Blog posts

Att köpa julklapp till mamma

Att köpa julklapp till mamma

Life itself

I samarbete med Julklappen.se.

Nu är det mindre än två månader kvar till jul och jag är den som alltid vill vara ute i god tid med allt, således även julklappar. Jag fullkomligen avskyr att gå i butiker veckorna innan jul då alla andra trängs och tar något från hyllan bara för att köpa något. I vår familj har vi i flera år haft en tradition om att inte köpa varandra julklapp, utan att istället njuta av god mat, mysig stämning och varandras sällskap. Det finns dock ett undantag. Jag köper alltid present åt min älskade mor och därför har jag redan nu börjat se mig om efter julklappstips till mamma.

Vad passar just min mamma?

När jag tänker julklappstips till mamma, så kan det vara så gott som vad som helst. Min mamma tycker verkligen om allt, nästan. Hon är kulturintresserad, sportig, allmänbildad och en allätare av rang. Livsnjutare skulle man kunna kalla henne. Det är därför det nästan är lite svårt att säga vad som skulle passa just henne. Jag vet inte hur ni har det, men i mitt fall är det mycket enklare att tänka presenter till pappa (som pga att vi inte köper presenter inte får någon) än vad det är till mamma. Vore såpass mycket enklare om hon exempelvis hade en specifik hobby som hon ägnar all tid åt.

Vad uppskattar min mamma?

Jag vill inte påstå att min mamma har billig smak, tvärtom. Snarare är hon nöjd med det lilla och jag behöver aldrig tänka på att det ska vara alltför extravagant. När man tänker julklappstips till mamma så blir det lätt i mitt fall något relativt enkelt. Vi snackar raggsockor, en bok, doftljus eller liknande. Det är länge sedan jag köpte något dyrare än det, om man nu inte räknar resan till NYC förra året, men det var hon i och för sig värd (och jag med). Jag har kikat lite på olika “bekväma” saker på nätet. Bland annat finns det värmetröjor och skovärmare som jag tror hon skulle uppskatta. Kanske skulle hon redan innan jul uppskatta en trevlig adventskalender. Att köpa presenter till sin mamma som kille, kan av vissa uppfattas som svårt. Jag har dock alltid haft ett väldigt nära förhållande med min och därför är det inte just mor-son förhållandet som gör det svårt, utan det faktum att så gott som allt skulle tas emot med öppna armar och uppskattas.

Hur väljer man då?

Tja, en julklapp är i slutändan bara en julklapp. Det absolut värsta som kan hända är att den inte riktigt passar mottagaren och då får man väl i värsta fall byta ut den eller lämna tillbaka den. Jag och min mamma är såpass nära varandra att vi enkelt skulle kunna säga som det är i sådana fall. Kanske kunde man tillsammans med sin familj gå igenom sina julklappstips till mamma och enas om något som man köper tillsammans? Då har man ju ändå lite riskspridning och slipper ta en eventuell smäll själv tänker jag.

Vad köper jag till min mamma?

Utan att avslöja alltför mycket här, då jag vet att min mamma läser bloggen, tänker jag ändå att det är något som kommer att luta mot något som man mår bra av hälsomässigt, men som har en mysfaktor. Jag har världens bästa mamma och älskar mest av allt. Med det sagt, så är hon värd det allra bästa och det är vad jag ska ha i åtanke när jag går igenom julklappstips till mamma.