Blog posts

Wilde Aparthotels London The Strand

Wilde Aparthotels London The Strand

Travel

[:en]

I’ve said it before and I’ll say it again. Finding a good hotel in London really isn’t the easiest task out there. Prior to London Fashion Week Men’s which begins tomorrow I stayed at Wilde Aparthotels London The Strand, conveniently located by The Strand, which is also where most shows for Fashion Week are held. Whether you’re attending London Fashion Week Men’s or just looking for that centrally located place to stay at for a weekend full of culture, shopping and sight-seeing in London, the 106-room building is in a stunning location on London’s Strand. Close to Covent Garden and the heart of London’s theatre land, Wilde Aparthotels offer guests a choice of studios, superior studios and double rooms over eight floors including three sky-level studios.

The Dublin-based Staycity Aparthotels recently opened the doors to Wilde Aparthotels London The Strand, the first of its premium-brand properties due to be rolled out in key locations in the UK, but also in mainland Europe.

Wilde Aparthotels by Staycity feature the latest intelligent in-room technology including a forty-three-inch flat screen smart TV and touch control panels for lighting, air conditioning, towel rails and blinds.

Luxury features include a super-comfy XL-sized bed, rainfall shower and high-quality bed linen complemented by a collection of Irish-inspired crafted accessories and soft furnishings. The look is completed with solid oak flooring and a finely-detailed piece of handcrafted joinery curated with local curiosities.

Wilde Aparthotels

Whereas the buzz from The Strand is literally outside your window; if you peek down from your bed, you can gaze all the way to Trafalgar Square. You can feel the city vibe at this pulsating location, with Embankment right around the corner. After a long day out on the town you might be a tad tired, but not to worry; the rooms are entirely soundproof and the windows let in light, but not any noise. This guarantees a good sleep or a stress-free working environment.

Wilde Aparthotels

The studio and superior studios have fully-equipped kitchenettes with Nespresso machines for quality coffee. All rooms are fitted with a Handy guest smartphone device offering free local and international phone calls to selected destinations.

Wilde Aparthotels

Wilde Aparthotels are increasingly popular with families, friends and couples enjoying a city break, and business guests as a home-from-home, cost-effective alternative to hotels. With cooking facilities in most rooms, guests are free to cater for themselves, buy-in food or order a takeaway, giving them more freedom and flexibility than hotels.

Wilde Aparthotels

Everything in Wilde Aparthotels London The Strand is thought through to be as environmentally friendly as possible. This eco-friendly approach is ever so important and something upscale hotels have to face as well. No excessive use of towels just because you are staying at a hotel, nor is there daily cleaning, which does take away some of the hotel feeling, but makes you feel much more at home, hence ‘aparthotels’.

The sunset is just breathtaking and you can enjoy it from the comfort of your bed if you’re not, like me, insisting on being in the picture too. This is truly a lovely hotel for your weekend getaway, whether it’s for shopping, musicals (Harry Potter is really good!) or just enjoying the city.

Find out more about Wilde Aparthotels London The Strand on Staycity’s website.

[:sv]

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Att hitta ett bra hotell i London är verkligen inte det lättaste. Innan modeveckan för män, London Fashion Week Men’s, som börjar imorgon stannade jag på Wilde Aparthotels London The Strand, som bokstavligen ligger på The Strand där de flesta modevisningar äger rum. Det är inte bara modevisningar man har nära till härifrån. Det är nära till shopping och sight-seeing (Trafalgar Square ligger inom synhåll från rummet jag bodde i) samt Covent Garden och hotellet ligger i hjärtat av Londons teaterdrömland: West End. Wilde Aparthotels erbjuder sina gäster en mängd olika rumstyper från enklare utan fönster i källarvåningen, till dubbelrum, till lyxigare superiorrum. Jag hade förmånen att stanna i ett av de sistnämnda och det var en ren fröjd. 

Dublinbaserade Staycity Aparthotels öppnade nyligen dörrarna till Wilde Aparthotels London The Strand som är först ut i deras premiumlansering av hotell som kommer att öppnas runtom Storbritannien, men även ute i Europa.

