Blog posts

[:en]5 Must-Have Shoes For Fall 2017[:sv]Höstens 5 skomåsten[:]

[:en]5 Must-Have Shoes For Fall 2017[:sv]Höstens 5 skomåsten[:]

Fashion

[:en]

For this post I got to collaborate with Deichmann, who celebrate a 10 year anniversary in Sweden, to show you guys my five favorite shoes for the fall season. By now you all know that I’m basically always wearing white sneakers, whether it’s a formal occasion or just strutting down the street. If you’re not a sneaker fan like me you might not have noticed it, but in my collection there are over 70 pairs of white sneakers, so take a closer look next time you’re on Instagram and you’ll notice the difference. Today I’m not here to talk about my love for sneakers however, but about stepping out of my comfort zone for the fall season by trying on something different. Not to shock you too much I’ll actually start out with a pair of white sneakers, but keep scrolling and you’ll be surprised. 

1. Plain white sneakers from the inhouse brand Venice. Need I say more. I could go on with this thing about white sneakers forever, but as you can see, they go equally well when you’re hiding in your hooded pink parkas as they go with a blazer and a tie. The thing about white sneakers is, however, that they do tend to get dirty, especially in the rain showers and sometimes muddy streets fall provides us with, so that what makes these sneakers which retail at 399 SEK a bargain. Simply, you don’t have to compromise on quality, but don’t have to watch your every step and still wear crispy white kicks to match the crispy weather. 

2. As you also know, I love high to mid tops when it comes to sneakers and these brown/navy blueish mid cuts from Memphis One are a perfect compromise when you want to add something edgy, fashionable, yet wearable to your collection of shoes. Retailing at 349 SEK they’re once again a bargain and the color switches depending on the lighting so they’d go well with a pair of blue jeans or chinos as well. 

3. I don’t think I need to go on with the white sneaker situation. I’ve been looking for sneakers that go perfectly with autumn colors (yeah, I tend to blend British and American as I do happen to love the word ‘autumn’, ‘fall’ has a negative connotation to it) for years now from various brands, but haven’t found what I actually am looking for until now. These light brown sneakers from Memphis One for 349 SEK have finally cured me of my phobia for sneakers in other colors and at a bargain price at that. 

4. Brown boots from Venice (the brand that is, not the city) is probably as far from my comfort zone I can get, but turned out to be my favorite ones out of the whole bunch as they’re both comfy and will keep my toes warm this winter. After my trip to Canada I’m even considering becoming an outdoorsy person. That is, my perception of outdoorsy: a nice walk in Central Park dressed in something like this. Oh, and the price? 549 SEK… 

5. These Court Royale’s from Nike are online exclusives at Deichmann are a must-have with their somewhat hard to define navyish color contrasting with the beige sole that make them irresistible. Pair them with basically anything and you’ll still look good, no matter what. Being Nike, they retail at 799 SEK at Deichmann, but are still priceworthy in comparison to a lot of things out there.

Some of you have never heard of Deichmann, so being the history nerd that I am, here’s why I personally love them: Heinrich Deichmann, born in 1888, opened a cobblers’ shop and ran it with his wife Julie back in 1913 in Germany. Two generations and 104 years later, the company has developed into Europe’s market leader. Deichmann is currently active in 26 countries with about 3,800 local shops and employs approximately 38,252 people. Now as always, Deichmann is a family business that believes in growing through its own resources. For those not familiar with the company I like to compare it to the H&M of shoes; Good quality and great design at a price point all can afford.
 
Photography by: Timothy Gottlieb
 
This post is sponsored by Deichmann, but all opinions are and remain my own. 

[:sv]

I detta inlägg fick jag äran att samarbeta med Deichmann, som firar 10 år i Sverige, för att visa er mina fem höstfavoriter när det gäller skor. Vid det här laget vet ni nog att jag nästan uteslutande bär vita sneakers, vare sig det rör sig om mer formella tillställningar eller att ta sig över gatan till matbutiken. Ta dock en närmare titt nästa gång ni ser vita skor på Instagram då min samling består av mer än 70 par vita sneakers, så det är sannerligen inte ett och samma par jag visar upp gång på gång. Idag ska jag dock inte prata om min förkärlek för sneakers dock, utan snarare ska jag stiga ut ur min trygghetszon en bit och visa upp mina höstfavoriter. För att inte chocka er alltför mycket, tänker jag allt tidigarenämnda till trots, börja med att visa upp en stapelvara som alltid behövs, det vill säga vita sneakers, men läs vidare och ni kommer att bli glatt överraskade. 

