Blog posts

Dags att bleka tänderna!

Dags att bleka tänderna!

Beauty & grooming

Reklam för Bästtandblekning.se.

Okej, bilden kanske är lite väl överdriven, men många av oss skulle må bra av att bleka tänderna lite oftare än vad vi faktiskt gör. Det finns en uppsjö av aktörer och produkter som lovar de vitaste av tänder, men hur vet vi att de håller vad de lovar?

Det enkla svaret är: Det vet vi inte och att leta efter en bra tandblekning kan vara förödande för både tänder och plånbok. Jag har själv testat en professionell tandblekning där jag var ihopkopplad med någon slags lasermaskin i en kvart. Visst, resultatet var bra, men jag fick punga ut 7000 kronor för det. Man kan faktiskt få hyfsat resultat till en bråkdel av summan, men då måste man veta vad man ska köpa. Hur vet man då vad som är den bästa tandblekningen?

Bästtandblekning.se är en sajt som både jämför olika produkter och guidar dig till hur du går tillväga för att bleka tänderna hemma, hur länge en blekning håller, vilka risker som finns och svarar på en mängd andra frågor. Man kanske kan tycka att det är så enkelt som att köpa ett blekningskit och följa instruktionerna, men det kan nog vara bra att läsa lite recensioner först!

Jag har, som ni tidigare fått veta, aldrig tyckt om att le med tänderna. Åratal av kaffe, te, rödvin och under en period även rökning satte sina spår så att säga. Mina tänder är numera vita och fina, men det sitter fortfarande i även om jag visar upp mina fina tänder lite oftare numera. Det man dock ska ha i åtanke är att tänderna inte kan bli onaturligt vita (läs: Tom Cruise) om du inte har porslinsfasader och ärligt talat, kritvita tänder ser verkligen inte bra ut de heller. Man brukar säga att det vitaste man bör ha ska motsvara den vita nyansen i ögonvitan.

Det är också bra att förbereda sig lite för sin tandblekning och inte bara köra. Bland annat bör alla hål i tänderna vara lagade innan du testar hemblekning och en runda hos tandläkaren är nog bra. Det kan löna sig att även fråga dem om råd och praktiska tips. De kommer säkert (åtminstone enligt min erfarenhet) rekommendera en professionell aktör, men det finns faktiskt pålitliga tandblekningskit för hemmabruk numera. Man får bara vara lite pålitlig helt enkelt och man ska inte lita på någon mirakelkur som lovar guld och gröna skogar. Sunt förnuft gäller, som med allt i livet.