Blog posts

Tjäna pengar med såser!

Tjäna pengar med såser!

Shopping

Reklar för Gogrilla.

När jag gick i femman skulle vi åka på lägerskola till Åland. Vi skulle tillbringa en hel vecka på Jomala i en lantbruksskola och jag minns hur exalterade vi var. En stor del av summan skulle vi också tjäna ihop själva och under ett års tid sålde vi allt från majblommor till luciamärken och jultidningar. De intjänade pengarna gick till klasskassan och vår lägerskola.

Numera finns dock en hel del annat som kan säljas året om, men särskilt nu när grillsäsongen står för dörren finns det en uppsjö av populära och lättsålda Grillsåses, Tacokit, Hot Sauce, Senap & Ketchup samt Grillkassar med vilka man kan tjäna pengar till klassen!

Hade vi haft den möjligheten när vi samlade ihop pengar till vår lägerskola på Åland tror jag nog att vi hade fått ihop pengarna något snabbare. Med all respekt för majblommor – jag köper dem fortfarande och tycker att de är både en härlig tradition och ett bra sätt för barn att hjälpa till och tjäna pengar – så är det inga massiva summor man tjänar in på dem. Med Gogrillas produkter finns det en stor provision man kan ta del av och förtjänsten samlar man således snabbare ihop vare sig det är för din skolklass, ett lag eller en förening du samlar pengar för.

Att som 11-åring ha ett ekonomiskt mål, få sälja produkter för att uppnå det, få vara del av en gemenskap och slutligen få njuta av målet – lägerskolan – är något som tidigt formade mig och som gav mig ett ekonomiskt perspektiv på saker och ting. Visst, det hade nog inte varit stora pengar för föräldrar att punga ut de 1000 kronor per barn eller vad det nu kan ha varit för lägerskolan, men genom vår klassförsäljning lärde vi oss så mycket och inte bara lägerskolan i sig, utan tillfredsställelsen av att ha åstadkommit det själv var stor. Stoltheten över det hela och en medvetenhet om pengars värde har därefter följt mig livet ut. Genom att sälja produkter för ett gemensamt mål skapar minnen för livet och jag minns med värme mitt 11-åriga jag den där soliga veckan på ett försomrigt Åland.