Blog posts

Lyxa till det med kvalitetssängkläder

Lyxa till det med kvalitetssängkläder

Design

Annons för Varnamo of Sweden.

Nyligen skrev jag om vikten av sängen som del av sovrumsinredningen. Idag är temat lyxiga sängkläder, som är pricken över i:et när det kommer till sovrummets atmosfär och utseende. Sängkläder har en dubbel funktion, det vill säga en estetisk, men även ur ett välmåendeperspektiv. Det ska ju trots allt vara skönt att sova sina nätter och att gå upp några prisklasser är ofta värt det med tanke på vilken kvalitet man får.

En trevlig bakgrundshistoria gör mig än mer nöjd med mina inredningsinvesteringar. När det kommer till Varnamo of Sweden, så grundades det av det anrika familjeföretaget Värnamo Sängkläder, som tillverkat bädd- och prydnadstextilier till både hem och hotell sedan 1951.

Jag har plockat ut några favoriter som passar hem som hem och som faktiskt är nödvändiga för att kunna sova i en säng över huvud taget. Dessutom vilar man mycket bättre i något som är vackert.

Påslakanset Antibes Blå

Antibes Blå.

Påslakanset kan verkligen transformera dit sovrum och det roliga med att ha flera olika sådana är att du således kan ändra stämningen i rummet inför varje tvättdag! Jag har fastnat för Antibes Blå, som är ett digitaltryckt påslakanset i mjuk och skön bomullssatin.

Påslakanset Hasslö

Hasslö påslakanset.

Som sagt, detta går att variera i all oändlighet. Är man ute efter något mer klassiskt som skulle passa in både i skärgårdstema, New England eller bara klassiskt Oxfordstuk, skulle jag vilja slå ett slag för påslakansetet Hasslö. Dess sobra blå ränder ger sovrummet ett elegant uttryck och i dessa skulle åtminstone jag sova gott.

Sängkappa

Sängkappa Vera.

Som bonustips, för att frångå sängkläder ett snäpp, vill jag slå ett slag för sängkappor. Det är ett relativt billigt sätt att lyfta sängen och sovrummet till en helt ny nivå och ger ett exklusivt uttryck. Sängkappan Vera finns i många olika färger, för att passa med just din säng och din inredningsstil.

Upptäck gärna hela Varnamo of Swedens sortiment av sängkläder och andra lyxiga textilier på deras hemsida!