Blog posts

Skönhet kommer inifrån, men…

Skönhet kommer inifrån, men…

Beauty & grooming

Annons för Clinic N.VY.

Vad alla kanske inte vet är att jag bodde i Lund i fem år medan jag pluggade och att jag då även dagligen jobbade i Malmö. Det var några av de bästa åren i mitt liv, även om jag ofta hade hemlängtan till Stockholm. Jag var ingen ung student (30+) och det var väl under dessa år jag aktivt började jobba för att förhindra ålderstecken i mitt utseende, både med bättre (och avsevärt dyrare) krämer och hudvårdsrutiner, men även med botox och fillers.

När jag skulle testa botox första gången hade jag som (svep)skäl att det skulle hjälpa till att lindra spänningarna i pannan och således den kroniska huvudvärk jag tycktes dras med. Huvudvärken är sedan många år tillbaka borta, men just där och då tyckte jag att det hjälpte, vilket det ju också gjorde även i praktiken, då botox slappnar av dina ansiktsmuskler. Under flera år använde jag faktiskt botox och tycker det är utmärkt mot veck i pannan och kråksparkar, men dem har jag nu nästan blivit vän med.

Det betyder dock inte att jag gett upp utseendet helt. Jag fyller fortfarande med jämna mellanrum ut vecken mellan läpparna och näsan som kallas för den nasoglobeala linjen som i mitt ansikte är ganska kraftiga. En årlig påfyllning håller dem borta och hjälper mig faktiskt att se yngre och fräschare ut. Dessutom ser just jag gladare ut, då de får mina mungipor att peka uppåt istället.

Jag är ingen ivrare av att se onaturlig ut, men istället till att man förstärker det som redan är vackert hos en. Då är både botox och fillers bra komplement i en övrigt bra fungerade hudvårdsrutin och sunda vanor i övrigt. Jag behöver inte ens nämna vad exempelvis rökning gör för huden, men även vikten av att dricka vatten, äta nyttigt och röra på sig spelar in i vad du ser i spegeln och hur du i slutändan uppfattas av andra. Vill man som jag leta reda på en skönhetsklinik i Malmö finns det en uppsjö varianter, men det gäller att ha ögonen öppna, läsa lite recensioner och kanske inte lita på erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna. För ett naturligt vackert utseende är måtta, sunt förnuft och en stor dos av självacceptans och självförtroende, med lite hjälp av skönhetsbehandlingar då och då ett framgångsrecept!