Blog posts

[:en]Radisson Blu Edwardian Mercer Street and Monmouth Kitchen[:sv]Radisson Blu Edwardian Mercer Street & Monmouth Kitchen[:]

[:en]Radisson Blu Edwardian Mercer Street and Monmouth Kitchen[:sv]Radisson Blu Edwardian Mercer Street & Monmouth Kitchen[:]

Travel

[:en]

London truly is a nightmare when it comes to finding a good hotel. 3 stars is usually an experience which would be just fine elsewhere, whereas in London you truly get what you pay for. In London 3-star hotels are just not an option if you want a somewhat pleasant experience. Enter The Radisson Blu Edwardian Mercer Street. It is a 4-star deluxe hotel in cosy Covent Garden’s Seven Dials Village. A village within a city within a city to try to explain the atmosphere of the surrounding area.

The hotel is a  quintessential West End rendezvous which effortlessly blends in with the boutique appeal of its neighbourhood. This is a chic retreat on the doorstep of London’s most celebrated theatres, conveniently located for first timers or experienced visitors to London.

Its beautifully designed rooms are equipped with next-generation technology, ensuring total comfort and convenience. Hip as the streets that surround it and a bar alive with locals, this place feels real, relaxed and rooted in its community. The newly transformed ground floor has become a relaxed, ambient breakout area where you can catch up with some work or sip on a coffee with friends while watching the world go by.

The 7th and top floor of Radisson Blu Edwardian, Mercer Street is home to 8 luxury suites, each individually designed with their own personalities and I had the pleasure of staying in Suite 707 which very much goes with my personality with its crisp, contemporary yet glamourous interiors.

Overlooking fashionable Seven Dials with marble bathrooms and triple aspect windows, the suites provide a calm, glamorous environment to unwind in. What is to be considered the ultimate in luxury, they also include a separate dressing area.

The Radisson Blu Edwardian, Mercer Street also hosts a culinary treat, Monmouth Kitchen, which embraces the art of shared dining right in the heart of Seven Dials. It evokes an ambience to recreate the culinary delights of the Mediterranean and South America.

With a separate entrance to the hotel, Monmouth Kitchen has been thoughtfully refurbished and stands proud as a popular tapas kitchen in its own right.

With a stylish bar area leading through to the main restaurant, the black and white furnishings add to the industrial feel.

Architectural brick partitions cleverly divide the dining areas, without compromising on light or space, and the different table levels create an open feel, with a view onto Covent Garden’s cobbled streets.

Here you can discover a contemporary selection of Italian and Peruvian small plates, complemented with the nest wines and their signature cocktails, which are a must have, with ingredients that even our seasoned gourmands had not encountered before.

Follow me on Instagram, here.

[:sv]

Ärligt talat är London en riktig mardröm när det kommer till att hitta bra hotell. 3 stjärnor skulle i vanliga fall funka i vilket civiliserat land som helst, men inte här om man inte vill ha mögel längs väggarna och diverse andra otrevligheter. Man får helt enkelt vad man betalar för. 3-stjärniga hotell är helt enkelt inte värda pengarna (även de kan vara fruktansvärt dyra här). Gå snäppet högre upp och du får genast en trevligare upplevelse. The Radisson Blu Edwardian Mercer Street är ett 4-stjärnigt lyxhotell i ett av Londons mysigaste områden, Covent Garden och ännu närmare preciserat i Seven Dials village. En by inom staden som i sin tur är inom staden. Helt olikt London, men ändå så in i benmärgen London.

Hotellet är det perfekta stället för en musikalweekend i London då det ligger i det musikaltäta området West End och boutiquehotellet passar perfekt in i närmiljön i samma stil. Det här är ett ytterst chict hotell nära till i stort sett allt vare sig du är förstagångsbesökare eller en van Londonresenär.

