Blog posts

Dags att flytta?

Dags att flytta?

Life itself

Reklam för Grabbarna Flytt.

Ni kanske vet sedan tidigare att jag är finlandssvensk. Vad det är tänker jag inte gå in på i detta inlägg, men det är i grund och botten en finländare som har svenska som modersmål och en Sverigefinne är något helt annat. För att komplicera saken ytterligare är jag dock född i Sverige (av finlandssvenska föräldrar), uppvuxen i Finland, för att nu återigen bo i Sverige sedan snart 20 år tillbaka. Det har med andra ord varit en del flyttande fram och tillbaka mellan inte bara Finland och Sverige, men även under de år jag bott i USA och Storbritannien.

Låt oss ha en sak klart för oss. Att flytta är inte kul. Åtminstone inte om man som jag flyttat cirkapris 20 gånger i mitt liv. Det ger dock flytten en viss rutin och hindrar mig också från att vara en hoarder som samlar på sig en massa onödigt som sedan måste sorteras bort vid en flytt. För den som inte är lika nomadiskt lagd som jag eller rent allmänt inte har rutinen inne, behöver definitivt hjälp av en flyttfirma. För att bespara min rygg och behålla min relation med min sambo intakt anlitar även vi flytthjälp när det är aktuellt numera, trots att vi båda flyttat runt x antal gånger även på egen hand.

Jag hänger på olika bostadsforum på internet och ett företag som dyker upp titt som tätt är Grabbarna Grus. De får alltid lovord av dem som använt sig av deras tjänster och har alltid ett leende på läpparna trots trasiga hissar vid vindsvåningsflyttar, något jag själv nog skulle ha svårt att framkalla. De är väletablerade i Stockholm och Helsingfors och genomför även flyttar länderna emellan.

När det kommer till ett lite tråkigare ämne, så kommer jag att inom en nära framtid behöva flytthjälp från Finland till Sverige av min nyligen bortgångna morfars kvarlåtenskap och då är mitt val av flyttfirma givet. Vem vill inte ha en flyttfirma som dessutom är trevliga? (Vi finlandssvenskar är alltid trevliga… nästan iaf.)