Blog posts

Glöm inte att låsa cykeln!

Glöm inte att låsa cykeln!

Life itself

Annons för Tooorch.

Det här är ett ämne som är så otroligt enkelt, självklart, men ändå så förbisett. Detta veta jag av egen erfarenhet och har fått lära mig genom mina misstag. Det var både känslomässigt och dyrt rent ekonomiskt och det hela kunde ha undvikits om jag hade varit klok nog att investera i ett cykellås.

Hon var mintgrön med brun lädersadel. Hon var vacker. Hon var en vecka gammal i min ägo. Jag skulle bara in och hämta något och lämnade henne utanför min port i vad jag tyckte bara var några minuter, men med närmare eftertanke var det nog minst en kvart, då jag både hann svara på något mail och hämta det jag skulle. När jag kom ner igen var hon borta. Min älskade och efterlängtade cykel han bli stulen mitt i stan, mitt under den somrigaste sommardagen och gatan var ingalunda öde.

Det här kunde som sagt ha slutat annorlunda om jag bara hade antingen lyft in den i trappen eller än bättre, investerat i ett cykellås, som går att finna från 69 kronor och uppåt. Min cykel var värd 5000 kronor och då jag hade fått den i gåva som tack för en tjänst jag gjorde ett företag här på bloggen fanns heller inget kvitto som kunde skickas till hemförsäkringen och polisanmälan var således onödig då den ändå inte skulle hittas.

Det handlade i mitt fall inte om snålhet då ett cykellås för ett par hundringar inte kraschar de flestas ekonomi, men av ren lättja. Jag hade ingen aning om var närmaste cykelaffär fanns eller var man annars köpte cykellås. Nu vet jag bättre, då jag nu känner till Tooorch. De är Sveriges häftigaste butik för både cykeldäck och cykellås för att serva de 3 miljoner svenskar som cyklar på veckobasis.

Hos Tooorch hittar du ett cykellås oavsett budget och med ett cykellås försäkrar du dig inte bara mot tjuvar, utan med ett godkänt cykellås så gäller även hemförsäkringen för cykelstölder. Det man bör tänka på är att cykellåset ska vara godkänt av SSF. Tooorch har galet snabba leveranser och jag uppmanar er alla att besöka dem och göra er cykel stöldsäkrad om den inte redan är det!