Blog posts

Presenttips inför fars dag

Presenttips inför fars dag

Beauty & grooming

I samarbete med Shavingroom.se.

Fars dag inträffar i i år 10 november och det är således dags att börja tänka på vad, om något, man vill skaffa sin far eller någon annan som skulle kunna behöva uppmärksammas. På fars dag firar jag inte bara min egen far, utan alla fäder i min familj. Min egen far är inte så värst mycket för firande av högtider överlag, så han tackar väl något förmätet när jag glatt gratulerar honom, men min morfar däremot, han älskar att bli firad, vad det än kan röra sig om, således även fars dag.

Vi köper inte så mycket presenter till varandra längre på julafton, men ingen har sagt något om övriga högtider, så jag försöker smyga in presenter även på fars dag. Morfar har fått allt det typiska man kan få i present från slipsar till strumpor till rakvatten och vete helskotta om han använder något av det. Däremot vet jag att han rakar sig varje dag och skulle uppskatta ett rakset, så jag har kikat igenom några alternativ på Shavingroom.se där man kan skräddarsy ett rakset eller köpa ett färdigt så att allt rakvatten han redan har i sitt badrumsskåp äntligen kommer till användning. Jag vill inte pracka på min morfar alltför mycket nymodigheter, så känner att detta startpaket kunde vara en bra början.

Det jag tänker mig att behövs för att få en komplett rakupplevelse och som även finns som färdiga paket på Shavingroom.se är till att börja med en borste för att sprida raktvålen med. När man borstar i runda rörelser petar man upp skäggstråna för att rakningen ska ske ännu smidigare och enklare.

I startikittet ingår även en säkerhetshyvel i krom som ger en nära rakning och minimal hudirritation och enligt min erfarenhet besparar den dig även ett och annat sår.

Jag nämnde i början att morfar har en del rakvatten från tidigare år i badrumsskåpen. Det är dock inget jag köpt till honom och vi snackar seriöst Old Spice och annat sådant som inte doftar världsbäst. Rakvatten är så gott som synonymt med after shave (och ska inte förväxlas med parfym) och har som syfte att lugna huden samt agera antibakteriellt.

I startkittet ingår även en tvål och tillsammans skapar de den perfekta fars dags-presenten. Om ni går in på Shavingroom.se kan ni dessutom uppge rabattkoden “FARSDAG19” som ger er 15% på sortimentet till och med 10 november, men jag skulle nog kika in lite tidigare än så, då det ändå är bra att vara förberedd så man har presenten innan fars dag.