Hotellets vackra rum är utrustade med avancerad teknologi för den ultimata komforten och bekvämligheten man önskar sig under en vistelse. Hotellet i sig är lika coolt som området det befinner sig i med hippa (inte att förväxla med Hipsters) barer, caféer, butiker, konstgallerier, med mera och passar perfekt in i gatubilden och du kommer att känna av den underbara atmosfären på detta genuina hotell med båda fötterna fast förankrade i sin stadsdel. Nyrenoverade bottenvåningen har blivit en mötesplats för såväl turister som Londonbor som antingen sätter sig ner för en fika och kollar in folk som passerar eller svarar på några mail medan de dricker något värmande.

 

Sjunde och därmed översta våningen på Radisson Blu Edwardian Mercer Street huserar 8 sviter i varsin unik stil och jag hade nöjet att få bo i svit 707 som med sin skandinaviskt nedtonade, moderna, men ändå lyxiga inredning passade mig som handen i handsken.

Utsikten från rummet är makalöst och man ser 180 grader om inte mer av staden och du kan skymta allt från London Eye till Harry Potter-pjäsen (som jag såg ett tag sedan, rekommenderas starkt). Sviten har utöver en himmelsk säng även ett område för avkoppling och för att öka lyxen ytterligare finns ett separat rum i sviten där man kan byta om och spegla sig innan man beger sig ut.

Radisson Blu Edwardian Mercer Street härbärgerar i sina lokaler även en kulinarisk pärla, Monmouth Kitchen, som tar dig på en resa till både Medelhavet och Sydamerika genom det så för området karakteristiska “dela bord” filosofin där man helt enkelt sitter vid samma bord med andra människor och efter några timmar har man en ny bekant bredvid sig om det sig så vill.

Med en separat ingång från själva hotellet, har Monmouth Kitchen helrenoverats och är en av de bästa tapasrestaurangerna i stan.

Med en stilig bar som leder till själva restaurangen syftar den svarta och vita inredningen till att skapa en industriell atmosfär, dock med flärd.

Arkitektoniska tegelväggar delar snyggt och smart upp restaurangen i olika områden, utan att för den delen vare sig kompromissa med ljus eller yta och att borden befinner sig på olika höjder skapar en känsla av en öppen yta, med utsikt rakt ut mot Covent Gardens kullerstensgator.

På restaurangen hittar man en delikat tvådelad meny där den ena består av italienska tapasrätter, medan den andra bjuder på lite mer kryddiga smårätter från peru. Lägg därtill de bästa vinerna och deras specialcocktails så är du en matupplevelse av rang rikare.

Följ mig på Instagram, här.

[:]

53 Comments

 1. Jennifer Quattrucci
  November 5, 2017 at 12:20 am

  Dear ( My) Tommy,
  This was completely a pleasure to read! Such a lovely way to relax, dream and plan this evening. I’m completely captivated by the ambience and overall luxuriousness of The Radisson Blu Edwardian Mercer Street. I can see why it is considered 4 star. I definitely need to experience this wonderful place at Covent Garden’s Seven Dials Villiage. Love it’s boutique appeal and the way you described it all is perfect!! The pictures are beautifully styled and I loved seeing 707, which, yes, is crisp contemporary yet glamorous ( exactly like you) and of course I know I could never resist the Italian and Peruvium small plates!!! This is all going to be saved for a future journey 🙂
  Thank you so much,
  Love ( Your) Jenny

 2. Samantha Mariko
  November 5, 2017 at 1:43 am

  I realized when I went to Europe this summer, 3 star hotels sometimes just don’t cut it haha so I agree with you there. This hotel is simply amazing, and if I were to stay here on a trip to London, I know for a fact I will have a fabulous time there. I’m definitely bookmarking this one for a future trip. Thanks for such a thorough review with beautiful photos 🙂
  xo Samantha

 3. Christine Kong
  November 5, 2017 at 2:40 am

  I was just in London about a month ago and fell in love with the Covent Garden area! This hotel looks so modern and chic and a truly wonderful place to stay. When it comes to hotels location is crucial and the fact it’s near the West End and Covent Garden is key! The suite looks so spacious and I’m in love with the marble bathroom! And can we talk about the good at Monmouth?! The presentation is impeccable and it looks so delicious too. I love both Italian and Peruvian food so I know I would love this place. Definitely have to try it the next time I’m in London as well as check into this beautiful Radisson Hotel! Xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 4. Candace
  November 5, 2017 at 2:59 am

  Okay, thanks for sharing that 3 star hotels are no bueno in London! Here in the states, I tend to stick with 3 star hotels and up and never usually have any issues. One thing I have noticed is that all Radissons I’ve stayed in are really nice! I love how Radisson Blu Edwardian Mercer Street has those luxury suites to truly make you feel at home. It definitely seems like your style 🙂 I sure wouldn’t mind some of that Italian food in the kitchen either!

