Blog posts

Pool i Norden? Javisst!

Pool i Norden? Javisst!

Travel

När jag var liten hade jag en kompis som hade pool inomhus och det var bland det lyxigaste ungarna i kvarteret visste, att få bada i en pool! Detta är dock några årtionden sedan och saker och ting har ändrats i Norden rent generellt. Att ha pool är inte längre förknippat med oöverkomliga kostnader och något som endast det ekonomiska toppskiktet har råd med, utan är idag något som gemene man kan unna sig.

Visst, man kan argumentera att vi bor i kalla Norden där klimatet inte är poolvänligt mer än högst två månader om året, men tänker man rätt och planerar så kan man förlänga poolsäsongen lite. Låt oss också vara ärliga, det är inte en året-runt-grej om man inte har den inomhus som min barndomsvän hade, men den skänker så mycket glädje under de månader man kan använda den.

Vi håller efter morfars bortgång förra året att planera om vad vi ska göra med vårt sommarställe i Åbo skärgård och från att ha varit något, låt oss diplomatiskt säga traditionellt, är det nu flera nya grejer som ska tillkomma och vi har bland annat diskuterat byggandet av en pool. Sommarstället ligger precis vid havet, men ärligt talat är jag inget stort fan av att bada i just havet utan föredrar en pool alla gånger där jag faktiskt kan se botten och vet att inget läskigt vattenmonster kommer att hugga till i mina fötter. Och ja, jag vet, det där är griller som jag har i huvudet. När jag är utomlands och det är kristallklart vatten badar jag mer än gärna även i havet, dock inte här i Sverige eller Norden.

När det kommer till att välja pool kan det vara svårt. Det finns mer eller mindre oändliga möjligheter och variationer. Då kan det vara skönt att veta att POOLGIGANTEN med över trettio års samlad erfarenhet av att sälja och bygga pool finns tillhanda. De vet vad som krävs för att kunden ska bli nöjd och har valt att bara sälja beprövade, högkvalitativa och noga utvalda komponenter till deras pooler. Vill man komma lite billigare undan och är något händig kan man välja att bygga poolen själv, men jag känner mig själv och även om jag är händig när det kommer till vissa saker så är byggande inte en av mina färdigheter. Då är det skönt att kunna luta sig tillbaka och överlåta den biten åt professionella hantverkare. Jag är säker på att en pool på vårt landställe kommer att skänka oss glädje i många, många år framöver och ser redan nu fram emot nästa vår då bygget kan komma igång.