Blogginlägg

Fake army

Fake army

Fashion

Förr i tiden omgärdades jag av falska människor och måste faktiskt erkänna att en del av mig njöt av detta då även jag var falsk. Det är en inre (och faktiskt yttre) resa jag gjort de senaste åren som lett till att jag inte längre har en enda falsk människa i min nära omgivning. Detta gäller såväl på jobbet som på fritiden. De jag tar till mig och ger tillträde till mitt liv har gått igenom en noggrann urvalsprocess, utan att oftast varit medvetna om det, där jag analyserat deras personlighet och tagit andra kriterier i beaktande. Om det är någon som läser detta och umgås med mig i dagsläget kan ni vara säkra på att ni gått igenom denna process och om det nu är något att fira så passerade ni testet galant.

Den största gallringen av personer i min närhet har skett på basis av vad jag får ut av att umgås med dessa människor. Energitjuvar är något som jag effektivt gallrat bort under en längre tid och nu kan jag ärligt säga att alla jag umgås ger mig något i utbyte i form av glädje, tröst, energi eller bara allmänt välmående och jag hoppas att dessa personer känner av att jag trivs i deras sällskap. För det gör jag verkligen. Min tid är begränsad och då måste jag verkligen prioritera bort saker jag inte har tid med, det vill säga falska människor som inte tillför mitt liv något.

Det har dock funnits tider i mitt liv då jag varit oerhört dömande, rentav hemsk i min människosyn. Numera består min bekantskapskrets av en stor variation i ålder, kön och social bakgrund då jag inte ser dessa faktorer som lika viktiga längre. Det viktigaste jag vill ha ut av en person är ett intellektuellt utbyte och om vi bara sitter där och stirrar på varsin kaffekopp utan att ha något att säga så är det inte så mycket att göra åt saken. På sätt och vis är jag därmed fortfarande rätt hård i min gallring. Däremot är min skara av vänner numera en mycket mer färgglad klick än den var förut. Nu består den inte enbart av sådana som levde upp till eller enligt viss social status. Social status är inte bara materiellt, snarare tvärtom. Ju ”finare” du är, desto mindre behöver du söka bekräftelse med dyra märkesvaror, något jag ämnar lyfta fram i denna blogg (även om jag älskar dessa lika mycket som vem som helst).

Jag brukar märka om jag klickar med en människa inom cirka 30 sekunder. Mer än så behöver jag inte på mig. En person jag klickade med enormt var Becca som fotade bilderna nedan i London. På två sekunder var vi redan bästisar och det är en Londonbekant jag kommer att ha kontakt med varje gång jag är där. Lika snabbt kan det gå för mig att avfärda någon. Dock är jag artig och trevlig och personen märker inte av det. Däremot märks det av ifall jag inte hör av mig. Så till den som känner sig åsidosatt kan jag ju bara säga att det säkert finns en orsak till det. Om inte, hör av dig så reder vi ut begreppen. 🙂
_mg_7976_mg_8017_mg_8032_mg_8047

Keps: H&M
Hoodie: Pull & Bear
Jeans: River Island
Skor: Gucci

Foton: Rebecca Spencer 

18 Comments

 1. DisiCouture
  2016-09-11 at 16:39
  Svara

  What a cool outfit! Love the hoodie. <3

  xoxo
  Disi
  http://www.disicouture.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:52

   Thanks a lot sweetie 🙂
   xoxo
   Thomas

 2. Christine Kong
  2016-09-11 at 20:30
  Svara

  OBSESSED with this camo jacket! I love it and I love that you added that pop of orange to these photos! Great layering and cannot agree with you more regarding fakes and spotting them. I think as we get older too, it’s easier to realize who your true friends are!

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:53

   Thanks a lot Christine 😀 And very true indeed, the older we get, the easier it gets. Hence I’m glad to have you as a friend! 🙂
   xoxo
   Thomas

 3. Kreshma
  2016-09-11 at 23:01
  Svara

  I am stealing those Gucci shoes from you .. ♥️?

