Blog posts

Gränslös kärlek bör vara ömsesidig

Gränslös kärlek bör vara ömsesidig

Life itself

Annons för Hundförsäkring.se.

Hundar är något av det bästa jag vet och jag är uppvuxen med tre stora schäfrar, även om jag inte äger någon hund just nu. Den kärlek man känner och får av sin fyrbenta vän är gränslös och ovillkorlig och vår kärlek till våra hundar bör vara lika stark tillbaka och vi måste vara lyhörda för hur de mår.

Sedan jag föddes till att jag var i övre tonåren hade jag alltid en hund vid min sida och de var mina bästa vänner. Jag minns dem fortfarande så levande och när jag stänger ögonen kan jag se dem framför mig. Hundar är naturliga medlemmar av familjen och älskas lika mycket som mänskliga sådana. De har också vitt skilda personligheter och bör behandlas därefter.

Hundägande är dock inte enbart en dans på rosor. Det är ett heltidsåtagande och inget man gör vid sidan om vanliga livet, då hundar blir och ÄR ditt liv. Du måste inte bara rasta dem regelbundet, men se till att de mår bra på alla sätt och vis och ju större hund, desto större krav på motion och oavsett hundras kräver de uppmärksamhet, kärlek och aktivering. Man ska inte skaffa hund om man inte är beredd att ge dem lika mycket kärlek man ger till ett barn.

Det finns många kostnader förknippade med att äga hund som man kanske inte tänkt på, utöver att de behöver mat och andra vardagliga ting. Precis som vi människor kan hundar bli sjuka och för att gardera sig mot skyhöga veterinärkostnader är det viktigt att ha en bra och relevant hundförsäkring, precis som vi människor försäkrar oss själva.

Våra hundar fick extremt mycket motion genom agility, brukshundutställningar, orientering i skogen och allt möjligt. Vi var en väldigt aktiv hundfamilj och man behöver såklart inte gå hela vägen dit, men att bara ta hunden på en 5-minuterspromenad några gånger per dag räcker inte. Jag älskar som sagt hundar och när saknaden efter en egen sådan lånar jag en grannes eller kompis hund i en helg och är hundvakt i några dagar, vilket är underbart och fyller tomrummet. På grund av jobb och hektiskt schema ryms inte hundar in i mitt liv på heltid just nu och jag vill ta mitt fulla ansvar om jag tar åtar mig ett liv i min skötsel.

Även om hundar älskar att kommunicera så kan de inte prata vårt språk och därför måste vi som hundägare vara lyhörda kring hur de mår och hur de har det. De kan uttrycka detta på många olika sätt antingen genom fysiska krämpor eller ändrat beteende. Låt oss lyssna på våra hundvänner och se till att ha det bra!

Jag är inte det minsta emot att människor skaffar hundar, men jag hoppas att man verkligen är insatt i vad man ger sig in på, då hundägande är ett (hund-)livslångt åtagande.

Här är vad vi vill att du gör:
1. Skriv ett blogginlägg på minst 350 ord som handlar om att till exempel äga hund.

2. Länka en gång till: https://hundförsakring.se med följande länk-text: “hundförsäkring”, eller “https://hundförsakring.se”

Placera länken någonstans i mitten av inläggets brödtext, gärna som en del av en längre mening.
– Obs. länka ej flera gånger, 1 gång räcker.
– Länken får ej märkas upp som så kallad “no-follow”.

3. Klart!

Länk: https://hundförsakring.se