Blog posts

Lys upp ditt hem

Lys upp ditt hem

Design

Annons för LampGallerian.se

Det är allmänt rådande inom heminredning att man bör ha minst fem ljuskällor i ett rum för att skapa ett trivsamt boende. De flesta har i sina hem enbart tre lampor per rum och det brukar vara taklampa, golvlampa och möjligen någon lampa vid fönsterbrädet. Varför behöver man då fler än fem lampor?

En av de största anledningarna till fler ljuskällor i rummet är att man inte bara har lampan som en snygg detalj i rummet, utan för att det även gör ett rum större. Man kan lura ögat med belysning och olika typer av ljus kan skapa en oerhört hemtrevlig känsla i hemmet. En ofta förbisedd och något underskattad lampa är takplafonden. Det är många som minns takplafonder från 1980- och 1990-talen och det kanske var modernt då, men har lämnat en något unken skugga för samtliga taklampor i plafondkategorin. Det behöver alltså inte vara ett glasufo med blomstermönster man har i hallen och helst inte ens har tänt mer än nödvändigt.

Jag har surfat runt på LampGallerian.se och fokuserat på just kategorin plafonder då detta står på tur i lamplistan i vårt hem. Sovrummet har i nuläget inte tillräckligt med ljus och jag har länge velat ha något snyggt, men inte riktigt hittat det rätta. Här nedan följer en noggrannare titt på lamporna i kollaget på visningsbilden.

Mogano Plafond

För en industriell och varm känsla i hemmet skulle jag inskaffa Mogano Plafond. Den är stilren, men kanske inte riktigt vad jag vill ha i vårt sovrum. Däremot kan jag tänka mig den i så gott som alla andra rum.

Gross

En lite roligare och uttrycksfull plafond är Gross. Den har böljande mjuka former och är faktiskt en stark kandidat för sovrummet. Kan tänka mig att den skapar stämning och harmoni som behövs i ett rum som är ganska fyrkantigt i övrigt.

Passano

Har man inte så högt i tak tycker jag att Passano är ett utmärkt alternativ. Med sina glödlampor skapar den ett varmt ljus i rummet.

Lasana

Lasana är en lampa som andas design. Det är också en väldigt mångsidig lampa som passar in bland många olika stilar. Jag kan tänka mig denna i såväl sovrum som vardagsrum och kök.

KANT

Det närmaste en “klassisk” plafond jag kommer på min lista är kanske just denna KANT. Den är 45 centimeter i diameter och passar in i vårt färgschema här hemma. Den skapar även ett milt ljus och är även den mångsidig när det kommer till att inreda med belysning.

Detta var alltså ett litet axplock ur LampGallerians utbud. Med över 8000 lampor och 60 varumärken har de Sveriges största sortiment på belysning på nätet, till högsta kvalitet. Hos dem hittar du bland annat varumärken som Belid, By Rydéns, Herstal, House Doctor, Konstsmide och Pholc. Om du blev inspirerad och sugen på att själv investera i en lampa får du med koden HEM10 10% rabatt hos LampGallerian.se. Koden gäller fram till 30 maj.