Blog posts

Crosstraina dig i form

Crosstraina dig i form

Lifestyle

Annons för Träningsmaskiner.com

Är du personen som tycker att crosstrainern är den där maskinen på gymmet som ser läskig ut och som man inte vågar sätta sig på för att man är rädd för att skämma ut sig? Det var jag med, tills jag tog modet till mig och förstod att det var världens skönaste träningsredskap som inte enbart tränar nedre delen av kroppen som exempelvis löpbandet eller motionscyklar gör.

Jag har i över ett halvår flitigt använt crosstrainern på gymmet både som uppvärmning, men även som ett helt träningspass. Den aktiverar som sagt hela kroppen och är ett enkelt och tryggt sätt att bygga upp din kondition med.

Casalls prisvärda och snygga XT100. Foto: Träningsmaskiner.com

Nu under dessa speciella förhållanden drar åtminstone jag mig från att gå till gymmet obehindrat och vissa gym har även stängt. Därför är det viktigt att inte låta det stoppa dig från att fortsatt hålla dig i form, av så många anledningar. En av de främsta är att vi nu jobbar mer och mer hemifrån med mer eller mindre dålig ergonomi och det är än viktigare än någonsin att ta pauser, både mentalt och fysiskt. Då kan det faktiskt vara skönt med en bensträckare eller varför inte använda en crosstrainer till att hemmagymma lite?

För finsmakaren: Gymlecos Crosstrainer 7502 – ELLIPTICAL. Foto: Träningsmaskiner.com

Faktum är att jobb hemifrån faktiskt kan effektivisera ditt liv avsevärt. Se till att exempelvis ta pauser där du diskar, tvättar eller varför inte tränar i 10 minuter åt gången. På jobbet skulle du ändå sitta och småprata eller fika med kollegorna så det tar inte bort från effektiv arbetstid, utan är välbehövlig hjärn- och kroppsgymnastik. 10 minuter på en crosstrainer tre gånger om dagen, så kan du faktiskt skippa kvällsträningen och kan använda din nyvunna fritid till något annat.

Det finns både framhjuls- och bakhjulsdrivna crosstrainers. Den framhjulsdrivna ger ett lägre och skonsammare steg som är likt längdåkning, medan en bakhjulsdriven crosstrainer ger ett högre och mer utmanande steg. Om du har problem med knä eller rygg bör du alltid välja en framhjulsdriven, något som alltså även jag i högsta grad bör ha. Om du bor någorlunda trångt, men ändå vill ha en träningsmaskin som ger hela kroppen en välbehövlig omgång (där du dessutom själv styr ansträngningsnivån) är en crosstrainer ett bra alternativ och något jag rekommenderar!