Blog posts

När olyckan är framme

När olyckan är framme

Life itself

Annons för Drulleförsäkring.nu.

När jag var något yngre minns jag att jag var hos en kompis på hemmafest. Han bodde fint och hade egentligen bara en tumregel: Ha kul och bry er inte så mycket, men ha INTE sönder mina vinglas. Sagt och gjort, jag hade både kul och hade sönder ett av hans vinglas.

Ett vinglas låter kanske inte så farligt i sig och det finns värre saker att oroa sig över i livet, men vinglasen i fråga var handblåsta och ytterst exklusiva. De kostade 4500 kronor styck och såhär i efterhand kan man ju undra varför man ens hade dem framme om de nu inte skulle gå sönder.

Jag med mitt dåliga samvete gnagandes visste ju vad de kostade (det var han noggrann med att poängtera) och lovade betala tillbaka. För någon som på den tiden levde på CSN var det ingen kul utgift, men som tur är hade jag varit något klok med tanke på det liv jag då levde och hade en drulleförsäkring. Åtskilliga är också de gånger den användes till att laga skärmen på en iPhone som på den tiden hade världens sämsta glas. Det gick sönder bara man tittade på det, typ.

Det finns olika typer av drulleförsäkringar med olika sorters villkor. Vill minnas att min dåvarande drulleförsäkring hade 1500 kronor i egenrisk, vilket innebar att jag ändå “sparade” 3000 kronor.

Numera lever jag ett mycket lugnare liv, men anser ändå att en drulleförsäkring är ytters viktig att ha. Numera handlar mina missöden inte längre om festsammanhang, men snarare saker som går sönder i vardagen. Det kan vara allt ifrån att jag blir av med något, råkar ha sönder något i hemmet (nu senast ett handfat i badrummet) eller klantar till det på något annat sätt.

Det lönar sig att jämföra drulleförsäkringar sinsemellan, då de skiljer sig åt både i egenrisk och i vad och hur mycket som kan ersättas. I den konstanta kostnadskontroll man bör ha över sina utgifter, tycker jag man ska börja med att se över om någon form av drulleförsäkring ingår i ens övriga försäkringar. Om inte ska man omedelbart se till att man har en sådan, då det kommer som en skänk från ovan den dagen du har sönder något i vardagen.

Drulleförsäkring.nu är en guide om hemförsäkringar med drulleförsäkring.
Här kan du läsa om olika försäkringar och få tips om vilken som passar dig.