Blog posts

Att inreda med posters

Att inreda med posters

Design

I partnerskap med Desenio.

Jag har en faiblesse för att smycka mina väggar med konst och har alltid gillat tavlor av alla dess slag. När jag var kring 20 och inte visste vad jag ville bli, pluggade jag konsthistoria och jobbade på Moderna Museet i några år för att jag tyckte det var kul. Det är fortfarande väldigt kul, men nu har mitt intresse skiftat från det moderna, ibland abstrakta måleriet eller skapandet, till fotokonst och därför är Fotografiska i Stockholm ett av mina favoritmuseer. Jag vet att idén med att samla tavlor från de platser man gillar eller har besökt är något sliten vid det här laget, men då jag egentligen struntar fullständigt i trender, tänker jag ändå tipsa om just detta och har kikat in på Desenio, där det finns ett stort utbud av prisvärda posters.

Central Park Arch

När man samlar på sig minnen från olika städer, behöver de ju inte vara så uppenbara som Eiffeltornet eller Empire State Building. Postern som avbildar Central Park Arch i New York är ett exempel på just detta. Det är svartvitt, tidlöst och det är inte alla som kan placera det just i New York vid en snabb anblick eller ens ett längre begrundande, men man vet att det är därifrån, vilket gör det desto mer tilltalande.

Paris Café

Bilden ovan är ett annat exempel på samma nedtonade sätt att ha en minnesvägg över ställen man besökt, utan att rakt ut skrika Paris på tavlan. Detta är för Paris typiska caféstolar och jag slungas omedelbart tillbaka till frukostar och luncher på Les Deux Magots, bara genom att ta en titt på denna fotoposter.

Stockholm Alley

Den här bilden kan väl åtminstone alla som bor i Stockholm känna igen, men med tanke på att jag tänkt flytta till utlandet inom en snar framtid, vill jag ha något att minnas denna underbara stad med. Det följer samma svartvita tema och undviker direkta turistattraktioner eller namn på städer utskrivna, vilket jag tycker är snyggt och subtilt och bildar en enhet på en vägg. Det går nog att finna liknande posters från vilken stad i världen som helst och såklart kan man blanda in annat än svartvita posters, men för en snygg bas, tycker jag att det är värt att hålla det enhetligt. Det är alltid lite kul att låta gäster gissa vad något föreställer och därför tycker jag att man kan lägga ner lite extra tid på att få en vägg där ens egna minnen bevaras, medan den fortfarande lämnar några frågor till vänner och släkt som besöker ens hem.