Blog posts

Hotell på Öland

Hotell på Öland

Travel

Annons för Hotel Skansen.

I och med att världen ser ut som den gör och resande är begränsat, så är det ett ypperligt tillfälle att upptäcka Sverige om man känner att man sett det mesta i sin hemstad. En sommarklassiker i Sverige är Öland, men i sanningens namn vet jag inte mycket om ön, då jag har släkt på Gotland och istället spenderat många somrar där. Det tycks vara lite antingen eller, men med det sagt har jag ingen preferens och vill gärna även upptäcka det andra stora sommarparadiset i Sverige, dvs Öland.

Jag har faktiskt varit på Öland. Jag och mamma tog en roadtrip dit cirka 15 år sedan och vi blev förälskade i ön. Att först åka över den mäktiga Ölandsbron från Kalmar och sedan åka runt på ön med all dess sevärdheter och charm var en oförglömlig upplevelse och jag längtar tillbaka. När vi var där hade vi inte bokat boende, utan hamnade på ett nästintill fallfärdigt hus, som förvisso var charmigt, men saknade all slags bekvämligheter.

När jag åker till Öland igen har jag haft ögonen på Hotel Skansen ett tag. Det är en anrik anläggning i Färjestaden (alltså precis vid brofästet mer eller mindre) som funnits sedan 1796. På området finns inte bara hotell, utan även restaurang, spa och en omtalad whiskeykällare med världens största (!) whiskybar som till och med finns med i Guinness rekordbok. Här får man njuta av en familjär känsla i en oas av välbefinnande och upplevelser och det fantastiska havsnära läget är något som tilltalar mig extra mycket. Vatten är mitt element och närheten till havet gör mig lugn och jordad. Hotel Skansen ligger även nära Alvaret, det populära turistmålet som är en bra startpunkt för att upptäcka ön med dess små byar, berömda fyrar och vidunderligt vackra natur.

När man letar hotell på Öland är detta smultronställe perfekt för såväl par, som pensionärer samt barnfamiljer och turister. Just nu i Coronatider har Hotel Skansen gjort allt för att du ska få en trygg upplevelse och har vidtagit en rad åtgärder för gästernas trygghets skull. När man i sommar inte kommer att kunna (och även om man skulle kunna, inte bör!) besöka utlandet, tycker jag att det är på tiden att upptäcka en ö och ett boende utöver det extra, bara några timmar från södra Sverige och en fyratimmarsresa från Stockholm (ok, vi gasade lite extra, jag och mamma).