Blog posts

Blodprov utan läkarbesök

Blodprov utan läkarbesök

Lifestyle

I samarbete med Medisera.

Att regelbundet kolla upp sina värden och se att allt stämmer i kroppen är något alla borde göra, men det brukar dessvärre försinkas eller utebli helt på grund av det mellansteg som ligger mellan själva beslutsfattandet om att så borde ske och provtagningen, nämligen ett tvunget besök hos läkaren som ska skicka dig till provtagningen. Detta är något man slipper med Medisera som erbjuder hälsokontroller via blodprov där beställning och provsvar kommenterade av läkare sker online.

Jag har periodvis i mitt liv varit tvungen att lämna blodprover ofta på grund av bristsjukdomar och ett långvarigt beroende som jag diskuterat här på bloggen tidigare. Under de åren kollades alla mina värden konstant och det är inte förrän jag nu med flera års nykterhet och ett vanligt liv inser hur jobbigt det faktiskt är att göra minsta lilla sak relaterad till sin hälsa utan att först gå via sin husläkare för remiss eller recept. Det är inte länge sedan jag var hos husläkaren för att få remiss till ett ställe som sen skickade mig till nästa ställe. Inlägget ska egentligen inte handla om detta, men jag är urbota trött på att man i ett modernt land som Sverige inte har möjlighet att betala för sin egen sjukvård privat och således skippa de led man inte anser viktiga i processen och längtar efter att kunna flytta till ett land där detta är möjligt (man behöver inte ta sig längre än till Finland för det, även om det inte är dit flytten kommer att bära av).

Det finns tack och lov även i Sverige undantag från detta och varje steg där jag skippar ett onödigt läkarbesök är värt varje krona. Själv är jag medveten om att jag regelbundet måste kolla mina järnvärden och mitt hemoglobin och då är det ju skönt att slippa ta tid ur sin vardag för att besöka en husläkare som har galet oregelbundna lediga tider. Provtagningsställen finns det mer än gott om. När man gör en hälsokontroll via blodprov i Stockholm, finns det inom några hundra meter från mig hela tre provtagningsställen och visst, jag bor väldigt centralt, men de finns utspridda i hela landet.

Besök gärna Medisera.se och läs mer om hur du sparar tid medan du håller koll på din hälsa.