Blog posts

Ett perfekta sängbord – finns det?

Ett perfekta sängbord – finns det?

Design

Annons för Nordiskarum.se.

Till att börja med, så vill jag nästan besvara frågan med ett nej. Jag har i omkring ett decennium letat efter ett sängbord jag skulle vara nöjd med, men har än så länge inte funnit det. Det betyder inte att sängbord, eller nattduksbord som jag kallar dem, inte kan vara fina. De ser bara inte ut som jag vill att de ska göra. Tills jag någon gång i framtiden har fingerfärdighet nog att själv sätta samman mitt drömbord, finns det många bra alternativ.

Hos Nordiskarum.se hittar du möbler och inredning på nätet och självfallet också sängbord. Det finns ett antal prisvärda alternativ och bland annat finner man det bord jag själv fastnade för. Enkelt, stilrent och om jag vill byta ut det något år fram i tiden, så är det inte en oöverkomlig kostnad.

Sovrum rent generellt är svårt. Man får börja med sängen, som när den är vald förhoppningsvis inte behöver bytas ut på en väldigt lång tid. Har man en sänggavel eller en sängram är dessa ofta tonsättande vad gäller resten av sovrummet. I mitt sovrum är det således naturnära färgval som gäller, med lite enstaka föremål som piffar upp det hela. Därför skulle även detta sängbord platsa väl in på vardera sida av sängen, för att sedan dekoreras med snygga lampor som kanske sticker ut lite extra.

Nattduksbord har sitt ursprung sedan ett bra tag tillbaka, det vill säga 1600-talet. Vissa säger även nattygsbord, men enligt ordboken är det förstnämnda det mer korrekta, medan inget är fel. Sängbord är ett relativt nytt ord, men som möbel har det alltså funnits med oss ett bra tag. Att jag har svårt att hitta mitt drömbord är nog bara något som jag hängt upp mig på och har det inte tagits fram under drygt 400 år lär chansen vara stor att det bara sitter i min hjärna. De här fina borden kommer därmed få ta plats i mitt sovrum och förhöja det till en ny nivå.

Ta en titt även du på Nordiskarum.se för att hitta möbler och inredning på nätet!