Blog posts

Varför man behöver ett körkort

Varför man behöver ett körkort

Life itself

I samarbete med Körkortsskolan.

Att ta körkort är inte en helt självklar grej för en kille som är född i Stockholm, de facto så är det än mer ovanligt att göra det som 18-åring, men till saken hör att jag vid den tidpunkten bodde utomlands och att det var långt mer vanligt för folk i USA som jag påbörjade utbildningen i, samt i Finland där jag sedan bodde att ha körkort. Inte för att det var skriande behov av att ta sig fram i Finland med bil direkt, men det var åtminstone i min gymnasieskola något av en statusgrej. Så jag antar att jag var ett får i flocken och tog ett när det begav sig.

Just nu håller vi på och planerar vår Floridaresa i slutet av november och det är ju däremot ett land där man inte klarar sig i utan bil. Jag har således hyrt bil i närmare två veckor och jag kommer att köra hela sträckan själv, då min partner inte har ett körkort. Det är inget jag klagar på, då jag älskar att köra bil, men vi lär ju inte bila genom Europa om jag ska köra hela sträckan. Jag har flera gånger frågat honom varför och svaret är att man inte behöver ett i Stockholms innerstad där vi bor. Vi har ju planer på att flytta till USA vid något skede, så få se om han ändrar sig då.

Vad jag kommer att föreslå för honom är dock en onlineutbildning hos Körkortsskolan. Här kan man få videolektioner och öva på körkortsfrågor online, dessutom på många olika språk, även om det inte är aktuellt i hans fall. Det känns som att mycket har hänt sedan jag 1999 tog mitt körkort. Då satt jag många mörka höstkvällar i körskolan och höll på att somna när tråkiga teoridelar gicks igenom efter en lång dag i skolan. Jag hade gärna haft möjligheten att kunna välja själv var och när jag lär mig dessa saker. Jag minns vagt att vi hade någon slags övningsdatorer vi fick testa våra kunskaper på, men med en onlineutbildning kan man öva tills man är säker och således klara teoridelen på första försöket.