Blog posts

Alla behöver en hemförsäkring – även studenter

Alla behöver en hemförsäkring – även studenter

Life itself

Annons för Hemförsäkringstudent.nu.

Som student har man som bekant inte alltid världens största budget att röra sig med och är därför noggrann med kostnader. En kostnad som ofta sparas in på är hemförsäkringen, som är förhållandevis dyr. Visst, det finns roligare saker att lägga pengar på än hemförsäkring som student, till exempel pubkvällar på nationen eller sittningar, men vad man måste komma ihåg är att det blir ännu dyrare när olyckan är framme och man är oförsäkrad.

Jag bodde och studerade i Lund i fyra år. Fyra helt underbara år såhär i retrospekt. Jag njöt av den vackra staden och dess närhet till kontinenten; Något som jag passade på att utnyttja ofta. Det var många och långa dagar och kvällar på diverse studentnationer, föreläsningssalar, oppositioner, för att inte nämna tentaplugg och allt annat som hör studenttiden till. Det som inte var lika roligt var den begränsade mängd pengar man rörde sig med.

Att vara student är inte dyrt, men kursböcker, hyra, mat, etc tär ändå på det där rätt begränsade CSN-bidraget och alla onödiga utgifter är lätt att stryka. Förstå åren hade jag ingen hemförsäkring, men efter att jag råkade ut för en vattenskada som blev väldigt bestämde jag mig för att googla ‘hemförsäkring student‘ och blev överraskad över hur billigt det faktiskt var. Den kom dessutom väl till pass och efter några trasiga och borttappade mobiler, missöden på resor och flyttar hade den betalat sig självt mångfaldigt om.

Man vet aldrig vad som händer i livet och det är när man har lite pengar som det kan bli en kännbar ekonomisk situation som är glädjedödande och i vissa fall till och med farlig. Är man oförsäkrad har man inget skyddsnät som ersätter det där trasiga kylskåpet, den stulna cykeln eller vad det nu kan vara. Lär dig inte den hårda vägen, utan lägg istället lite pengar varje månad på en hemförsäkring för studenter och känn dig trygg med att det mesta som händer i vardagen är täckt av den! Min studietid var en av de bästa tiderna i mitt liv och visst, det är en tid där man ska lära sig både om det man studerar och livet självt, men lärandet kan ske utan större ekonomiska missöden.