Blog posts

Fri från ångest med CBD-olja

Fri från ångest med CBD-olja

Travel

Det är ingen hemlighet för er läsare att jag periodvis mått dåligt, såväl fysiskt som psykiskt, och att jag provat det mesta när det kommer till att må bättre. Att äta bra, motionera, meditera, gå hos samtalsterapeut, ägna sig åt en hobby eller vad som helst som lindrar ångest är bra, men det finns fler knep att dra ned på ångest och stress än så. Mindfulness i all ära, men det är inte så lätt att ägna sig åt det om ens hjärna är i totalt kaos.

Jag har som sagt periodvis levt med ångest och även depression som jag på alla sätt och vis förstås velat bli av med och således testat allt från psykofarmaka (ja, typ olika SSRI-preparat och liknande) till KBT, samtalsterapi, gruppterapi och mängder av andra behandlingsformer. Sinnesförändrande mediciner är jag inget stort fan av överlag, så jag har testat, men snabbt ratat alla sådana då biverkningarna överväger fördelarna. Terapi fungerar däremot väldigt bra, men att hitta rätt person, rätt terapimetod och få det att fungera i vardagen kan vara svårt, även om det är guld värt när man väl hittat den personen.

Ett tips jag fick av min sambos kompis ett par år sedan var att testa CBD olja som hon använde mot ångest och framförallt panikanfall. Till mina preskribrerade brott borde tillhöra att jag som 18-åring rökte cannabis i Amsterdam och inte mådde så bra och därför var smått anti mot allt som hade med det att göra. Det dröjde därför ett tag innan jag faktiskt vågade mig på att testa CBD-olja. Efter att jag googlat och läst på om vad det egentligen var för något insåg jag att det var stor skillnad på cannabis och cannabis. Det som jag rökt var det aktiva ämnet i cannabis vid namn THC som ger ett rus när man använder det, medan CBD som är det andra aktiva ämnet i cannabis räknas som ett kosttillskott utan de psykoaktiva (rusgivande) effekterna, men med en drös hälsofrämjande effekter.

Bland dessa effekter är bland annat just lindring av ångest och stress en påtaglig fördel som jag märkt av, vilket också gjort mig till en förespråkare för CBD-olja. All CBD-olja som är godkänd och säljs i Sverige är dessutom helt fri från THC, så detta har verkligen inget med droger att göra. Om du som jag testat det mesta och plockat på dig de verktyg som funkar, som i mitt fall träning, rätt kost och fokus på mental hälsa, rekommenderar jag dig att läsa på lite mer kring CBD-olja på CBDguiden där de metodiskt, noggrant och sakligt förklarar vad det går ut på. Jag är verkligen överkänslig mot de flesta mediciner, men detta kosttillskott har jag inte märkt några bieffekter av.