Rummen är utrustade med den senaste smarta tekniken med rörelseaktiverade kontrollpaneler på väggarna för att justera allt från värme till ljus till roomservice och de helautomatiserade mörkläggningsgardinerna.

En del av lyxen innefattar bland annat en superbekväm XL-säng, vattefallsdusch och högkvalitativa lakan kompletterade med handgjorda accessoarer och plädar med inspiration från hemlandet Irland. Något man heller inte är van vid när det kommer till London är att det faktiskt är ekparkett och inte heltäckningsmatta, något vi i svenskar är rätt skonade från.

Wilde Aparthotels

Medan du är mitt i smeten – om du kollar från sängen ser du Trafalgar Square och The Strands gatubrus nedanför dig – så är det helt ljudisolerat och du kan känna att du är mitt i staden och dess vibranta puls. På grund av det något hektiska läget, speciellt om du är i London för en långhelg fylld med program, så är det väldigt skönt att komma tillbaka till denna tysta oas mitt i staden efter en lång dag med skoskav.

Wilde Aparthotels

Rummen har fullt utrustade köksalkover med bland annat en Nespressomaskin för gott kaffe. Alla rum har också en Handy-telefon som gäster kan använda gratis på stan. Alltså en mobiltelefon du kan ta med dig och använda som din egen under din vistelse och ringa gratis till hela världen dessutom.

Wilde Aparthotels

Wilde Aparthotels är fortsatt populärt bland familjer, ett sällskap av vänner och par som vill ha en storstadsweekend, men även businessresenärer som vill ha ett hem när de är hemifrån. I köken som verkligen har allt du behöver kan man koka sina egna maträtter, köpa med sig takeaway eller en fryspizza om man nu är sugen på det.

Wilde Aparthotels

Miljötänket är verkligen i fokus hos Wilde Aparthotels London The Strand. Det glädjer mig då jag anser att samtliga hotell, även de med bättre standard bör tänka till. Det gäller självfallet också oss gäster. Bara för att vi bor på hotell behöver vi inte använda oss av 10 handdukar “bara för att vi kan”. Det ingår heller inte daglig städning, vilket gör att man får se till att hålla det snyggt själv, något som också bidrar till att man känner sig mer som hemma. Därav begreppet ‘aparthotels’.

Solnedgångarna härifrån är makalösa och du kan avnjuta dem som kvällsunderhållning från din säng, om du inte som jag insisterar på att få vara med på bilden. Hotellet är ren och skär njutning på bästa tänkbara läge för en weekend i London (kan rekommendera Harry Potter-musikalen som ligger strax intill).

Läs mer om Wilde Aparthotels London The Strand på Staycitys hemsida.

[:]

36 Comments

 1. Mariann Yip
  June 8, 2018 at 1:05 am

  I’m so glad you shared this because as I mentioned, I’m currently planning my next trip and have been thinking of going to London. The Wilde Aparthotels London seems like it’ll be a great stay so I’m definitely going to add this to my list and I really hope we can see each other in July!

 2. Helen
  June 8, 2018 at 8:20 am

  This apartment looks amazing! I would love to visit this place one day! Thank you for sharing this.

 3. Kileen
  June 8, 2018 at 9:14 am

  Wow, I love the decor and the layout, it looks absolutely beautiful!! That is so awesome you got to stay in a Hotel that is so conveniently located for Fashion week!

  Kileen
  cute & little

 4. Open Kloset By Kar
  June 8, 2018 at 10:19 am

  Hey Thomas
  Happy Weekend:)
  Hows you?
  The Wilde Aparthotels London is so Amazing:)
  Definitely will check out when I visit London:)
  Kisses Open Kloset By Karina

 5. Taylor Mobley
  June 8, 2018 at 2:50 pm

  What a gorgeous little location! THAT VIEW THOUGH!! What a beautiful apartment.

 6. Sheree
  June 8, 2018 at 5:31 pm

  I love this apartment what a great idea when traveling to London, the decor is modern and the room itself is gorgeous, perfect place to watch a sunset, especially as pretty as the one you photographed!