1. Vanliga vita sneakers från Venice. Här behöver man knappast någon raketforskning eller motivering från min sida gällande varför jag rekommenderar dessa. Som ni ser så går de att kombinera med allt från en rosa dunjacka med luva till en blazerhistoria med slips, om man är lagd åt det hållet. Vita sneakers har en tendens att inte vara så vita efter ett tag dock, speciellt inte nu under höstrusk med tillhörande regn och gyttja, så därför är dessa skor för 399 kronor ett fynd. Du behöver helt enkelt inte kompromissa vad gäller kvalitet och design, men behöver heller inte vara petnoga med var du sätter din fot och kan fortsatt använda vita skor långt in på hösten. 

2. Som ni också sett från mina bilder så älskar jag höga eller halvhöga sneakers och dessa brun/marinblåiga mellanhöga skorna från Memphis One är den perfekta kompromissen när du vill lägga till något vasst, moderiktigt, men ändå komfortabelt i ditt skoförråd. Med ett pris på 349 kronor är de återigen ett fynd och färgen skiftar faktiskt beroende på ljussättningen så de är lite av kameleonter och passar därför lika väl till blåjeans som chinos. 

3. Dessa ljusbruna skor från Memphis One går att finna för 349 kronor hos Deichmann. Höga sneakers är ju som bekant min grej och jag har genom åren letat efter något annat till hösten än just vita sådana som skulle passa in i hösten och bland annat sneglat på diverse olika varumärken, utan att riktigt ha nått hela vägen fram. Med dessa känner jag mig faktiskt trygg utanför min bekvämlighetszon och kan säga att ytterligare en “färgfobi” blivit botad. 

4. Bruna kängor från Venice är inget jag trodde jag skulle ha på mig i första hand och är ungefär så långt ut ur min bekvämlighetszon man kan komma (om vi inte inkluderar lackskor), men dessa blev faktiskt mina favoriter från samtliga skor jag visar upp här då de inte bara är snygga utan oerhört sköna och bekväma också och kan nog omvandla mig till den utomhusmänniska jag alltid drömt om att vara. Det vill säga min version av en utomhusmänniska, den som tar en morgonpromenad bland löven runt Djurgården. Och priset? 549 kronor. En mycket prisvärd investering för kyligare väder. 

5. Dessa Court Royale-sneakers från Nike säljs enbart online hos Deichmann och är ett av höstens modemåsten med dess något svårdefinierade marinblå färg i kontrast till den beige sulan som gör dem oemotståndliga. Man kan kombinera dem med i princip vad som helst och de ser fortsatt perfekta ut. Prislappen är något högre då det trots allt är Nike vi snackar om, men 799 kronor är trots allt överkomligt i jämförelse med mycket annat som finns ute på marknaden.

Några av er har kanske aldrig hört om Deichmann innan, så trogen den historienörd jag är, måste jag dela med mig av varför jag finner det intressant att jobba med dem: Deichmann grundades 1913 som ett familjeföretag av Heinrich Deichmann och hans fru Julie och kommer så att förbli även i framtiden. Den 104-åriga historien började i Essen och företaget är nu marknadsledande inom skoåterförsäljning i Europa med 3 800 butiker i 26 länder och cirka 38 252 medarbetare världen över. Bra kvalitet och snygg design i ett prisläge som alla har råd med helt enkelt.
 
Fotograf: Timothy Gottlieb
 
Detta inlägg är sponsrat av Deichmann, men alla åsikter är mina egna och kommer så förbli. 

 

 [:]

55 Comments

 1. Anthony @oh_anthonio
  October 24, 2017 at 10:58 am

  These sneaker/boot hybrids are so dope! I love the white ones especially and all the outfit stylings in this post! Right up my alley!

 2. Jasmina
  October 24, 2017 at 11:31 am

  All your sneakers are so cool! White sneakers are everything. But my favourite ones in this blog post are the third pair – the tan ones. We say Autumn here in Oz too hehe Thank you for letting us know about this great brand!

