Blog posts

Handlar du mat på nätet?

Handlar du mat på nätet?

Travel

Annons för Sverigesmatkassar.se.

Vi bor nästan intill närmaste matbutik och har tre till inom en radie på några hundra meter, så att handla mat på nätet var inget jag hade tänkt på. Detta var alltså innan pandemin som ändrade mycket i vårt beteende och vad vi gör. Då jag har äldre släktingar utomlands som jag är mån om har jag mer eller mindre självisolerat i ett halvår då jag är på standby på att åka dit. Det var så jag upptäckte fördelarna med att handla mat på nätet och få den levererad till dörren.

Jag vill börja med att säga att det inte bara är en fördel för mig som väljer att isolera mig frivilligt. Det finns många grupper som av en eller annan anledning finner det svårt att ta sig till matbutiken och det är ju helt fantastiskt att tekniken i detta fall är hjälp för många, både unga som gamla. Det finns en uppsjö av matleverantörer och matkassar på nätet och det kan vara svårt att navigera i den djungeln, framförallt om det är lite obekant att handla på nätet. Det kan kännas svårt och otryggt, men jag har lärt min 85-åriga mormor att göra detta och är säker på att de flesta klarar av det. Dessutom är det rätt kul.

Hemma i soffan eller var man nu sitter har man mer tid att bekanta sig med produkterna, läsa innehållsförteckningarna och planera sin konsumtion en vecka eller varför inte en månad framöver. Saknar man inspiration eller kreativitet kan man dessutom ta en färdig matkasse. Dessa finns att få med diverse olika inriktningar och vad du än har för matpreferens, allergi eller specialkost så finns det en matkasse för dig. Det svåra är som sagt att välja vilken man ska använda sig av.

För egen del tycker jag de är så kul att skapa i köket att jag inte vill köpa färdiga receptkassar och jag är väldigt mån om att köpa rättvisemärkta, ekologiska och framförallt vegetariska produkter, så att ta sig tid att jämföra produkter, kolla upp deras ursprung och upptäcka nya saker är faktiskt kul! Dessutom kan man ofta göra fynd.

Själva leveransen bokar man när det bäst passar en, men nu när jag och Niclas jobbar hemifrån får de i princip komma när de vill. Senast igår fick vi en stor leverans och ibland köper man kanske på sig lite mycket. Jag är glad att vi har en balkong att det är plusgrader, för just nu har vi två flak karamellpudding ståendes där. Skulle en produkt vara skadad kan man såklart returnera den.

Att handla mat på nätet är enkelt, lite kul och framförallt ett tryggt alternativ i dessa tider.