Blog posts

Hemester det enda rätta i pandemitider!

Hemester det enda rätta i pandemitider!

Life itself

Annons för Dalaspa.

Det har nog inte undgått någon att vi nu lever i en väldigt annorlunda tid med andra regler både jobb och vardag samt livet i stort. Närmaste tiden kommer (förhoppningsvis) ingen att åka iväg på långsemester, men vi har ändå ett behov att få koppla av. Där kommer ordet ‘hemester’ in i bilden. Gör helt enkelt det bästa av situationen och ditt hem så mysigt som möjligt!

Våren är på ankommande och med det längtan efter att vara utomhus och njuta av sin trädgård, terrass eller annan uteplats. En sak som garanterat höjer trivselfaktorn och som kan förlänga både höstsäsongen och göra så att våren kommer tidigare är ett utespa. De finns i allehanda prisklasser och utformanden, men man kommer relativt billigt undan även om man vill lägga på lite extra funktioner som till exempel belysning eller extra jetstrålar. Oavsett så gör det semestern hemma till något helt annat, nämligen en hemester som man kan njuta av nästan året om.

När min pappa renoverade sitt hus nere i Halland fixade han taket, byggde i princip om hela huset med ny entré, tätade vinden och gjorde den beboelig och lade en stor terrass ute på tomten. Som pricken på i:et anskaffande han sig även ett utespa som gett honom något av en nystart. Han är en inbiten bastubadare, men den har fått ge vika på sistone då han nästan enbart använder sig av sitt utespa som avslutning på en lång dag på jobbet eller bara för att koppla av under helger och ledigheter. Jag har inte hunnit besöka honom sedan renoveringen blev klar, men ser fram emot att testa hans utespa.

I dessa tider är det extra viktigt att man är snäll mot sig själv, att man stannar till, tänker på vad man kan vara tacksam för i vardagen och unnar sig själv välmående. Ett tips är då att göra sitt hem så mysigt och användbart som möjligt, just med tanke på att vi kommer att spendera mer och mer av vår tid just där.