Blog posts

Alternativ till semester utomlands: Pool

Alternativ till semester utomlands: Pool

Design

Reklam för Poolgiganten.

Pooler är något som alltid tycks dra oss människor till sig och visst, rent evolutionsmässigt har människan varit beroende av vattenhål och bildat samhällen kring dem. En pool kan å sin sida markera lyx och flärd och framstå som något fjärran, men faktum är att man ganska enkelt kan ge sin vardag en guldkant med hjälp av en pool, speciellt i dessa tider då det är osäkert när vi nästa gång semestrar utomlands.

När jag var liten hade en av mina klasskompisar, Oskar, en inomhuspool i deras villa. Jag minns att det kändes otroligt lyxigt och varje gång jag lekte hemma hos honom fick vi bada i poolen om vi ville. De gånger den nu var i bruk. Det var nämligen ofta de kände att det var för dyrt att ha igång poolen och ha vatten i den. Det var andra tider helt enkelt.

Om man vill skaffa sig en pool numera behöver det varken vara fruktansvärt dyrt eller jobbigt. Det behöver inte vara en massiv infinitypool som efterliknar den där ni hade på bröllopsresan till Mauritius, men det behöver för den delen heller inte se ut som något sunkigt som hämtats från Motell Ö från valfri amerikansk film. Det finns numera prisvärda och snygga pooler som höjer värdet på ditt hem.

Det höjer dock inte bara själva monetära värdet av hemmet. Våra hem är just nu för de flesta av oss den plats där vi spenderar all vår vakna tid. I dessa osäkra tider är det som sagt oklart när vi ens får resa utomlands nästa gång och då vill man ju verkligen trivas hemma. En semester kostar mycket, vare sig man åker ensam, men än mer med familj. Den summan kan man i år istället investera i att ha en pool där man kan svalka sig och njuta av livet hemma. Hemester har nog aldrig varit så hett och eftertraktat och även om vi alla längtar efter att få åka till våra tropiska paradis igen och lägga ut bilder från sandstränder, är det nog inte många som skulle imponeras av att du just nu åker till Bali. Däremot ser jag fram emot vänners bilder från sina hem och hur de gjort dem “coronavänliga”, det vill säga: Så lyxiga och mysiga man bara kan och har medel till.

Nu är ju inte en pool en möjlighet för alla, men för er som kan är det ett minne för livet för era barn, men även något som lyxar till vardagen för samtliga familjevänner och nära bekanta.