Blog posts

Hur man besegrar högskoleprovet

Hur man besegrar högskoleprovet

Life itself

Annons för Högskoleprovguiden.

Att vara en expat har helt klart sina fördelar. Jag har gått skola i både USA och Finland och anser att jag således har en bred allmänkunskap och kanske en fördel i vissa avseenden kontra de som enbart gått svensk skola, men i ett avseende är det en nackdel: meritvärdet när man ansöker till högskoleutbildningar.

Omvandlingen av mina betyg från utländska för att passa det svenska poängsystemet vid högskoleantagning haltar. Trots att jag hade både höga slutbetyg i min high schoolexamen och min examen IB (International Baccalaureate), ger de inte full pott i konversionen till meritpoäng, det vill säga meritvärdet. Lite orättvist kan tyckas, men som tur är går det att förbättra genom att skriva högskoleprovet och på så vis höja sina utländska betyg eller om man kanske inte riktigt satsade hundra under sina gymnasieår, vilket man inte kan göra ogjort, men senare kommer på att man vill plugga en utbildning som kräver höga betyg. De flesta utbildningar tar en tredjedel av alla sökanden ur gruppen ‘högskoleprov’. Det är alltså ett perfekt tillfälle för dig som inte har 20.00 i meritvärde att förbättra dina chanser till drömutbildningen.

För mig som aldrig gått skola i Sverige kan det vara lite förvirrande med detta. Jag har under åren testat mina kunskaper vad gäller högskoleprovet genom att göra de delar som ofta publiceras i tidningar efter att årets högskoleprov ägt rum och visst, ordförståelse och sånt kan jag, men mattedelen klarar jag knappt av alls. Räddningen för mig (och många andra) stavas Högskoleprovguidens onlineutbildning.

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 150 000 studenter att nå sina högskoleprovmål. Man får du allt man behöver för att besegra högskoleprovets alla delar, inklusive den för mig omöjliga mattedelen. Hos dem kan man välja mellan ett kostnadsfritt alternativ som absolut är ett stöd, men för att vara säker på att klara högskoleprovet bör man ta en titt på deras VIP-variant där man bland annat får en personlig coach med 2.00, studieupplägg, support och unika strategier för alla delar. Med hjälp av Högskoleprovguiden kan du verkligen besegra högskoleprovet!

Jag rekommenderar alla som funderar på att förbättra sina chanser till drömutbildningen att besöka Högskoleprovguiden och välja den variant som passar just dig bäst!