 5. Gracie
  November 5, 2017 at 2:59 am

  London is one of my favorite cities ever. What an experience for you to stay in this beautiful hotel. When I travel, the hotel accommodations is very important to me. My next trip there I will definitely try this hotel.

  Xxgracie

  snappedbygracie.com

 6. Anthony @oh_anthonio
  November 5, 2017 at 4:17 am

  OMG! I stayed at the same hotel and ate at Monmouth Kitchen too last time I was in London! i didn’t get the suite which looks amazing but the hotel is beautiful and the 7 Dials area is super cute!

 7. Toyosi
  November 5, 2017 at 1:11 pm

  Such a beautiful read!!!looks like you had an awesome time in London and I’m totally blown away by the minimalist yet so tasteful interior of the hotel!!if I ever find myself in covent garden ,I’ll defini give Radisson blue Edwardian Mercer street a visit!!!

 8. Mariann yip
  November 5, 2017 at 4:22 pm

  I studied abroad in London when I was in college so it’s a city that definitely has a part of my heart. I have yet to return but I’ve been meaning to go back. The Radisson Blu Edwardian looks like an amazing hotel to stay at. I love the interior and how chic but comfortable the rooms look!

 9. Samjah
  November 5, 2017 at 6:48 pm

  This hotel is on my list! I love The ambiance and the decor! It looks like it can host a couple there and be the perfect honeymoon spot! I am digging the boutique feel. It’s not too grand but it’s definitely not small at all. The food looks absolutely delicious!!! Thanks for this hotel tip. I’ll be traveling to London soon!

 10. EVA
  November 5, 2017 at 7:53 pm

  Beautiful hotel. very modern and luxurious contemporary. Awesome suite.How nice is it to stay at the Radisson Blu Edwardian Hotel as the Monmouth Kitchen modern and cool. Love the marble tables and the novelle cuisine pic details.
  xx
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

 11. Simonetta Lein
  November 6, 2017 at 1:44 am

  This place looks so awesome, classy and elegant. I love the interior design and the food they do must be so delicious. Thank you for sharing

 12. candi
  November 6, 2017 at 3:05 am

  Wow what a gorgeous hotel! And I agree – looking for hotels in London is a nightmare! Everything’s expensive and you do get what you pay for. I would love to try this hotel though, it looks perfect for a day in and the tapas… I love love love tapas! Def going to take a look at this hotel when I’m heading back to London!

  thelollychase.com

 13. Georgia
  November 6, 2017 at 5:49 am

  I am 100% staying here. This place looks absolutely perfect. I cannot believe how big the rooms are!

 14. Karina
  November 6, 2017 at 11:21 am

  Hey Darling Thomas
  Hows you?
  The Raddison Blue Edwardian Hotel is so Elegant and Sophisticated:)
  Lve the Design and the Photos with you:)
  Ohhh and the Restaurant, those Drinks, and the Food, I am drooling right now:)
  Need to visit Monmouth Kitchen tooo:)
  Love Kisses
  Karina
  Happy Monday

 15. Lauren
  November 6, 2017 at 3:23 pm

  This hotel looks beautiful! That’s good to know about the 3 stars being an issue in London, will definitely keep that in mind. Glad you had a great stay!

  Xx,
  Lauren | http://www.mylifeaslaurr.com

 16. Kamen Kamenov
  November 6, 2017 at 4:18 pm

  Damn babe.. i am simply speechless and straight on hungry after readinf that post and seeing all the amazing food and bar area . I have to say that is one of my fave hotel reviews u have done so far. It teally looks so modern and luxurious and it is the perfect stay for you my fashion victim. ? the cocktails look amazing…. but lets talk about the marble tables in the bar… how freakin cute are they. Big THUMBS UP

 17. KatWalkSF
  November 6, 2017 at 5:47 pm

  Take me there! Stunning photos and I am so ready for a vacation now!

