Blog posts

Kontorshotell som egenföretagare

Kontorshotell som egenföretagare

Lifestyle

I samarbete med Convendum.

Jag har haft eget företag i flera år och som kreatör, konsult och tidningsredaktör har lotten ofta fallit på att jobba hemifrån. Allt har sina för- och nackdelar, men jag tror de flesta som gjort detta en längre tid kan enas om att det inte är det ultimata. Därför brukar jag när det blir alltför ensamt och inspirationslöst att sitta hemma, ta mig till ett kontorshotell. Jag har upptäckt att man via Convendum har ett stort antal kontorshotell att välja med i både Göteborg och Stockholm och dessutom indelat stadsdelsvis, så att jag ändå kan hålla mig nära hemmet, men känna att jag “går till jobbet”. De erbjuder alltifrån premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms.

Det är dagens sanning att jag inte är lika kreativ hemma som jag är när jag är på jobbet. Det finns en viss bekvämlighetsfaktor i att ligga i soffan och jobba, samtidigt som TV:n är på, man kanske blir distraherad av något helt annat och sen inser att det man gjort de senaste två timmarna är allt annat än jobb. Därför är det både trevligt, socialt och kreativt att leta upp ett co working space i sin närhet (eller längre bort om man känner för det).

När jag först kikade på Convendums hemsida slogs jag av att det fanns så mycket att välja på. Bara i absoluta närhet på Östermalm i Stockholm finns två sjukt fina alternativ med helt olika karaktär, vilket passar mig mer än väl, beroende på vilket humör jag är på eller vilken syssla som bör utföras. På Nybrogatan 17 finns det lite mer kreativa co working spacet, medan jag nog skulle förlägga bland annat fakturering och pappersarbete på Strandvägen 1. I närheten finns dessutom ett hundratal trevliga lunchställen.

Det jag gillar mest med co working spaces utan tvekan det sociala samspelet som ju saknas om man sitter hemma och jobbar. Man träffar nya eller gamla bekanta varje gång man besöker kaffemaskinen och kan föreslå en lunch för att utöka sitt nätverk och kanske hitta någon att samarbeta med. Det är mycket, mycket billigare än att hyra ett kontor på heltid och även mycket mer flexibelt. Jag förordar co working spaces alla dagar i veckan. Om man sedan tar sig dit är väl också något av en sinnesstämningsfråga.

1 Comment

  1. Rena
    October 20, 2019 at 11:33 am

    Cool look and space!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

Comments are closed.