 3. Meg
  October 24, 2017 at 1:37 pm

  These are all such great options! I am a big sneaker person, too. I’m the kind of girl that wears them with my dresses. Why wear heels when there is a much comfier option?!

  http://www.meghanlaurie.com

 4. LAFOTKA
  October 24, 2017 at 2:55 pm

  I’m in love with Court Royales’ and white sneakers – so you!
  Love how you styled all 5 pairs and adoring the Autumnal feels! Have a good week friend x

 5. Luke
  October 24, 2017 at 3:20 pm

  Lol, I am totally the same, I have endless pairs of white sneakers – even doubles of some styles! But like you I’m trying to branch out a little more this season and get out of my comfort zone. Who knows, maybe I’ll even get some boots myself!

 6. Simonetta Lein
  October 24, 2017 at 4:07 pm

  I love your strike. Great blog post my dear, nice for Fall.

 7. Mariann Yip
  October 24, 2017 at 4:18 pm

  This post is so relevant because over the last few weeks, I have been slowly adding fall shoes to my wardrobe. I think classic white sneakers are a must because I love being comfortable and I walk a lot in the city, so those are a staple in my closet. In addition, I think a good pair of ankle boots as well as tall boots are a must!

 8. Christine Kong
  October 24, 2017 at 6:59 pm

  I love all your sneakers and while I love white kicks, these sneakers are all so amazing! I love the blue grey one and the brown boots from Venice are so perfect for fall. These sneakers are extraordinary and some almost look like boots. I love a good pair of high tops on guys too and the way you styled these kicks here are fabulous! xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 9. Danielle @ Follow My Gut
  October 24, 2017 at 9:59 pm

  I am in the market to buy new shoes because the chuck taylor’s I’ve obsessed over for so long are on their way out. I love that you started the post out with the white’s from venice because that is so my new found style and a pair I need to get in my closet ASAP!

  Danielle | FollowMyGut.com <3

 10. Jo
  October 24, 2017 at 10:35 pm

  All of these shoes look so cool and made to be classics. I love shoes that I know I can wear season after season and they’ll still look on point. Also, love the way you styled each of your looks. Totally rocking the cool fall style!

  xo, Jo

 11. Gracie
  October 25, 2017 at 12:09 am

  Love all your sneakers. I wear one of my many sneakers everyday since I am in college and on the go constantly. You are rocking all of them.

  Xxgracie

  snappedbygracie.com

 12. Helena Marz
  October 25, 2017 at 12:38 am

  These all are great sneakers and what an awesome brand! Love how you styled them❤️

 13. Samjah
  October 25, 2017 at 2:00 am

  Oh you Sykes all these shoes so great that i can’t choose one!! I love white shoes though because they just look so crisp on your feet! Shoes that can be worn all season lon is right up my alley because it means I got the most bang for my buck. Thanks for informing us about this brand Thomas!

 14. Samantha Mariko
  October 25, 2017 at 4:25 am

  Your post really shows how versatile men’s shoe wear is, and I enjoyed going through all the photos of each of these 5 different designs. I’m also a huge fan of fresh white kicks though, can’t go wrong with a pair of those<3
  xo Samantha

 15. Jessie
  October 25, 2017 at 4:36 am

  Those are beautiful fall colours Thomas. Love that pair of white sneakers. White sneakers are always versatile and easy to match with the outfits. I have several pairs at home and I sometimes even style them with dresses.

  On a separate note, mind if I ask you what camera do you use? I love your photos are they are always in vivid and clarity is always high =)

  xx, Jessie
  http://4evajessie.com/inspo-diner-en-blanc/

 16. Kileen
  October 25, 2017 at 6:53 am

  I love the brown boots but I would have to say my favorite are those nikes!! I am in love with the color!!
  These all look great!

  Kileen
  cute & little

 17. Lavenda Memory Memory
  October 25, 2017 at 8:06 am

  So many great styes for Fall!

 18. Nataly
  October 25, 2017 at 1:37 pm

  Great choices here! My favorites have to be the brown boots or green sneakers! I love the looks you styled too.

 19. Lauren
  October 25, 2017 at 1:41 pm

  The fall background here is amazing!! Love the different shoes you styled.