 18. Megan @ Lush to Blush
  November 6, 2017 at 6:25 pm

  I’m obsessed with the aesthetic of this hotel!! Love London so much. Can’t wait to go back one of these days! I’ll have to check this place out when I do 🙂

 19. sheree
  November 6, 2017 at 7:42 pm

  This hotel looks so luxurious! I definitely agree that it can be tricky to find a good place to stay. But you’ve stumbled upon an amazing place. I absolutely love the modern vibes of the interior, and I could totally see myself staying here!

  ~xo Sheree
  PoshClassyMom.com

 20. Rachel Vogt
  November 6, 2017 at 8:04 pm

  Wow, this place looks so amazing. The room is nicely decorated, it looks so chic. I definitely need to go back to London soon.
  @rachelvogttrends
  http://rachelvogttrends.com

 21. LAFOTKA
  November 6, 2017 at 8:34 pm

  I LOVE Radisson Blu (and Red)! Stayed in their hotels in Tallinn and Glasgow and both are incredible! this one looks insane too and I adore the location!

 22. marcy
  November 6, 2017 at 9:24 pm

  This is very good to know because before coming to Spain I was thinking maybe to spend a few days in London but I actually didn’t went. But for my next time I know where I can stay. This hotels looks very elegant and chic. Thanks for sharing the tip and review.

  xoxo
  Marcy

 23. Stephanie
  November 6, 2017 at 9:34 pm

  Ummmmm…. seriously needing to book a trip, like, right away! How luxurious is this hotel?! I’m obsessed with the decor and styling of the rooms, and the food and drinks are to die for! I’m crazy about this, and I think it’s fantastic that you found such a great experience at this 4-star hotel! Can I just transport myself into the photos now for a relaxing escape from reality? Haha!

 24. Julia Comil
  November 6, 2017 at 9:42 pm

  This hotel is really stunning!!

 25. Iliana Garcia
  November 7, 2017 at 3:46 am

  I can never say this enough, these are my favorite posts from you! I love the photos and everything about this post. You always make me want to get on a plane and fly just to go stay at these amazing hotels. I mean just look at that bed!!!

  xx
  Iliana | https://sophisticatedfashionista.com/

 26. Meg
  November 7, 2017 at 3:54 am

  Wow this hotel looks AMAZING. I am so obsessed with this. I would love to stay here during one of my trips to London! Thank you for sharing.

  http://www.meghanlaurie.com

 27. Nataly
  November 7, 2017 at 1:27 pm

  This hotel looks so amazing! I will definitely keep this in mind when we travel to London! Thank you so much for sharing your beautiful photos!

 28. Rachael Thomas
  November 7, 2017 at 3:04 pm

  Okay, I want to book a room there now, especially in that suite! The Radisson Blue Edwardian Mercer Street looks beautiful, and I’m loving the modern feel. I studied in London during my junior year, and am dying to go back, and will be keeping this hotel in mind!
  Rachael

 29. Kileen
  November 7, 2017 at 4:02 pm

  Wow this hotel looks AMAZING and so beautiful. Definitely putting this on my travel list, and will stay here when I do!

  Kileen
  cute & little

 30. Kimmie
  November 7, 2017 at 5:35 pm

  That is such a gorgeous hotel!! Makes me want to book a trip there right now! Thanks for sharing 🙂
  xo Kimmie

 31. Mary Powers
  November 7, 2017 at 5:48 pm

  What a gorgeous hotel! Looks and sounds amazing! Will definitely keep it in mind if we are ever that way!