  ~xo Sheree
  poshclassymom.com

 7. Samjah
  June 8, 2018 at 6:44 pm

  That view just blew me away!! Wow! The sunset was soooo gorgeous! I was just telling my friend that I have to visit London soon and then here you come with this post and hotel recommendation. I’m saving this one and considering staying here!

 8. Julia Comil
  June 8, 2018 at 9:23 pm

  Love the place! The view is stunning and it looks very cosy!

 9. Christine Kong
  June 9, 2018 at 6:17 am

  Ohhh, this looks like the perfect place for my when I travel with my family. I love the location and being close to Covent Garden and the Strand is ideal. The room looks spacious and I like the modern decor. London is one of my fav cities and I am glad that you had such a great experience here. I know we will be back to London sometime soon and I will definitely be looking into staying here with my family. xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 10. Katie
  June 9, 2018 at 1:44 pm

  This place looks amazing! I’m loving that view!

 11. Mary Powers
  June 9, 2018 at 5:45 pm

  What a gorgeous hotel! Hope you have so much fun at fashion week!!

 12. Azanique
  June 10, 2018 at 3:34 am

  I love how your hotel room is perfect for getting a city view! The modern design is so cool 🙂

  -xo, Azanique | http://www.lotsofsass.com

 13. LAFOTKA
  June 11, 2018 at 7:46 am

  Sounds ideal for such a central location! The views seem perfect! We always stay in Point A near Liverpool Street station as well and love that area. There are so many amazing places all so close to the hotel you’re staying at! Definitely considering it next time! xx

  Tatyana x
  LAFOTKA

 14. Deborah
  June 11, 2018 at 1:29 pm

  Oh wow, what a great place to stay, the location is perfect! I always have trouble finding a nice place to stay in London that doesn’t cost an arm and a leg (a near impossible feat). I’ll have to check this place out for the next time I take a trip out there.

 15. samira
  June 11, 2018 at 6:12 pm

  Sounds like such a great place to stay! Thanks for sharing, I would love to visit London again 🙂

  xx, Samira
  http://www.leathertolunch.com

 16. Samantha Mariko
  June 12, 2018 at 1:45 am

  I love a clean & cozy hotel, and Wilde Aparthotels would be on top of my list of places to stay in London (which I need to visit very soon). That sunset photo is gorgeous – glad you got to enjoy that during your stay! <3
  xo Samantha

 17. Deddeh Howard
  June 12, 2018 at 2:39 am

  I’m heading to London next week and I have to check this place out. I love the room and the view, so beautiful!. Thanks for sharing Thomas.

 18. Ting
  June 12, 2018 at 3:03 am

  Love the modern design of this apartment. Love it more that the the studio and superior studios have fully-equipped kitchen with Nespresso machines. I love to do a simple cooking while we travel with my kids. The location is ideal and definitely will check out this hotel for our next trip to London. Thanks for sharing.

  Xo

  Ting
  https://www.tingmystyle.com

 19. Megan Elliott
  June 12, 2018 at 8:03 pm

  What a perfect place to stay!! London was totally one of the best places I’ve ever been. I’ll have to check this out when I go back there!

 20. Aurela lacaj
  June 13, 2018 at 4:28 am

  Glad to stumble on your blog as I am currently looking for a place in London. I am getting married in Italy in a couple of months, and my hubby and I want to spend few days in London before we go to Italy. The location is excellent right in the heart of London. The room looks luxurious, right up my alley. Hope you had a fantastic stay and enjoyed the fashion week! Thanks for sharing!

  Aurela x
  http://www.aurelafashionista.com

 21. Eva
  June 13, 2018 at 9:11 am

  Thank you for sharing. The Apart Hotels very practical and comfy with modern interiors. The position and the view is very good. I’m believe in your choices are the best.
  Xx
  Eva

 22. Gabriela Vera
  June 13, 2018 at 9:17 pm

  Looks like a nice cozy hotel to stay at while in London. I love the window views too. I will definitely keep them in mind if I ever visit there.

