Blog posts

Är du försäkrad i trafiken?

Är du försäkrad i trafiken?

Life itself

Annons för Trafikförsakring.se.

Som de flesta andra försäkringar, är en trafikförsäkring något man inte tänker på förrän skadan är framme. Jag har själv haft turen i oturen att inte råka ut för någon större olycka när det kommer till min eller någon annans liv eller hälsa, men har dock råkat ut för ganska stora ekonomiska förluster, just på grund av avsaknaden av trafikförsäkring.

Den första gången jag minns var när jag nyss hade tagit körkort och inte var så trygg med bilens proportioner. Jag åket ner i ett parkeringsgarage mitt i stan som även idag skulle kännas oerhört trångt och smalt. Jag skrapade upp hela högersidan på bilen när jag försökte parkera och det var inte det roligaste när man nyss tagit körkort och skulle vara stursk. En liknande gång var när jag höll på med sms (strängt förbjudet vid körning) och körde rakt in i grannens staket på landet. Samma visa om igen och dyrt var det. Det hade kunnat undvikas genom att, framförallt i det andra fallet, följa trafikreglerna såklart, men också genom att ha en trafikförsäkring.

Det finns en uppsjö av trafikförsäkringar och bilförsäkringar som täcker det mesta man kan råka ut för och för att få en bra överblick och jämföra dem kan man gå in på Trafikförsakring.se för att läsa mer.

Jag minns även den där gången jag var ute på slottsturné i Skåne. Ja alltså, det gick ut på att “samla” på så många slott som möjligt. Det finns en hel del fina slott i Skåne och jag gjorde detta under ungefär ett år när jag bodde där. När jag var någonstans mitt ute i ingenstans en vinterdag prickade jag av de mest avlägsna av slott, men det hann också bli mörkt och det började snöa ymnigt. Snö fanns det redan en halvmeter av, men där på en pytteliten väg led jag både av snöblindhet och av det faktum att vägen snöade bort. Det vill säga, jag hade ingen aning om var själva vägen låg någonstans och vips så var jag i diket. Jag hade låg fart, så ingen skada skedd, men vid det laget hade jag faktiskt trafikförsäkring som täckte bogseringskostnaderna. Att jag sedan frös som en hund innan hjälp kom var en annan femma, men det kan man försäkra sig för genom att alltid ha en filt och ett värmeljus i bilen. Plus vatten att dricka såklart. Det mesta andra är det dock viktigt att ha en giltig försäkring för, då man aldrig vet när olyckan är framme och den kommer till pass.