Blog posts

Vikten av att använda sig av snygg bild och video

Vikten av att använda sig av snygg bild och video

Lifestyle

Annons för PMAGI.

Gamla klyschor som ‘en bild säger mer än tusen ord’ stämmer även idag till punkt och pricka. Än mer på sociala medier där bilder och framförallt videos enbart har några sekunder på sig för att fånga din uppmärksamhet. Känner man sig lite osäker på hur det där med foto- och filmproduktion funkar, kan man alltid vända sig till någon som kan det hela mycket bättre.

Ett sådant företag är PMAGI som har hand om hela processen och ser till att du når ut med rätt budskap och känsla, oavsett om det gäller personalfoton eller en reklamfilm för sociala medier. Jag har själv jobbat inom det här i så många år och nu senast på en contentbyrå där vi bland annat producerade film. Problemet med att kontakta en byrå är oftast kostnaden. En stor byrå är ett veritabelt maskineri och produktionskostnader kan skjuta i höjden och ofta kände små kunder som bara ville ha hjälp med lite text-i-bild eller enklare animationer att de inte hade råd.

PMAGI är ett team med bred kompetens och lång erfarenhet av foto- och filmproduktion som är vana att jobba med små som stora produktioner inom foto och film och de är kreativa och älskar att sätta nya koncept. Jag har själv använt mig av och jobbat med fotografer i många år och till många olika syften. Alltifrån när jag plåtat en reklamfilm för Finnair i Helsingfors till att jag besökt modeveckor världen över och velat ha plåtningar, till att hjälpa till med att sätta den rätta tonen för hemsidor jag har hand om. Bra bild och video är verkligen A och O i marknadsföring. Eller, det är skelettet. Marknadsföring av din produkt och hur du går tillväga är såklart oerhört viktigt det med.

När man är ute efter ett produktionsbolag i Stockholm kan man verkligen tänka sig vilket som helst användningsområde för slutprodukten. Själv har jag ordnat event på Urban Delis takterrass, smygförsäljningar av olika varmärken och gjort hotellreportage som samtliga krävt närvaro av både fotograf och filmskapare. Det är ett kostnadseffektivt och visuellt effektivt sätt att maximera valfritt event eller varför inte bara för att göra något du redan har hand om snyggare. Jag skriver inte bara för min egen blogg, utan jobbar dagligen med flertalet olika produkter och tjänster, utöver mitt dagjobb. Hade jag inte haft tillgång till fantastiskt bild- och videomaterial hade jag nog inte orkat alltför länge – och det hade nog inte målgruppen heller gjort.

Min poäng är: Lägg ner lite tid och pengar på att göra din produkt, vad den än är, snygg med hjälp av professionella inom foto- och filmproduktion. Det är den bästa investering du kan göra, vare sig du är egenföretagare eller ett massivt och världsomspännande varumärke med en BNP större än ett mindre lands. Besök gärna PMAGI och kolla in deras case för att se vad just du kunde göra.