Blog posts

Vikten av rätt fordonsbelysning

Vikten av rätt fordonsbelysning

Shopping

Reklam för Crazyride.se.

Jag har alltid älskat att köra bil och har haft körkort sedan jag var 18 år, men på senare år har jag märkt att jag drabbats av två lite jobbiga “handikapp” i körandet. Jag är både snö- och regnblind i mörkerkörning och det är så illa att jag måste dra bilen åt sidan och be någon annan köra istället för mig, då jag verkligen inte ser något framför mig. Att köra i mörker utan dessa faktorer är däremot helt underbart, men då jag gärna kör off road på landet, så gäller det att ha rätt fordonsbelysning.

Att ha extra fordonsbelysning är kanske inte något man tänker på rent spontant om man bor inne i stan och på sin höjd åker ut till jobbet i Solna eller pendlar mellan Malmö och Lund, men för alla som jobbar på byggen, rör sig mycket i skogen eller inte bor väldigt centralt så är behovet av kraftfullt och gediget ljus desto större.

När jag bodde i vår stuga utanför Halmstad en kortare period något år sedan var det verkligen ute mitt i mörkaste skogen. Sommaren var underbar, men hösten var verkligen mörk. Som i kolsvart. Det går endast en enslig, slingrande väg dit och trots en pickup och hund i förarsätet kändes det lite otryggt. Dels för att vägen var i dåligt skick, men dels för att fantasin målar upp allehanda faror som gömmer sig i skogen. Min störda hjärna brydde sig inte så mycket om vildsvinen och älgarna, utan mer om påhittade monster jag sett på Netflix om nätterna. Det är min störda hjärna det, men poängen är att jag efter ett tag tog en titt på hur man kunde göra det bättre.

Jag installerade en mängd olika ljuskällor på tomten, men utrustade även bilen med en extra LED-ljusramp. Efter det såg jag så gott som allt som behövde ses i skogen och då jag var rädd för mörkret (tänker inte hymla där) om kvällarna, så skedde hundrastningen med hjälp av bilen. Det var dock inte bara där i skogen ljusrampen kom till nytta. Den kom även väl till pass när jag bilade genom hela Sverige och Finland och åkte många och ödsliga vägar, men även den gången det var elavbrott på stugan och bilen var enda ljuskällan att tillgå.

Var letar man då rätt på fordonsbelysning? Crazyride.se har med sina dryga tio år i branschen en gedigen kunskap om fordonsbelysning och hur det bäddar för säkrare vägar. De har kvalitetsprodukter till mycket bra priser, alltid fri frakt, ett välfyllt lager som levererar inom 1-2 dagar och därtill en mycket hög servicenivå. Exemplen ovan är ju såklart från de djupaste av halländska skogar, men vägsäkerhet är A och O oavsett var man befinner sig. Just snöblindhet går inte att bota, men känner du att du exempelvis har bristfällig belysning, se till att få det fixat!