Blog posts

Sugen på att skaffa katt?

Sugen på att skaffa katt?

Design

Reklam för Husdjursrevyn.se

Min barndom präglades av både katter och hundar, då jag är uppvuxen med föräldrar som på den tiden hade det som hobby. Ja, rentav mer än så då vi spenderade åtskilliga helger på diverse utställningar och tävlingar. Det var främst hundarna som tävlade i diverse hundsporter, men det var min katt Felix som jag fick som 2-åring som var min bästa vän. Han var en del av mitt liv tills jag var 15 och skapade en livslång kärlek till just katter.

I flera år har jag varit sugen på att skaffa katt, men det har ofta fallit på praktiska arrangemang. Antingen har mitt jobb med mycket resande hindrat mig eller så känns det som att jag nästan ibland hittat på ursäkter för att inte skaffa en katt, som till exempel att de fäller mycket hår (beror helt på ras) eller en av de mer absurda ursäkterna: Att det inte finns snygga kattlådor.

Med närmare eftertanke är det kanske inte så absurt. Jag har spenderat åratal med att leta efter någorlunda snygga sådana och då mitt hem i övrigt är stilrent och alla detaljer noggrant utvalda, känns det inte konstigt om jag inte skulle släppa in en monstruös anordning där katten uträttar sina behov.

husdjursrevyn.se finns ett stort urval av kattlådor och allt annat du kan tänkas behöva för både katt och hund. Där hittar man bland annat en lösning på ovannämnda problem, nämligen en möbel för kattlåda som döljer själva kattlådan inuti ett skåp. Detta är både finurligt och snyggt!

Här kan katten enkelt klättra in och ut.

Denna modell kommer i vitt och har flera användningsområden. Primärt för att gömma en enkel kattlåda i plast och snygg både i badrummet eller till exempel i hallen. Då det ser ut som ett vanligt skåp passar den in lite här och var. Dörren går att öppna vilket gör det enkelt att rengöra kattlådan. Vill man att katten tar sig en tupplur kan man även bädda skåpet med mysiga filtar eller en kattbädd och göra skåpet till en sovplats istället. Varför inte ha det som sideboard i vardagsrummet och ha din kattkompis sovandes nära dig när du ser på TV eller läser en bok i fåtöljen? Äntligen är jag obehindrad av faktumet att det inte finns snygga kattlådor, då de går att maskera in i hemmet oavsett inredningsstil.