Blog posts

Hur uppfyller man en dröm?

Hur uppfyller man en dröm?

Life itself

Annons för Blancolåna.

Det finns självfallet inget enkelt svar på rubrikens frågeställning, men en dröm för mig var att starta ett eget företag, så att jag kunde uppfylla mina drömmar om att jobba var som helst på detta jordklot inom digitala medier. Vid tidpunkten för detta saknade jag dock kapital, då jag ganska nyligen hade pluggat färdigt och levt spartanskt i några år.

För er som känner mig genom denna blogg så har jag åren berättat om de olika anledningarna till att jag inte haft så mycket sparkapital att falla tillbaka på och heller inga säkerheter för banklån. När jag således skulle starta mitt aktiebolag och ha lite startkapital att röra mig med krävdes en genomgång av banker, långivare och låneförmedlare som erbjuder blancolån. Det är alltså ett lån utan säkerhet som man kan använda för ren konsumtion, till en kontantinsats, för att baka ihop flera lån till ett större med bättre ränta, eller som i mitt fall, för att kunna starta ett aktiebolag.

Att låna utan säkerhet betyder att man kan låna till precis vad man vill då långivarna inte har intresse i vad pengarna ska användas till och att man inte måste backa upp lånet med säkerhet eller pantsättning av något. När jag skulle leta blancolån fanns ingen avancerad tjänst ute på marknaden, utan jag fick gå in på varje bank separat för att se deras villkor, räntor och vad de var villiga att låna till mig och det var galet tidskrävande. Slutligen landade jag på ett vad jag tyckte var bra lån, som jag levde med i ganska många år.

Nyligen, när min något mer ekonomiskt sinnade Niclas trädde in i mitt liv, så har vi även skaffat hopbakslån så vi slipper betala skyhöga räntor på lån som jag tagit innan jag träffade honom. För hopbakslån är det viktigaste att se till att man har en bra ränta på sitt blancolån, då tanken med detta är att man sparar tusenlappar i månaden och glöm för allt i världen inte att jämföra blancolån sinsemellan. Det kan röra sig om stora pengar i månaden och precis som du jämför priser när du ska köpa en mobil eller en tröja, så är det viktigt att jämföra priser på blancolån.

Vad just din dröm är och hur du uppfyller den, vet jag inte, men många saker blir enklare om man har de ekonomiska förutsättningarna för det! Blancolåna (blancolana.se) gör grovjobbet åt dig. Man kan jämföra deras omdömen av långivarna och se betyg från långivarnas kunder och sedan snabbt och enkelt ansöka online hos den långivare som passar dig bäst. Skulle du inte ha en aning om var man börjar så hjälper de dig mer än gärna.