Blog posts

Är kosttillskott bra för en sund livsstil?

Är kosttillskott bra för en sund livsstil?

Travel

Jag är vad man skulle kunna kalla en periodare när det kommer till träning. Det finns längre perioder då till och med en promenad känns övermäktig, medan jag stundom kan träna varje dag och nitiskt se till att nå mina träningsmål för veckan. Det bästa vore ju såklart en gyllene mellanväg med balanserad träning och jag jobbar på att komma dit. Däremot är jag noga med kosten, vare sig jag tränar eller inte. Under perioder då jag mått psykiskt dåligt har det hänt att jag gått upp i vikt, vilket gör mig än mer deprimerad och för att undvika att hamna där har jag bestämt mig för att kosten är a och o. Jag äter en relativt balanserad diet och kompletterar med kosttillskott. Här kommer den stora frågan, är kosttillskott bra?

Då jag inte är en forskare, litar jag helt och hållet på vad de säger om kosttillskott. Nästintill samtliga dessa påpekar att betoningen ligger på tillskott, det vill säga, det ska vara ett komplement till din normala diet och matvanor. De ska inte ersätta något, utan tillföra något du eventuellt har brist på eller behöver mer av av andra orsaker. För egen räkning är sötsaker min svaga punkt. Sötsuget finns inte där på morgonen eller dagen, utan smyger sig sakta på fram mot kvällen och värst är det strax innan läggdags. Då finns det ett skriande behov av något sött och om det finns något hemma är det garanterat att jag hivar i mig allt.

Jag i den träningsfas jag är i just nu!

Ett kosttillskott som kan hjälpa mot detta är ett intag av krom. Det är en livsviktig mineral för kroppen som endast behövs i väldigt små mängder. Det påverkar vävnadernas förmåga att ta upp kolhydrater, blodsockret och håller blodsockernivåerna på en jämn nivå. Om du vill minska ditt sötsug, som jag, eller gå ner i vikt är krom ett väldigt bra kosttillskott att lägga till i sitt dagliga näringsintag. Hos Tillskottsbolaget finns en produkt jag gillar vid namn Swedish Supplements Chromium. Det är förmånligt och räcker i flera månader. Om du har problem med blodsockernivåer är detta definitivt något du kan testa. Det har åtminstone fungerat för mig.

På tal om just Tillskottsbolaget så rekommenderar jag ett besök på deras hemsida. Här hittar du kosttillskott från välkända varumärken till riktigt bra priser. Det finns en uppsjö av kosttillskott ute på marknaden, men jag känner att Tillskottsbolagets hemsida är lättnavigerad, informerar om fördelarna av de olika kosttillskotten på ett förståeligt sätt och försöker inte heller utmåla det som att ett kosttillskott löser alla dina problem på studs, utan är en hjälp på vägen mot ditt mål. Dessutom har de som sagt riktigt bra priser, fraktfri leverans, inspirerande recept och svar på dina funderingar kring kosttillskott. En riktig guldgruva för den intresserade med andra ord!