Blog posts

Att resa med kreditkort

Att resa med kreditkort

Life itself

I samarbete med Kortio.

Jag reser en hel del. Förförra året var jag uppe i över 90 flyg och 220 resdagar och det lärde mig, bland mycket annat, att det är för mycket av det roliga. Att resa så mycket kostar en del och då gäller det att dra in på de små utgifterna. Med rätt kreditkort känner man sig mycket tryggare.

Med ett kreditkort från Kortio kan man få belöning vare sig man reser själv, i jobbet eller med familjen. Man kan få fördelar som lounge access eller en riktigt bra reseförsäkring, men framförallt kan man spara pengar på resan, upp emot 3% på allt man handlar. Det här kanske inte låter som stora summor, men om man behöver ett kreditkort för resa, har man med EasyLiving från Kortio 0% valutapåslag utomlands. Det här kanske inte låter som en stor grej, men med kronans historiskt låga värde utomlands är detta något som sparar en massa pengar när man är på resande fot.

När jag var i Lissabon drogs det 50 kronor här och 50 kronor där för valutapåslag vid vissa transaktioner och när jag var i New York fick jag betala uppemot 8 dollar som viss form av straffavgift för att jag hade ett utländskt kort. Det är inte det första man tänker på när man planerar sin resa, men de små avgifterna kan snabbt hopa sig samman till betydande summor.

Det är dessutom en trygghet. Man kan ha upp till 100 000 kronor i kredit och något jag alltid tänker på är att inte ha stora skulder liggandes, så jag har såklart en budget för mina resor, men sköter all betalning via kreditkortet där försäkringar ingår. Sedan betalar jag av hela skulden när jag kommer hem och har dessutom allt samlat på ett och samma ställe. Där har ni dagens pengatips!