Blog posts

När olyckan är framme och din iPhone är i tusen bitar

När olyckan är framme och din iPhone är i tusen bitar

Life itself

I samarbete med PhoneHero.

Jag var rätt sen med att skaffa en iPhone. När de första versionerna kom så tyckte jag fortfarande att framförallt LG och Motorola gjorde mobiler som var så mycket coolare. Ofta designsamarbeten med den och den och för mig som gillar design, förstod jag inte hajpen kring iPhone. Det förstod jag när jag skaffade min första som nog var en femma.

Det var en helt ny värld som öppnades och plötsligt var min iPod Shuffle överflödig, precis som mycket annat som man förlitade sig på tiden innan smartphonens intåg. Det fanns och finns dock en massiv nackdel med iPhones jämfört med så gott som valfri annan tillverkare, även om de blivit bättre på det på senare år: iPhones går sönder hela tiden och då menar jag framförallt glaset som blir trasigt av minsta lilla.

Jag har i mina dagar lagt åtskilliga tusenlappar på att reparera min iPhone med trasigt glas och fått gå med diverse lånetelefoner i flera dagar. Det är nog ingen nyhet att det numera går mycket snabbare och billigare än så, men hos PhoneHero.se kan man boka en tid och få sin skärm eller batteri utbytt på endast 10-30 minuter, vilket ju i jämförelse är rekordfart. De finns på flertalet ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö när helst du behöver laga din iPhone.

Visst, det är inte bara iPhones som går sönder. Jag har även en Huawei P10 och på den har jag behövt byta skärmen en gång, men i jämförelse är de hur stryktåliga som helst och den är jag inte lika försiktig med heller. Det är mest för kamerafunktionen jag har den, men det är ju såklart en fördel att de heller inte går sönder lika lätt, inte ens när man tappar den på ett stengolv likt det vi har hemma i köket. När olyckan är framme, besök gärna Phonehero.se för att se vad de kan göra för att fixa din trasiga telefon!