Blog posts

Dags att tänka på Mors dag-presenter

Dags att tänka på Mors dag-presenter

Life itself

Reklam för Morsdag.se.

Alla mödrar är värda att fira och även om du bör visa dem kärlek året runt, inträffar Mors dag i slutet av maj och det är ett ypperligt tillfälle att visa mammor, mormödrar, farmödrar, extramammor, bonusmammor och plastmammor lite extra uppskattning.

En mamma är något vi alla har och faktum är att de för många människor är den viktigaste personen i deras liv, så även i mitt. I min familj firar vi samtliga mammor och därför får alla i min släkt som är mammor – även om de inte är mina – en present. Kanske tycks konstigt, men det är verkligen inte för mycket begärt efter att de på ett eller annat sätt gjort sitt bästa för att uppfostra dig till den du är idag!

När och varför firas Mors dag?

Våra mammor är som sagt förebilder för de flesta av oss. Jag har inga egna barn och kan bara tänka mig vilken pärs det måste vara att vara mamma, samtidigt som det nog är något av det mest givande och värdefulla man kan vara. Traditionen med Mors dag fick sin början snart 100 år sedan i USA där en kvinna vid namn Anna Jarvis ville fira sin egen mor, något många andra också uppmärksammade. Detta gjorde att Anna fick blodad tand och fick henne att kämpa för att traditionen skulle bli officiell. Några år senare var det mycket riktigt en etablerad tradition som spred sig över hela världen. Dagen infaller alltid, i Sverige, sista söndagen i maj, som i år råkar vara 31 maj. Kan kännas som gott om tid innan det är aktuellt, men vill man vara säker på att man hinner gå igenom och fundera kring alla Mors dag-presenter kan det vara bra att vara ute i god tid.

Vad vill just din mamma ha?

För mig är det rätt enkelt. Jag och mamma är som bästa vänner och jag vet vad hon tycker om och uppskattar, men jag har full förståelse att alla inte har samma relation och därför kan tycka att det är jobbigt med Mors dag-presenter. Först och främst vill jag påpeka att det, framförallt i fallet med presenter till mamma, inte är prislappen som avgör. Du minns väl när du var liten och din mamma blev överlycklig (eller tja, kanske var väldigt duktig på att verka vara det) när hon fick dina handritade teckningar eller den där skärbrädan du gjorde i träslöjden (som konstigt nog inte synts sedan dess…). Mammor blir glada för själva gesten och uppskattar present som present, så länge du är avsändare. Tänk på din mammas intressen eller vad hon tycker mycket om i livet, så är du på rätt spår!

Hitta rätt i presentdjungeln

Ok, det var kanske lite väl vagt i stycket ovan. Låt oss gå rakt på sak: Vissa mammor gillar inte choklad medan vissa hatar att bli pillade på under spabehandlingar. Du kanske har en idé om vad du skulle vilja köpa, men svårt att veta var du börjar. Som tur är finns det en hel sida full med förslag på Mors dag-presenter, med allt från att flyga luftballong till en tidningsprenumeration eller varför inte ett doftljus med ‘Världens bästa mamma’ på? Möjligheterna är många, så nu gäller det bara för dig att lista ut och fundera på vad som skulle göra just din mamma glad!