12:59 am

  We all need to step out of our comfort zone and you wears it all well. Love that bag tho?

 38. frank lin
  March 6, 2017 at 12:28 pm

  so glad you stepped out of your comfort zone!
  Those brown shoes suits you perfectly well!

  xx frank

 39. Martin (Ebylife)
  March 6, 2017 at 10:31 pm

  It’s always good to step out of our comfort zone from time to time. I think the shoes bring a whole new level of sophistication to your look Thomas. Love the bag too 🙂

 40. Lauren
  March 7, 2017 at 4:17 am

  I love how you use this backpack- it’s not only cute, but useful too! Also props to you for wearing those amazing shoes and stepping out of your comfort zone!

  Xx,

  Lauren // http://www.mylifeaslaurr.com

 41. Darya
  March 8, 2017 at 10:24 pm

  Hey dea I just love the bagpack and the shoes! They are great. Also love the location where you’ve taken your photos <3 Wish yo a great rest week !

  Xoxo
  Darya

  http://www.thebloomingbouquetstyle.com

 42. Ria
  March 8, 2017 at 11:26 pm

  I love these kinds of backpacks so much.

 43. Sarah
  March 13, 2017 at 6:42 pm

  That backpack is amazing! I love how nautical this whole look it. Killing it!

 44. marcy
  March 15, 2017 at 8:19 am

  Such a cute and perfect bag!! Love knowing about the story behind and I may check them out since this is perfect for my travel adventures. Really educating my self a lot reading your post with european designers:)

  xoxo
  Marcy

Comments are closed.