  – Mary
  http://www.MissMaryPowers.com

 32. Lana
  November 7, 2017 at 11:04 pm

  Radisson Blu looks like a chic and modern hotel. I know that it can be tricky to find a good 3-star hotel, most of the times you can hardly give them 2 stars ahaha. But this one is something different. Rooms are spacious and clean, everything looks new and cozy. I also like the reception area so much!

  http://lanaluu.com/

 33. samira
  November 8, 2017 at 11:09 pm

  wow! what a gorgeous hotel, I want to go here now! I will definitely keep it in mind if i visit. Thanks of sharing 🙂 always love your posts!

  xo, Samira
  http://www.leathertolunch.com

 34. Bernice
  November 9, 2017 at 12:11 pm

  This hotel looks so beautiful, and a great amount of spacious. My fiancé refuses to stay anywhere unless it’s four or five star (thank god) and I love just how much the details are refined. You have such a great eye for spotting cool places to stay!

  https://www.bunnybernice.com/single-post/2017/11/09/Gruesome-Review-of-Milky-Foot-Intensive-Exfoliating-Foot-Pad

 35. Darlene Anderson
  November 9, 2017 at 2:25 pm

  Hi Tommy!

  Your photos are so stunning and so professionally captured. I’m curious, do you use flash for this? the details are so on point. I would love to visit this place someday. I’m currently on a cleanse and these food photos are making me salivate. YUM!

  xxxx
  Darlene

 36. Luke Ross
  November 9, 2017 at 3:21 pm

  I’ve actually become a really fan of Radisson Blu hotels, they are always so chicly stylized and in the best locations… There really isn’t any issues I’ve ever had with them (other than I’ve had to leave!).

 37. Life of a Sister
  November 9, 2017 at 5:45 pm

  Well I know where I’m staying if I go to London! This place is gorgeous… love the vibes… hope it was so fun!

 38. KALLIE
  November 10, 2017 at 6:53 am

  This hotel looks fabulous! Love the design and the food looks so good! Your photos always look amazing thank you for sharing this awesome hotel!!

 39. Sharon
  November 10, 2017 at 7:36 am

  I didn’t know it was so hard to find a good hotel in London! So glad I know, Ill know what to do when I prepare a trip there!

 40. Michelle
  November 12, 2017 at 1:39 pm

  I’ve only been to London once and where we stayed was not nearly as nice. The Radisson Blu Edwardian Mercer Street looks like the perfect combo of modern and elegant. Those suites are HUGE and look so comfy! And don’t get me started on Monmouth Kitchen. I’m getting so hungry just looking at your pics. It looks like a great place to grab a bite or drink with friends. Looks like you had a great stay! If I ever make it back to London…
  XO
  http://www.lehoarder.com

 41. amanda
  November 12, 2017 at 10:07 pm

  The Radisson Blu Edwardian Mercer Street looks absolutely marvelous! I feel like this is much nicer then some of the 5 star hotels I’ve recently stayed at in the U.S. The interior is very true to my taste and the suit exudes true luxury. The clean marble in the bathroom is quite lovely as well. I love the entire feel of the town within a town! Monmouth kitchen look divine! The images you took of the cocktails truly bring the to life! I’d love to experience Radisson Blu Edwardian Mercer Street!

  Manda | http://EvocativelyChosen.com

 42. Gina Diaz
  November 13, 2017 at 12:32 am

  I have never been to London except for a layover at the airport and I have always dreamed of visiting the city for such a long time. I hope that within the next year I’m able to go to London and definitely stay at The Radisson Blu Edwardian Mercer Street. It is such a magnificent hotel and the perfect place to relax and enjoy during my visit to the London. I love everything that I see in your pictures about the hotel especially the rooms and bathrooms. Also, love the food looks too exquisite. What an amazing review! xx. Gina

 43. Eliza
  November 13, 2017 at 10:57 am

  Haha, I know exactly the struggle with hotels in London, it’s always a battle to win. But you can’t go wrong with The Radisson, wherever you are. The service is always on point. I’ve never been to this particular one Blu Edwardian Mercer Street, but I personally love all the Radisson places. This one looks so luxury and fine. I love the classy interior! And how divine the restaurant area is! I hope you spent a great time there!