  Lauren | http://www.mylifeaslaurr.com

 20. KatWalkSF
  October 25, 2017 at 5:40 pm

  You are too fab! Loving these shoes for fall and so glad I discovered your blog!

 21. Kamen Kamenov
  October 25, 2017 at 6:21 pm

  Hey babe… how bad I did not get a word… but as someone who has been in Stockholm… I love the way Sweden language sounds. Or is there a translate button in here somewhere and I am just blind. I love the looks and thanks to IG I know what that post is about. Creepy stalker I know. My fave look and shoes is the last one. Casual and comfy. Love it
  Cannot wait to see what comes next

 22. sheree
  October 25, 2017 at 6:22 pm

  Wow! Those shoes are so gorgeous. I especially love the vibrancy of each of them. They are clearly very high quality, and would pair nicely with almost any fall look. Great picks!

  ~xo Sheree
  PoshClassyMom.com

 23. Rachel Vogt
  October 25, 2017 at 10:56 pm

  Wow that’s so awesome, congrats to Deichmann. I’m loving your 5 picks they are super nice and the details are so on point.
  @rachelvogttrends

 24. Lana
  October 26, 2017 at 1:23 pm

  I’m so in love with these pictures and colors. Such a great outfits and styling. Bravo, Thomas!
  I agree with you about white kicks. I’m a big fan of white sneakers, but I have to forget about them when the rain season starts. I hate dirty white sneakers ahaha. I’m so in love with Court Royale’s from Nike, want a pair for myself.

  http://lanaluu.com

 25. Gina Diaz
  October 26, 2017 at 6:49 pm

  These shoes are so awesome! I love all pairs and colors, such a great selection, Thomas! I always adore your style, everytime you do it so well. Fabulous shots as always!

  Happy Weekend! xx. Gina

 26. Eva
  October 26, 2017 at 9:37 pm

  However you wear any brand reflect always your personality and style. Love the white sneakers ( I can’t imagine you without) and the bruna vänligen sneakers ;).
  Have a good day and thanks for be my friend.
  Xx
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

  Nice selection form Deichmann.

 27. Sharon Wu
  October 27, 2017 at 1:35 am

  Great selection of must-have shoes for fall, Thomas! Now if only the desert would finally cool down and be weather appropriate for the season, I could rock some similar female versions of these shoes. I have always loved a classic white sneaker because it goes well with everything! 🙂 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/body-merry-holiday-beauty-haul/

 28. Open Kloset
  October 27, 2017 at 10:58 am

  Hey Darling Thomas
  Hows you?
  Loved your 5 picks, All style looks Amazing:) I love white sneakers , so classy and simple.
  That Jacket looks so Amazing too:)
  Looks super Warm:)
  Love Karina
  Happy Weekend

 29. candi
  October 27, 2017 at 1:24 pm

  i love all the looks, they’re so versatile! Def some pairs I wanna get for my partner here! You’re like the go-to fashion guru for guys! Always fun to see what you come up with next 🙂
  xo candi
  thelollychase.com

 30. Jo
  October 27, 2017 at 7:10 pm

  I love all the pairs you picked from Deichmann’s collection. They aren’t just perfect for fall but also great to wear all year-round. I almost wish they would come in girl versions as I definitely want to get myself a pair! And how pretty Stockholm is in fall? I absolutely love these series of pictures captured.

  Love,
  Jo

 31. Candace
  October 27, 2017 at 10:40 pm

  You already know the tomboy in me is loving this list. Besides being a girl and loving the obvious sandals and heels, I always revert back to my sneakers and kicks. I definitely side with you on needing a fresh pair of white sneakers! Those light brown sneakers from Memphis One actually look like something my fiancé would wear. They look so fresh on your feet 🙂

 32. Kyleigh McCollam
  October 28, 2017 at 10:51 am

  I love your style!! I have to say the white sneaker is my favorite. It’s just so versatile all year long! Loving all of your fall picks!!

