Blog posts

Skaffa dig en ny kreativ hobby!

Skaffa dig en ny kreativ hobby!

Design

Annons för WS & Company.

Jag är nog inte den enda som har fått lite mer fritid på sistone och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska göra med all den extra tid man förfogar över. Själv har jag bland annat börjat baka, läsa klassiker på engelska, går en språkkurs och läser strökurser på universitetet. Bakningen är kreativt, men resultatet inte så bestående, då det mesta äts upp på en gång.

För att komma igång med något kreativt som fungerar på lite längre sikt och även som gåvor vid exempelvis födelsedagar, jul och så vidare, har jag funderat på att skapa något på egen hand. Jag har fastnat för dekorationer och små smycken som man gjuter med resin, även känt som resin epoxi, vilket är en hårdplast som är populär bland DIY-folket. Man kan göra en hel massa med just resin, men jag har fastnat för berlocker som man kan smycka med blommor, foton – ja, egentligen vad man vill.

Vackra sommarminnen.

Det här är en perfekt hobby för mig och för den som tycker det är “tantigt”, ja, då står jag för det. Hur många män sitter inte på tunnelbanan och virkar sockor numera, till exempel. Jag finner en enorm tillfredsställelse att först samla blommor i naturen, sedan torka dem som man gjorde när åtminstone jag gick i lågstadiet: Genom att lägga blommorna och växterna mellan tjocka böcker.

Materialet till mina konstverk i resin kommer från WS & Company som är en hobbybutik med både webbshop och en fysisk butik i Linköping. De har en bred kunskap om konstnärsmaterial, gjutning och formskapande i alla dess former och kan ge dig råd kring vad du behöver för just ditt projekt. De har ett brett sortiment av varor till hög kvalitet till bra priser och snabba leveranser på det. Med andra ord behöver du inte vänta länge alls från det att du kommit på idén till din nya hobby till att du kan sätta igång med den med detsamma! Vad skulle du vilja skapa för något?