  Cheers, Eliza | http://www.fashion-confession.com

 44. Bryanna
  November 14, 2017 at 12:20 am

  Ahhh, you are making me so excited for my trip to London for New Years! We are in the works of planning it out, so I’m definitely going to have to keep the Radisson Blu in line as an option! It looks absolutely stunning and thanks so much for sharing your experience!

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 45. Tandya
  November 14, 2017 at 5:10 am

  I love this post! I feel like most three star hotels nowadays are going downhill. It’s always best to stay at a higher ranked hotel if possible. I am going back to England in a few weeks and I will definitely have to check out The Radisson Blu Edwardian hotel! This 4 star looks like a 5! The Monmouth Kitchen also looks superb. I like how it embraces the art of shared dining! The decor, food and drinks also look amaze!

  Thanks for sharing!
  XO
  Tandya
  http://www.simplytandya.com

 46. Vanessa Berlin
  November 14, 2017 at 6:07 am

  Hey Thomas,
  How are you? I loved this! Hotel reviews are some of my favorite things to read about because they are a great way to see other people’s point of view in a good place where you can stay while you are on vacation. And I totally know what you mean, I went to London a few years ago during the summer and finding a vacant hotel was almost impossible. I would love love to go back sometime soon and I would definitely keep this in mind. I love the entire look of this place. It has that kind of look that almost makes you feel like you’re at home and it makes your stay a lot more enjoyable. The food for sure had me drooling! Those small plates look so tasty. Thank you so much for sharing I loved reading all about your stay!

  xoxo, vanessa

  http://thefashionstatement.net

 47. Diana
  November 14, 2017 at 6:33 am

  I love reading your reviews on the hotel. This Radisson looks so nice as any other Radisson hotels, I have stayed and seen. I never been in London, but will consider it for my next travel. Food looks delicious!

 48. Natalia k
  November 14, 2017 at 1:09 pm

  Travel envy right now!
  The Radisson Hotel looks seriously chic!
  I think hotel reviews on blogs are really great as they are much more detailed then a travel site and with your fabulous pictures you can really tell that you’re going to have a comfortable stay.
  I like to stay in nice hotels when I’m traveling because I really think that it makes the experience much more pleasant.
  Bathrooms are really important to me and not just in my home but especially on vacations and you had me at marble bathroom!
  Those small plates look delish too.
  Xo
  Natalia k

 49. Jessie
  November 15, 2017 at 2:16 am

  The Radisson Blu Edwardian Mercer Street does not look like a 4-star hotel as all!! It has such a grand entrance, and the rooms, omg, they look so Glam and Luxury! True British style. Covent Garden is such a darling and tranquil neighborhood, and it would be my first choice of location to stay in London. It’s close to all the nice shopping areas and the restaurants. I will definitely check out The Radisson Blu Edwardian Mercer Street next time when I go visit London.

  Xx, Jessie
  http://4evajessie.com/notcommonwoman-with-simplepieces/

 50. Sharon Wu
  November 15, 2017 at 11:18 pm

  You always stay at the prettiest hotels — I am jelly! Take me with you on your travels haha. I’ve never stayed at a Radisson Hotel but your photos look fantastic and I totally wouldn’t mind staying a weekend there. Maybe one day… 🙂 Hope you’ve been well Thomas! xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/blingin-blue-for-the-holidays/

 51. Jacqueline
  November 16, 2017 at 2:59 am

  Wow this hotel looks phenomenal Thomas! I’ll definitelh have to stay there sometime. Loving the industrial bar feel. If i ever traveled to London I’d want to stay here. And I’d probably live in the restaurant and bar area. Thanks for sharing. Had no idea it was hard to find good hotels there. Good to know

 52. Tania
  November 16, 2017 at 3:19 am

  Well this definitely looks like the place to stay in London! I was surprised that you said it was a 4-star actually, it looks really lux especially the bed!! The restaurant it houses is absolutely stunning and the food and cocktails look droolworthy to boot. A must-visit for my next trip to London for sure!

  xx freshfizzle

 53. Massiel
  November 16, 2017 at 8:04 pm

  Many thanks for the recommendation, the hotel looks absolutely stunning! I love the modern design of the rooms and how comfortable the beds look!

Comments are closed.