 33. Jennifer Quattrucci
  October 28, 2017 at 1:54 pm

  Wow !!!!!
  Dear ( My) Tommy,
  I have been looking forward to sitting down and checking out your latest blog post all week and especially with the tempting/ teasing pictures on Instagram! You actually always have such awesome footwear but these that you choose are truly outstanding! I love the brown boots but best but I’m always impressed by how you make sneakers look so awesome ! The overall looks here are phenomenal!
  Thank you so much for the inspiration!
  All my love,
  ( Your) Jenny

 34. Tanya
  October 28, 2017 at 9:26 pm

  Oh my gosh, Thomas! How could you choose just one pair!? I love these all!!!! All great shoes for fall, I would have such a hard time picking which pair I would want to wear on any given day. And they are all perfecccct for fall! Love it!!!

 35. Bernice
  October 29, 2017 at 10:45 am

  All your outfits are so incredibly stylish! I’m definitely starting to see how you’ll be slaying winter with these coats, cool pants, and different shoe types. Stay warm!

  https://www.bunnybernice.com/single-post/2017/10/29/Picnic-Essentials-with-Foodora

 36. shalini
  October 29, 2017 at 9:33 pm

  Thomas, these are excellent choices of kicks! I have been styling my kicks with every outfit including my maxi dresses and midi skirts so this post is up my alley. I love the nike navy suede ones and I might get them for my hubs since he has been in search for a new pair. Also, the brown/tan ones from Memphis ones are so cool. Do they come in smaller sizes? Hope they do so I can get them for myself. haha. I am loving all your outfit styling with these kicks too. Keep on Rocking Thomas! xx Shalini

 37. Gabriela Vera
  October 29, 2017 at 11:00 pm

  All of these shoes look great on you, and how you styled them as well. You have great style Thomas.

 38. Tania
  October 31, 2017 at 12:34 am

  Wow! I am so impressed and kind of jealous that you have over 70 pairs of white sneakers, that is quite the collection! White sneakers are so easy to wear with just about anything, but I have to say I’m really feeling some of the other styles you’ve shared, particularly the blue high tops and the brown boots!

  xx

 39. Kirsten Wendlandt
  October 31, 2017 at 3:37 am

  Holy crap Thomas! I can’t believe you have over 70 pairs of sneakers LOL! You are seriously putting most of us girls to shame. You know what you love though, and you wear them well! I loved all your top picks for fall footwear, and I love how you styled them all. There’s something so unique and effortlessly in the way you style and carry yourself, i just love it!

 40. michelle
  October 31, 2017 at 5:27 pm

  I totally get having a shoes obsession but holy cow – 70 pairs of just white sneakers? I want to know how many pairs of shoes you have total. People ask me all the time too and honestly I’ve never counted LOL. That said, nothing beats a fresh white pair of kicks. If only they stayed white… And loving all your fall inspo. I’d have to say the bluish Memphis Ones are probably my faves – I think I’m just a sucker for anything blue 🙂
  XO
  http://www.lehoarder.com/

 41. Diana
  October 31, 2017 at 5:36 pm

  So crazy to think that you own just 70 pairs of white sneakers. I have only 3 pairs of white sneakers and they don’t even look white haha, ” I am a schwein” LOL. My favorite are light brown sneakers, they look so great and nice for Fall season. I would like to get a pair for my husband 😉

  http://www.queenhorsfall.com/

 42. Jacqueline
  November 1, 2017 at 5:32 am

  It’s so funny because I was never a sneaker person until my injury. Now all I do is wear sneakers. I can see how easily you can find yourself wearing white sneakers. They seriously go with everything. Loving these sneaks on you Thomas!

 43. Helen Chik
  November 1, 2017 at 7:06 am

  White kicks are a must in any boy/girls wardrobe! I wouldn’t even say its a fall accessory as it is a year round one. I’m also digging those brown ones that kinda look like more flattering Timberlands! Haha you and my partner can have a competition when it comes to sneakers. I think I only have 10 pairs myself 😉

  Helen xx

 44. amanda
  November 1, 2017 at 1:54 pm

  I’m like you in the fact that I love a classic pair of white sneakers but it’s definitely good to step out of your comfort zone! That’s where magic is usually made after all! I think of them all the Memphis One in blue/grey are my favorite. I haven’t seen may shoes similar so they are instantly my favorite. I also, and quite surprisingly, love the brown ones. I would never ever likely think to order and pair of brown sneakers but I truly adore them. Just goes to prove the point! Your imagery is so wonderful and as always, I enjoy your post!

