Blog posts

Skapa stämning med doft

Skapa stämning med doft

Design

Av en händelse råkade jag se på Extreme Home Makeover häromdagen, ni vet programmet där man väljer ut en fattig eller olycksdrabbad familj i USA och bygger dem ett megalomaniskt slott i slummen (inget konstigt alls). Jag klarade inte av mer än några minuter, men det jag hann se var att de höll på att bygga ett vilorum och de tyckte att det var så otroligt häftigt att man kunde sitta i en stol medan man både hör, ser, lyssnar och känner en doft. Jag må ha planer på att flytta tillbaka till USA, men det är inte för inte man ibland tycker vad man tycker om deras… bildningsnivå. Nåväl, för oss andra som faktiskt förstår att man inte behöver en avancerad stol med allt detta inbyggt, så gick jag förbi nyöppnade Muji-butiken på Åhléns City häromveckan och fick syn på deras diffusers.

Dessa är diffusers, eller doftspridare om man vill, från Muji är ultimata för att skapa en doftbild i din lägenhet med oljor du själv väljer ut. Beroende på modell, finns även en variant med en lampa som lyser med en omgivande glöd och har två ljusinställningar, så att man kan välja efter sinnesstämning vad man vill skapa för känsla i rummet.

Det finns även en resevariant som man kan ta med sig på språng, när man jobbar i ett kontorshotell eller kör en romantisk weekend i exempelvis. Priserna varierar från 599 kronor till 1 199 kronor och finns på både Åhléns City samt Mujis hemsida.