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:53

   Haha, Kreshma! Come get em, or maybe we could have joint custody? 🙂
   xoxo
   Thomas

 4. Gina Diaz
  2016-09-11 at 23:31
  Svara

  I always love your style! awesome shoes 🙂
  xo, Gina

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:54

   Thanks Gina! You’re such a sweetie 😀
   xoxo
   Thomas

 5. Adoro il tuo outfit.
  Labbinamento dei colori è perfetto per il tuo stile e le tue forme del corpo.
  I miei suggerimenti ed i servizi di consulenza d immagine avvalorano le tue scelte e la combinazione di elementi del guardaroba.
  Stai veramente molto bene.
  Bravissima.
  visitami

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:57

   Grazie mille, Elisa 🙂 Significa molto per me.
   Thomas

 6. Diana A
  2016-09-12 at 11:02
  Svara

  Love your style. I had fake friends too…lol then I realized it wasn’t worth it! It’s so much better dealing with people you can trust. Wishing you a stylish week ahead.
  http://www.effortlesslady.co

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:57

   Thanks a lot sweetie! Life’s so much better when you’ve got true friends surrounding you!
   xoxo
   Thomas

 7. Jalisa
  2016-09-12 at 17:56
  Svara

  Thomas, I have to say this has got to be my most favorite post of yours so far, for a number of reasons. First, I love everything about this outfit, I’m a sucker for all things camo and I love the saying in the back, which brings me to the next point I love, which is how real you are with what your expectations are, as well what some of your own personal shortcomings have been and how you’ve actively worked on improving yourself, something I strive to do daily as well. I think we owe it to ourselves to be selective with who we allow in our lives because, unfortunately, there are a lot of people who don’t have the best of intentions and can end up draining us, like you’ve said, as well as waisting our time. As I’m getting older, I’m beginning to really value my time more because I’m realizing how fast it goes and how I can never get it back and I rather not spend it doing something or being with someone who makes me unhappy all the time. Of course there are times we need to be there for those who are going through a rough moment, but when it becomes consistent, it’s a problem. Again, such a great post, I truly enjoyed reading! I hope you’re having the best start to your week so far and thanks so much for sharing!

  XO,

  Jalisa
  http://www.thestylecontour.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-09-12 at 20:59

   Jalisa, having had quite a rough day your comment made me smile for real. We need to meet up as you’re exactly the type of person I want to have in my life! 🙂 Hopefully you’ll have a great week ahead!
   xoxo
   Thomas

 8. Bernice
  2016-09-12 at 21:09
  Svara

  It’s so easy to get caught up with the wrong people. Definitely great you’ve started being with better people and being more selective. We are the company we keep ?

  http://Www.bunnybernice.com

 9. Sharon Wu
  2016-09-13 at 23:15
  Svara

  That shopping bag is HUGE! What did you buy?

  As for your post, I could totally relate. Especially being in the blogosphere, there are so many people who are fake nice and fake supportive; sometimes it’s hard to tell the two apart. This is why I usually keep my distance and don’t really open up to people completely until I know for sure I can trust them. Amidst all this, I think it’s just important to focus on yourself and do good when you can. You’re a sweetheart and people will definitely know you as a great person, Thomas! xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/lifestyle/7-plants-to-add-to-your-home/

 10. Adelina
  2016-09-13 at 23:55
  Svara

  I really can align with your values on friends! It is so important to keep those that bring is energy, comfort and joy. You know what though, sometimes these people can be hard to find too! I’ve recently moved to a small town and can’t find enough amazing people as when I was living in a more densely populated area. Not to say that they don’t exist, but that we should really cherish the ones that touch our hearts. In 30 seconds or for 30 years! Thanks for sharing 🙂
  xo, Adelina

  http://www.thecharmingolive.com

 11. sofia
  2016-09-14 at 08:59
  Svara

  Kan verkligen hålla med dig här. Att vara uppväxt i en småstad i jordnära Norrland och sedan flytta till en av världens mest ytliga och falskaste städer i världen (LA) var rätt tufft. Jag tappade bort mig själv ett tag och trodde att allt handlade om utseende och status. Som tur var blev min flytt hem en rejäl tankeställare och nu har jag verkligen hittat tillbaka till mig själv. Har ”rensat” bort 90% av alla som jag brukade umgås med (skulle aldrig ens kalla dem vänner, de fanns där i framgång men absolut inte i motgång). Jag blir glad av att läsa detta, vet att det finns fler som går/gått igenom samma sak. Stay true to yourself <3

Kommentera