Blog posts

Norditaliens sjöar med Interhome

Norditaliens sjöar med Interhome

Travel

I samarbete med Interhome.

Jag har många drömresor och kommer att åka på en av dem om bara några veckor, men en drömresa jag sparar till något alldeles speciellt, t.ex. en bröllopsresa, är en resa till Norditaliens sjöar. Jag har kollat runt på olika städer, vad man kan göra i närheten och framförallt boende. Jag har varit inne på Interhomes sida om Norditaliens sjöar timme efter timme, dag efter dag.

Det som framförallt lockar med denna region är de sagolika landskapen naturen bjuder på, tanken på alla magiska matupplevelser och de pittoreska städerna och byarna. Det som gör Norditalien mer attraktivt för mig, kontra södra Italien, är den något mer nedtonade lyxen. Det märks att området är mer välbärgat än det södra och därmed har det också en lite mer neutral framtoning och tyngdpunkten ligger på kultur och upplevelser, istället för shopping och uteliv.

Som en kulturnörd av rang är detta något jag sett fram emot i åratal. Här finns allt som kittlar mina sinnen. Jag kan se mig köra runt med Niclas flera veckor längs bergen och besöka otroliga byar, med en bas i en lägenhet som vi vill hyra vid Lago di Ledro. Alla tjatar om Como-sjön och visst, det är säkert fint, men det känns som att det är för mycket turister, för anpassat till besökare och att delar av det ursprungliga, själen av området dör en smula på grund av det.

Vi planerar absolut att besöka Como-sjön också, men det är liksom inte riktigt där vi vill bo. Här kanske jag också ska inflika att Lago di Ledro är något billigare också.

Det som gör Interhome så smidigt är att vi här kan skräddarsy vår upplevelse. Om vi vill ha 4 nätter på ett ställe, 2 på ett annat och 7 på ett ytterligare ställe, så gör vi det. Egentligen skulle det ultimata vara att växla från lägenhet till stuga och från stuga vidare till semesterhus. Allt detta kan man göra via deras hemsida.

Jag älskar att resa, men ogillar att ha helt fullsatt schema. Jag vill absolut ha lite flexibilitet om det visar sig att vi gillar något ställe extra mycket och vill stanna där. Det här är det absolut bästa sättet att uppleva det lokala livet och känna sig som en av invånarna i området.

Även om jag har lagt ned timmar på att surfa runt på Interhomes hemsida, så går det faktiskt väldigt snabbt, enkelt och säkert på deras hemsida. Just jag råkar ju vara en drömmare som gillar att väga alternativ mot varandra, men när jag väl bestämt mig ska det inte vara några konstigheter. Detta känns också mer pålitligt än Air Bnb som jag hittills bara har negativa upplevelser ifrån. En av mina drömresor är Norditaliens sjöar, men det förtar på upplevelsen om det är något som inte fungerar. Denna oro slipper jag via Interhome.