Blog posts

Vad köksfantasten vill ha till jul

Vad köksfantasten vill ha till jul

Design

När det kommer till inredning, är köket nästan min favoritplats att lägga pengar på, ibland till min sambos stora förtret. Det finns egentligen inte övre spärr på hur mycket det får kosta, så länge det är snyggt. Något av det första jag köpte till vårt nya kök var en kolsyremaskin som ser väldigt stilig ut (ni vet säkert vilken) och för mig är det viktigt att det harmonierar med det övriga i köket.

Något jag dock länge velat med att införskaffa är grytor. Jag har haft Hackmans Tools i åtanke länge, men den något matta ytan passar inte in med det övriga i köket och därför är det kul att stifta bekantskap med WMFs grytserie, Function. Det är ett perfekt grytset som består av fyra olika grytor i olika storlekar. Alla grytor är försedda med smarta lock som kan justera mängden vatten man häller ut och hur mycket ånga som kommer ut vid tillagning. Grytorna är funktionella, av god kvalitet och fina, något jag värderar högt i mitt kök.

Profil Resist Stekpanna

Jag tycker heller inte man ska glömma den matchande stekpannan, Profil Resist, som är med på bilden ovan. Den passar perfekt till stekning av både kött och grönsaker och har en släppbeläggning som gör att maten inte bränner fast.

Lumero Kaffemaskin

Vill också passa på att slå ett slag för deras kaffemaskin, Lumero, som även det går i samma tema utseendemässigt. Som tekniknörd tycker jag att LED-ljuset som tänds när man brygger kaffe är en extra kul detalj.