Blog posts

Varför CBD inte är humbug

Varför CBD inte är humbug

Lifestyle

Annons för CBD Kliniken.

Ok, jag erkänner: Rubriken är något sensationssökande, men samtidigt inte. Så fort man nämner CBD eller cannabinoider tror folk att man är en drogliberal kvarleva från hippie-eran. Faktum är att cannabinoider inte är droger och att dess hälsoeffekter är påtagliga.

Jag har under en längre period tagit CBD-olja en gång per dag för att stabilisera humörsvängningar och för att må bättre. I flera år har även jag gått i tron om att CBD-oljor är någon slags kryphål för droganvändare, men när jag av en kompis fick tipset att testa samt läste på lite om vad det egentligen är, ändrade jag uppfattning. Jag insåg snabbt att man varken får ett rus eller kan bli beroende av detta och att det har bevisade hälsoeffekter både ur modern forskningsaspekt, men även flertusenåriga traditioner bland vissa ursprungsbefolkningar.

Det finns en uppsjö av olika hälsoeffekter som CBD-olja lindrar eller förbättrar. Det kan röra sig om allt från depression till sömnproblem, epilepsi, ångest, migrän och psykisk ohälsa i allmänhet. Själv använder jag mig av droppar, som inte smakar sockerkaka direkt, men går an. Man lägger dem under tungan och låter det absorberas under en minuts tid och sen kan man dricka någon god saft eller liknande för att bli av med den något beska smaken.

Somnio CBD 5% (500mg)

För CBD olja, precis som för många andra hälsoprodukter, krävs en tillvänjningsperiod där man landar i sin maxdos. Detta sker under en veckas tid och för någon som är ny med cannabinoider skulle jag rekommendera en styrka på 5%. Somnio CBD 5% kommer med en pipett som gör doseringen enkel och är dessutom gjord på kokosnötsolja istället för olivolja.

Somnio CBD Brew Blended Tea Relaxation and Sleep

Det kan också göras till en trevlig kvällsritual i form av CBD-te, vilket nog både smakar bättre och är trevligare att avnjuta inför läggdags eller bara som avkoppling. Återigen vill jag att ni raderar bilden av ungdomar rökandes en joint i valfri amerikansk collegefilm ur hjärnan och tänker på att detta inte är ens i närheten av samma produkt, även om oljan utvinns ur samma växt.

Det florerar en uppsjö av återförsäljare inom CBD på nätet och det finns en hel del oäkta vara. Många återförsäljare har produkter som inte innehåller den procentsats CBD som utlovas. För att undvika detta skulle jag rekommendera att man vänder sig till en seriös aktör, som till exempel CBD Kliniken som har en flerårig erfarenhet inom området och vill hjälpa människor att hitta rätt kosttillskott som passar just dem. När du vänder dig till CBD Kliniken får du garanterat kvalitetsvaror från välkända leverantörer med labtestade produkte som säkerställer innehållet. Lider du av till exempel sömnstörningar eller nedstämdhet och har testat det mesta, ge inte upp hoppet, då detta verkligen är en produkt som kan hjälpa dig till en bättre vardag.