  Xo,
  Gabriela Vera
  http://www.gverastyle.blogspot.com

 23. Erica Luczakowsky
  June 14, 2018 at 3:36 am

  Omg, is this room real life?

  So I’m going to sounds super outdated for a minute, but I 100% always envisioned everything in London as being super dressed with doilies and all about mid-day tea…. and I stand so corrected. Can I just say how I LOVE how modern this is!?

  Love, love, love!

  xoxo,
  E

 24. Darya
  June 14, 2018 at 9:41 am

  I can’t believe that I have never been in London.
  I read so many articles about this city, and it’s definitely on my list.
  Love your post. Wilde Aparthotels by Staycity seem to be an amazing place to stay in!

 25. Bryanna Bach
  June 14, 2018 at 7:37 pm

  You always stay at the coolest hotels. Seriously so chic and sophisticated. Love the pops of green throughout the room!

  xoxo Byranna

 26. Nailil
  June 14, 2018 at 9:48 pm

  These are great shots. It looks like a great place to stay at.

  Xx, Nailil
  http://thirtyminusone.com/

 27. Jessie
  June 15, 2018 at 6:31 am

  Love the modern decor of the Strand. OMG I just came back from my #revolvearoundtheworld trip in London, and I found this cute little Super British hotel in Mayfair. You should totally reach out to them Thomas. They are super influencer friendly and it’s literally in the middle of everything 🙂

  Here’s the link for the hotel =) you gonna try them out!
  http://4evajessie.com/dukes-hotel-london/

  xx, Jessie

 28. Eliza
  June 15, 2018 at 3:49 pm

  Wow, this hotel looks so smart! Loving the interior of it, and all the decor pieces, as well as kitchen accessories (I simply love Smeg), is exactly what you wish for when staying at the aparthotels. Thanks for sharing your experience, I will bookmark it for my next trip to London.

  Cheers, Eliza | http://www.fashion-confession.com

 29. Jen
  June 15, 2018 at 4:56 pm

  I like how the hotel is so modern and has a fully equipped kitchen! I want to come here with my family someday. The location is great too, right in the center of London’s greatest. Maybe I’ll catch an opera at Covent Garden. Thanks for sharing Thomas!

 30. Suzanne
  June 16, 2018 at 2:34 am

  This looks like a great hotel in London. Which section is it located in? Wishing you a wonderful time during LMFW 🙂

 31. Rachael Sia
  June 17, 2018 at 9:55 am

  WOW Wilde Aparthotels looks and sounds amazing! I will have to stay here next time i’m in London. Thanks for sharing 🙂 x

 32. Lady Goldapple
  June 17, 2018 at 2:16 pm

  It’s not big but as you said fully-equipped. And has that luxurious vib. Love to stay in such a fancy place.
  XO Charissa

 33. Sharon Wu
  June 19, 2018 at 5:21 am

  that does look like a really cozy hotel you’ve found over there in london, thomas! i’m glad that you had a pleasant stay. will definitely have to keep this one in mind the next time i’m lucky enough to find myself in london haha. in the mean time i’m over here in palm springs melting in 100+ degree heat. haha! hope you’ve been well thomas! xx

 34. Vanessa
  June 20, 2018 at 1:58 am

  wow! What a cozy and nice apartment. It’s not necessary to stay in a huge place when is fully-equipped. London is one of the most charming cities around the world so I will definitely keep this hotel in mind. I would love to stay there. Wilde Aparthotels, definitely a great option to stay and the location is fabulous.
  Have a great rest of the week!
  Vanessa

 35. Kirsten Wendlandt
  June 20, 2018 at 4:12 pm

  Wilde Aparthotels looks so lovely!! I didn’t realize it was such a challenge finding hotels in London but this looks like a great option and truly wonderful place to stay.

  xox Kirsten // http://www.kirstenwendlandt.com

 36. Massiel
  June 26, 2018 at 7:47 am

  I’ve never heard of this Aparthotel before, but it looks great for both business and tourist travelers. The location near to Covent Garden couldn’t be better and the interior design is amazing. Like home away from home.

Comments are closed.