Blog posts

Vikten av att inte jobba ensam

Vikten av att inte jobba ensam

Life itself

Annons för Hagalunds Kontorshotell.

Även om man jobbar själv, är det i längden av yttersta vikt att man inte jobbar ensam. Som egenföretagare med ett mindre företag är det ofta enkelt att fastna i hemmet och även om man skulle ha skapat ett kontorsutrymme i sin lägenhet eller ett helt kontor åt sig själv i sin villa, så blir det trots allt aldrig riktigt samma sak som att ta sig iväg till jobbet och då är en lösning att fixa kontor på ett kontorshotell.

Som sagt, det är aldrig samma sak att jobba hemifrån som i en omgivning med likasinnade. Även om ni inte ens jobbar inom samma bransch kan det vara skönt och stimulerande att ha någon att säga hej till när man kommer på morgonen, någon att utbyta idéer med på fikarasten och lunchen. Människan är en social varelse, vare man anser sig vara social eller inte.

Jag har testat ett antal olika kontorshotell och ofta fallit för närheten till hemmet. Det låter bra på pappret att man kan gå hem på lunchen eller gå och hämta något vid behov. Jag skulle säga att förberedelserna för att ta sig iväg till jobbet kräver lite mer skärpa om det inte är runt hörnet från var du bor och själva jobbpendlingen är kul även den (jag är helt seriös här!). Under den kan man gå igenom lite mindre viktiga, men ändå nödvändiga vardagspussel. I ärlighetens namn är det rätt skönt att slippa hetsen i Stockholms innerstad lite då och då också.

Hagalunds Kontorshotell ligger i just Hagalund. För den som inte är helt bevandrad i Stockholms närområden, så ligger det i Solna. Solna har en otrolig koncentration av toppföretag inom många branscher, med bland annat life science- och tech science-företag i dröser. Kulturen är internationell, kreativ och har en framåtanda man kan njuta av redan på den nämnda pendlingen.

Som företagare, entreprenör och kreatör behöver man en givande, inspirerande och bra miljö att arbeta i. Ett kontor är inte bara en arbetsplats, utan även en miljö där man kan bygga upp nätverk. Allt handlar om kontakter och man odlar inte värst många relationer eller kontakter om man sitter på sin kammare med datorn och några videosamtal då och då. Som sagt finns en hel del kontorshotell i Stockholm, men det kan löna sig att vidga vyerna vad gäller det geografiska. Jag har jobbat en hel del i Solna och kan även tipsa om bra lunchställen vid behov. Som sagt, jobba inte ensam, även om du jobbar själv!