Blog posts

Lindform firar 10 år – lanserar ny kollektion i samarbete med Daniella Witte

Lindform firar 10 år – lanserar ny kollektion i samarbete med Daniella Witte

Design

Som mångårig redaktör för en brittisk tidning och därmed också bosatt i London under flera år, har det skandinaviska formspråket alltid stått mig varmt om hjärtat och varit något som jag premierat i mina reportage. Så kommer det fortsatt även att vara på denna blogg. Jag finner att ju mer man bor utomlands, desto mer vördar man och saknar man sina rötter. Nu är ju mina rötter en hopblandning utan dess like bestående av en mängd nationaliteter, men jag kan väl ändå landa i att det Nordiska står mig närmast. Detta leder mig till att det svenska keramikföretaget Lindform till sitt 10-årsjubileum samarbetat med inredningsstylisten tillika bloggaren Daniella Witte.

De har tillsammans tagit fram vaskollektionen STAM som inspirerats av naturens former och vaserna har ett genuint och elegant uttryck med skulpturala former av en bit stam. Detta för mig till de nordiska tallskogar jag är så välbekant med från barnsben och där jag har många av mina käraste minnen.

Vackert och funktionellt i skandinavisk stil

Maria Lindholm, grundare av Lindform, menar att samarbete med Daniella Witte resulterat i vackra och funktionella vaser i skandinavisk stil som kompletterar och harmonierar perfekt med deras befintliga kollektion. Utan att ha varit alltför bekant med märket tidigare, märker jag genom lite forskande i varumärket att så verkligen är fallet.

Inspirerade av element från naturen.

Varumärket Lindholm kännetecknas av ett sortiment med vaser med skandinavisk design, inspirerad av den nordiska naturens organiska toner och enkla formspråk, men även influerade av det minimalistiska formspråket i Japan (som jag för övrigt också ser upp till som designnation).

Kollektionen STAM kommer att finnas till försäljning i butik och online på Lindorms hemsida från månadsskiftet november-december 2019.