Blog posts

Vad står det på ditt visitkort?

Vad står det på ditt visitkort?

Design

Annons för Wasa Grafiska.

Trots att jag i mitt jobb nästan uteslutande arbetar med digitala lösningar och digital marknadsföring är traditionell marknadsföring, med bland annat trycksaker, fortsatt viktig och går hand i hand med det digitala. När jag startade mitt företag fem år sedan stötte jag initialt på en hel del som behövde lösas och annat som kanske inte var lika akut, men trevliga att ha. Högst på listan var visitkort och brevpapper.

Det kan nästan låta lite konstigt att just detta hade stått högst på listan för någon som startade ett företag för digital kommunikation, men faktum är att jag just då skulle besöka modeveckorna i Milano och Paris och till skillnad från oss här i Norden är Italien och Frankrike fortsatt väldigt hierariska och formella. För att kontakta arrangörerna för respektive modevecka behövde man alltså brevpapper med tryckt företagsinformation. När jag ändå skulle iväg och skulle träffa en mängd människor kände jag att jag skulle passa på att skaffa visitkort.

Var börjar man då för att fixa sådant? Jag sökte runt efter ett tryckeri i Stockholm och märkte att priserna skiljer sig åt en hel del beroende på vad man är ute efter. Jag hittade ett nära mig, som dock lurade på mig både ett väldigt stort antal visitkort (jag har fortfarande tusentals i garderoben) och ett brevpapper som var superduperextraordinärt fint. Jag var kanske inte helt prismedveten och la åtskilliga tusenlappar extra på trycksaker – pengar som nog hade behövt annorstädes.

Just visitkort har jag, glädjande nog, upptäckt oanade sidor med. Människor blir imponerade när de får hålla ett sådant i sin hand, då de flesta övergått till att bara byta e-postadresser eller kontakter på Facebook och Instagram istället. På mitt visitkort står min e-postadress och mitt namn. Då jag jobbar med många olika saker har jag utelämnat titel och då jag heller inte vet hur länge jag stannar just här i Stockholm har jag heller ingen fysisk adress nedskriven. Där gör man såklart som man vill och kan inkludera ganska mycket information på liten yta, men jag är ju minimalist uti fingerspetsarna.

Visitkorten gör även att folk minns dig och får en extra påminnelse att kontakta dig när de plockar det ur fickan, plånboken eller handväskan när de väl kommit hem. För mig har visitkort varit en ovärderlig del av mitt personliga varumärke och inget jag tänker ge upp i första taget. Man kan dock investera pengarna smartare än jag gjort och hitta ett tryckeri med både kunskap och erfarenhet.

Det är med några googlingar omöjligt att avgöra vad som är ett bra och prisvärt tryckeri eller grafiskt företag. Vem man vänder sig till beror ju såklart vad man är ute efter. Ett tryckeri i Stockholm som har erfarenhet av allt från blytyper till printade bildekorer är Wasa Grafiska. De är ett litet men kunnigt team som tillverkar nästan allt i deras lokaler och då de äger hela produktionskedjan kan de också skicka iväg din beställning inom ett par timmar. Vare sig du har ett nystartar företag eller är gammal i gamet, unna dig lite kvalitetstryckvaror!