  Manda | http://EvocativelyChosen.com

 45. Vanessa Berlin
  November 1, 2017 at 6:04 pm

  Very nice post! I agree that is good to jump out from your comfort zone in order to try different options. That’s the only way to see if you look good or not. Without a doubt white kicks are totally a must in every wardrobe, because you can literally wear them with everything and you will never look out of style. All the styles you’re sharing here are fabulous and they speak for theirselves enhancing your fall outfit.
  Thanks for sharing Thomas!
  Vanessa

  http://thefashionstatement.net

 46. Maggie
  November 1, 2017 at 6:11 pm

  You have 70 pairs of white sneakers!? OMG! I only own 3 pairs of white shoes because I just can’t prevent them from getting dirty. I love the 2nd and 3rd pair! I think, the color and material makes it so unique and different. They also look a bit more dressy than the average sporty sneakers. I have to check out Deichmann. I think my husband will really like their shoes! You always have such great and extensive posts! Thanks for sharing!

  xoxo,
  Maggie S.
  ❤Clothestomidnight.com

 47. Jill
  November 2, 2017 at 12:00 am

  I feel like we are very similar, Thomas! I also have a sneaker addiction… and I’ve passed it on to my husband. Ha, ha. 70 is impressive though. Good job. 🙂 I’m all about finding unique colour and fabric combinations and styling the outfit around the shoe. I will have to check out this brand for my hubby. I think these would be perfect for his style. Thanks so much for sharing…. and adding to my sneaker obsession! Ha, ha.

  J. x

 48. Natalia k
  November 2, 2017 at 6:31 am

  What a great selection of shoes you showcased.
  White sneakers are my absolute fave
  I like having many pairs too as when they are not perfectly white they don’t look as good.
  That cream white puffy jacket is perfection i usually see them in black so a White option is a much cleaner look. I’m also a fan of boots so the brown ones are rather nice with that rugged appeal.
  Xo
  Natalia k

 49. Wanderlustts
  November 2, 2017 at 10:20 pm

  Oh Thomas these are really great selections you have laid out here! Love that you recommended pairs that are outside your own comfort zone (white shoes haha!) Im actually such a fan of the shoes that look like sneakers but have a subtle zipper detail. I’d actually love to see you do a full styled look with these shoes in a future post, I think it would definitely be interesting to see you can mix and match. It’ll definitely give me some idea on what I can suggest my bf to wear since I’m not that knowledge on male fashion, especially in the shoe area!

  Wanderlustts

 50. Hadasah
  November 3, 2017 at 4:06 am

  Ahh Thomas first I want to compliment the way you write, it’s so amazing and i’ve always loved it. Also, I’d confess I was never a fan of white sneakers, but since two or three years ago, white sneakers are my favorite to wear and pair with almost everything in my wardrobe. Now, I’m seriously loving all the 5 picks specially the brown boots. Thank you for the inspiration to get out of the comfort zone 🙂
  XOXO

 51. marcy
  November 6, 2017 at 9:11 pm

  Wow loving all these pictures and all the looks Thomas!! You really pull together a great fall look book not only for shoes! You really have such great taste in style.

  xoxo
  Marcy

 52. Ana Vukosavljevic
  November 8, 2017 at 8:06 pm

  I didn’t know that Deichman have such a cool shoes! I always stay away from their store, because they don’t seem like they have good shoes. Btw, I love all of your choices! My favorite one are the light browns! They are so beautiful and perfect for autumn.

 53. Darlene Anderson
  November 9, 2017 at 2:40 pm

  Hi Tommy!

  I love all your selections. however, as a woman, I love love the white sneakers and the black Nike’s. I love how versatile they are for Autumn and comfortable at the same time. I think the #3 Memphis is my favourite on you out of all of this.

  Hope you’re having a fab Autumn.

 54. KALLIE
  November 10, 2017 at 7:14 am

  Loving these shoes! Love your styling, amazing as always! I love the different styles you chose and they’re so perfect and versatile for Fall!

 55. Sharon
  November 10, 2017 at 7:24 am

  Loving the Nike! i’m a woman and I think those would fit be best! Obsessed with your selection of goodies

Comments are closed.